Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Profiterol karamellás tejszínhabbal

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 30 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30 darab Profiterol karamellás tejszínhabbal elkészítéséhez

Sütőlemezhez:

némi zsiradék
sütőpapír

Karamellás tejszínhabhoz:

150 g cukor
400 ml habtejszín

Égetett tésztához:

125 ml víz
50 g vaj vagy margarin
1 csipet só
100 g búzaliszt
kb. 3 darab tojás (M-es)
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor

Díszítéshez:

porcukor

A Profiterol karamellás tejszínhabbal elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

Karamellás tejszínhab
A cukrot egy lábasban közepes lángon megolvasztjuk, karamellizáljuk. 200 ml tejszínt hozzáadunk, és folyamatos keverés mellett, közepes lángon felfőzzük. A karamellás tejszínt tálba öntjük, és legalább 5 órára (vagy még jobb, ha egy teljes éjszakára) hűtőbe tesszük.
A sütőlemezt kikenjük zsiradékkal, és ráhelyezzük a sütőpapírt. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Égetett tészta:
A vizet a vajjal vagy margarinnal és a sóval egy kis lábasban felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről. A lisztet a keményítővel összekeverjük, átszitáljuk, és egyszerre a forró folyadékhoz adjuk. Az egészet egy kanállal sima tésztává keverjük. Visszahelyezzük a tűzre, és folyamatos keverés mellett 1 percen át melegítjük („égetjük”). Ezután keverőtálba tesszük. Konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal), a legmagasabb fokozaton hozzádolgozunk 2 tojást egyesével, egymást követően. Az utolsó tojást elhabarjuk, és csak annyit adunk a tésztához, amennyit felvesz: sűrű, csillogó felszínű tésztát kell kapnunk. Hagyjuk kihűlni. A sütőport csak hűlés után keverjük hozzá.
A tésztát sima csővel ellátott habzsákba (8 mm Ø) töltjük. A sütőlemezre kis halmokat nyomunk, és a sütő középső részében megsütjük. Figyelem: A sütési idő első 15 perce alatt a sütőajtót semmiképpen se nyissuk ki, mert a sütemény összeesik.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményeket a sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
A karamellás tejszínt keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a többi tejszínt és a habfixálót, és konyhai robotgéppel (habverővel) kemény habbá verjük. A tölteléket sima vagy csillag csővel ellátott habzsákba (8 mm Ø) töltjük. Minden egyes profiterol aljába a habzsák csövével kis lyukat nyomunk, majd megtöltjük a tejszínnel.

Díszítés:
A profiterolokat megszórjuk porcukorral.

Tipp:

A profiterolokat friss bogyós gyümölcsökkel is tálalhatjuk.
Profiterol karamellás tejszínhabbal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-11-26
1 Kedvelés

Gombóc gombóc hátán – melyik a kedvenced?

Arról sajnos nincsenek információink, hogy Gombóc Artúr a csokikon kívül rajongott-e a gombócokért, azt viszont biztosan tudjuk, hogy nincs olyan süti/desszert toplista, amelyre ne kerülne fel valamiféle gombóc, golyó, labda…

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-11-19
2 Kedvelés

Édes sütik második fogásnak

Nálunk Magyarországon nagyon népszerűek a tartalmas levesek. Lehet sűrű babgulyás, húsleves vagy raguleves, ezek után második fogásként gyakran tálalunk „ebédsütiket”, azaz édes főételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-27
3 Kedvelés

Leveles tészta trükkök

Tarts otthon mindig egy csomag leveles tésztát, hogy a legváratlanabb „süti vészhelyzetekre” is legyen egy gyors és finom megoldásod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!