
Profiterol karamellás tejszínhabbal



Hozzávalók
Sütőlemezhez:
némi zsiradék
sütőpapír
Karamellás tejszínhabhoz:
150 g cukor
400 ml habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
Égetett tésztához:
125 ml víz
50 g vaj vagy margarin
1 csipet só
100 g búzaliszt
25 g Dr. Oetker Étkezési Keményítő
kb. 3 darab tojás (M-es)
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
Díszítéshez:
porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
Karamellás tejszínhab
A cukrot egy lábasban közepes lángon megolvasztjuk, karamellizáljuk. 200 ml tejszínt hozzáadunk, és folyamatos keverés mellett, közepes lángon felfőzzük. A karamellás tejszínt tálba öntjük, és legalább 5 órára (vagy még jobb, ha egy teljes éjszakára) hűtőbe tesszük.
A sütőlemezt kikenjük zsiradékkal, és ráhelyezzük a sütőpapírt. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 180 °C (előmelegítve)
A cukrot egy lábasban közepes lángon megolvasztjuk, karamellizáljuk. 200 ml tejszínt hozzáadunk, és folyamatos keverés mellett, közepes lángon felfőzzük. A karamellás tejszínt tálba öntjük, és legalább 5 órára (vagy még jobb, ha egy teljes éjszakára) hűtőbe tesszük.
A sütőlemezt kikenjük zsiradékkal, és ráhelyezzük a sütőpapírt. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Égetett tészta:
A vizet a vajjal vagy margarinnal és a sóval egy kis lábasban felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről. A lisztet a keményítővel összekeverjük, átszitáljuk, és egyszerre a forró folyadékhoz adjuk. Az egészet egy kanállal sima tésztává keverjük. Visszahelyezzük a tűzre, és folyamatos keverés mellett 1 percen át melegítjük („égetjük”). Ezután keverőtálba tesszük. Konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal), a legmagasabb fokozaton hozzádolgozunk 2 tojást egyesével, egymást követően. Az utolsó tojást elhabarjuk, és csak annyit adunk a tésztához, amennyit felvesz: sűrű, csillogó felszínű tésztát kell kapnunk. Hagyjuk kihűlni. A sütőport csak hűlés után keverjük hozzá.
A tésztát sima csővel ellátott habzsákba (8 mm Ø) töltjük. A sütőlemezre kis halmokat nyomunk, és a sütő középső részében megsütjük. Figyelem: A sütési idő első 15 perce alatt a sütőajtót semmiképpen se nyissuk ki, mert a sütemény összeesik.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményeket a sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A karamellás tejszínt keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a többi tejszínt és a habfixálót, és konyhai robotgéppel (habverővel) kemény habbá verjük. A tölteléket sima vagy csillag csővel ellátott habzsákba (8 mm Ø) töltjük. Minden egyes profiterol aljába a habzsák csövével kis lyukat nyomunk, majd megtöltjük a tejszínnel.
Díszítés:
A profiterolokat megszórjuk porcukorral.
A vizet a vajjal vagy margarinnal és a sóval egy kis lábasban felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről. A lisztet a keményítővel összekeverjük, átszitáljuk, és egyszerre a forró folyadékhoz adjuk. Az egészet egy kanállal sima tésztává keverjük. Visszahelyezzük a tűzre, és folyamatos keverés mellett 1 percen át melegítjük („égetjük”). Ezután keverőtálba tesszük. Konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal), a legmagasabb fokozaton hozzádolgozunk 2 tojást egyesével, egymást követően. Az utolsó tojást elhabarjuk, és csak annyit adunk a tésztához, amennyit felvesz: sűrű, csillogó felszínű tésztát kell kapnunk. Hagyjuk kihűlni. A sütőport csak hűlés után keverjük hozzá.
A tésztát sima csővel ellátott habzsákba (8 mm Ø) töltjük. A sütőlemezre kis halmokat nyomunk, és a sütő középső részében megsütjük. Figyelem: A sütési idő első 15 perce alatt a sütőajtót semmiképpen se nyissuk ki, mert a sütemény összeesik.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményeket a sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A karamellás tejszínt keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a többi tejszínt és a habfixálót, és konyhai robotgéppel (habverővel) kemény habbá verjük. A tölteléket sima vagy csillag csővel ellátott habzsákba (8 mm Ø) töltjük. Minden egyes profiterol aljába a habzsák csövével kis lyukat nyomunk, majd megtöltjük a tejszínnel.
Díszítés:
A profiterolokat megszórjuk porcukorral.
Tipp:
A profiterolokat friss bogyós gyümölcsökkel is tálalhatjuk.

Kedvencnek jelölöm

Profiterol karamellás tejszínhabbal
Hozzávalók
kb. 30 darab elkészítéséhez
Sütőlemezhez:
némi zsiradék
sütőpapír
Égetett tésztához:
125 ml víz
50 g vaj vagy margarin
1 csipet só
100 g búzaliszt
kb. 3 darab tojás (M-es)
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
Díszítéshez:
porcukor
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
Karamellás tejszínhab
A cukrot egy lábasban közepes lángon megolvasztjuk, karamellizáljuk. 200 ml tejszínt hozzáadunk, és folyamatos keverés mellett, közepes lángon felfőzzük. A karamellás tejszínt tálba öntjük, és legalább 5 órára (vagy még jobb, ha egy teljes éjszakára) hűtőbe tesszük.
A sütőlemezt kikenjük zsiradékkal, és ráhelyezzük a sütőpapírt. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 180 °C (előmelegítve)
A cukrot egy lábasban közepes lángon megolvasztjuk, karamellizáljuk. 200 ml tejszínt hozzáadunk, és folyamatos keverés mellett, közepes lángon felfőzzük. A karamellás tejszínt tálba öntjük, és legalább 5 órára (vagy még jobb, ha egy teljes éjszakára) hűtőbe tesszük.
A sütőlemezt kikenjük zsiradékkal, és ráhelyezzük a sütőpapírt. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Égetett tészta:
A vizet a vajjal vagy margarinnal és a sóval egy kis lábasban felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről. A lisztet a keményítővel összekeverjük, átszitáljuk, és egyszerre a forró folyadékhoz adjuk. Az egészet egy kanállal sima tésztává keverjük. Visszahelyezzük a tűzre, és folyamatos keverés mellett 1 percen át melegítjük („égetjük”). Ezután keverőtálba tesszük. Konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal), a legmagasabb fokozaton hozzádolgozunk 2 tojást egyesével, egymást követően. Az utolsó tojást elhabarjuk, és csak annyit adunk a tésztához, amennyit felvesz: sűrű, csillogó felszínű tésztát kell kapnunk. Hagyjuk kihűlni. A sütőport csak hűlés után keverjük hozzá.
A tésztát sima csővel ellátott habzsákba (8 mm Ø) töltjük. A sütőlemezre kis halmokat nyomunk, és a sütő középső részében megsütjük. Figyelem: A sütési idő első 15 perce alatt a sütőajtót semmiképpen se nyissuk ki, mert a sütemény összeesik.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményeket a sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A karamellás tejszínt keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a többi tejszínt és a habfixálót, és konyhai robotgéppel (habverővel) kemény habbá verjük. A tölteléket sima vagy csillag csővel ellátott habzsákba (8 mm Ø) töltjük. Minden egyes profiterol aljába a habzsák csövével kis lyukat nyomunk, majd megtöltjük a tejszínnel.
Díszítés:
A profiterolokat megszórjuk porcukorral.
A vizet a vajjal vagy margarinnal és a sóval egy kis lábasban felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről. A lisztet a keményítővel összekeverjük, átszitáljuk, és egyszerre a forró folyadékhoz adjuk. Az egészet egy kanállal sima tésztává keverjük. Visszahelyezzük a tűzre, és folyamatos keverés mellett 1 percen át melegítjük („égetjük”). Ezután keverőtálba tesszük. Konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal), a legmagasabb fokozaton hozzádolgozunk 2 tojást egyesével, egymást követően. Az utolsó tojást elhabarjuk, és csak annyit adunk a tésztához, amennyit felvesz: sűrű, csillogó felszínű tésztát kell kapnunk. Hagyjuk kihűlni. A sütőport csak hűlés után keverjük hozzá.
A tésztát sima csővel ellátott habzsákba (8 mm Ø) töltjük. A sütőlemezre kis halmokat nyomunk, és a sütő középső részében megsütjük. Figyelem: A sütési idő első 15 perce alatt a sütőajtót semmiképpen se nyissuk ki, mert a sütemény összeesik.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményeket a sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A karamellás tejszínt keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a többi tejszínt és a habfixálót, és konyhai robotgéppel (habverővel) kemény habbá verjük. A tölteléket sima vagy csillag csővel ellátott habzsákba (8 mm Ø) töltjük. Minden egyes profiterol aljába a habzsák csövével kis lyukat nyomunk, majd megtöltjük a tejszínnel.
Díszítés:
A profiterolokat megszórjuk porcukorral.
Tipp:
A profiterolokat friss bogyós gyümölcsökkel is tálalhatjuk.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?