Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ranch öntet

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

50 g majonéz
1 evőkanál finomra aprított vöröshagyma
1 nagyobb gerezd fokhagyma
1,5 csapott evőkanál finomra aprított petrezselyemzöld
1 csapott evőkanál finomra aprított metélőhagyma
½ csapott evőkanál finomra aprított kapor
1 evőkanál frissen facsart citromlé
frissen őrölt fekete bors
3-4 evőkanál hideg víz (ízlés szerint)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A vöröshagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk, a szintén megpucolt fokhagymát lereszeljük vagy fokhagymanyomón áttörjük. A zöldfűszereket megmossuk, szárazra töröljük, a petrezselymet és a kaprot leszárazzuk, majd az összes zöldfűszert finomra aprítjuk. A citromlét (ha szükséges) átszűrjük.

Elkészítés:

A Creme VEGA-t összekeverjük a majonézzel, a hagymákkal, a zöldfűszerekkel és a citromlével, majd sózzuk és borsozzuk. Végül annyi hideg vizet keverünk hozzá, hogy krémes öntet állagot kapjunk. Tálalásig lefedve hűtőbe tesszük.

Tippek:

A ranch öntetet/szószt víz hozzáadása nélkül vagy kevesebb víz hozzáadásával mártogatósként kínálhatjuk zöldséghasábok, húsos, halas nyársak, húsgolyók, bundázott halfalatok, sült burgonya stb. mellé. Több víz hozzáadásával kissé hígabb öntetet készíthetünk salátákhoz.
Friss vörös- és fokhagyma helyett vöröshagyma- és fokhagymaport is használhatunk.
Ranch öntet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!