Ranch öntet
Hozzávalók
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
50 g majonéz
1 evőkanál finomra aprított vöröshagyma
1 nagyobb gerezd fokhagyma
1,5 csapott evőkanál finomra aprított petrezselyemzöld
1 csapott evőkanál finomra aprított metélőhagyma
½ csapott evőkanál finomra aprított kapor
1 evőkanál frissen facsart citromlé
só
frissen őrölt fekete bors
3-4 evőkanál hideg víz (ízlés szerint)
Elkészítés
Előkészítés:
A vöröshagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk, a szintén megpucolt fokhagymát lereszeljük vagy fokhagymanyomón áttörjük. A zöldfűszereket megmossuk, szárazra töröljük, a petrezselymet és a kaprot leszárazzuk, majd az összes zöldfűszert finomra aprítjuk. A citromlét (ha szükséges) átszűrjük.
Elkészítés:
A Creme VEGA-t összekeverjük a majonézzel, a hagymákkal, a zöldfűszerekkel és a citromlével, majd sózzuk és borsozzuk. Végül annyi hideg vizet keverünk hozzá, hogy krémes öntet állagot kapjunk. Tálalásig lefedve hűtőbe tesszük.
Tippek:
A ranch öntetet/szószt víz hozzáadása nélkül vagy kevesebb víz hozzáadásával mártogatósként kínálhatjuk zöldséghasábok, húsos, halas nyársak, húsgolyók, bundázott halfalatok, sült burgonya stb. mellé. Több víz hozzáadásával kissé hígabb öntetet készíthetünk salátákhoz.
Friss vörös- és fokhagyma helyett vöröshagyma- és fokhagymaport is használhatunk.
Friss vörös- és fokhagyma helyett vöröshagyma- és fokhagymaport is használhatunk.
Kedvencnek jelölöm
Ranch öntet
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
50 g majonéz
1 evőkanál finomra aprított vöröshagyma
1 nagyobb gerezd fokhagyma
1,5 csapott evőkanál finomra aprított petrezselyemzöld
1 csapott evőkanál finomra aprított metélőhagyma
½ csapott evőkanál finomra aprított kapor
1 evőkanál frissen facsart citromlé
só
frissen őrölt fekete bors
3-4 evőkanál hideg víz (ízlés szerint)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A vöröshagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk, a szintén megpucolt fokhagymát lereszeljük vagy fokhagymanyomón áttörjük. A zöldfűszereket megmossuk, szárazra töröljük, a petrezselymet és a kaprot leszárazzuk, majd az összes zöldfűszert finomra aprítjuk. A citromlét (ha szükséges) átszűrjük.
Elkészítés:
A Creme VEGA-t összekeverjük a majonézzel, a hagymákkal, a zöldfűszerekkel és a citromlével, majd sózzuk és borsozzuk. Végül annyi hideg vizet keverünk hozzá, hogy krémes öntet állagot kapjunk. Tálalásig lefedve hűtőbe tesszük.
Tippek:
A ranch öntetet/szószt víz hozzáadása nélkül vagy kevesebb víz hozzáadásával mártogatósként kínálhatjuk zöldséghasábok, húsos, halas nyársak, húsgolyók, bundázott halfalatok, sült burgonya stb. mellé. Több víz hozzáadásával kissé hígabb öntetet készíthetünk salátákhoz.
Friss vörös- és fokhagyma helyett vöröshagyma- és fokhagymaport is használhatunk.
Friss vörös- és fokhagyma helyett vöröshagyma- és fokhagymaport is használhatunk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?