Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ranch öntet

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

50 g majonéz
1 evőkanál finomra aprított vöröshagyma
1 nagyobb gerezd fokhagyma
1,5 csapott evőkanál finomra aprított petrezselyemzöld
1 csapott evőkanál finomra aprított metélőhagyma
½ csapott evőkanál finomra aprított kapor
1 evőkanál frissen facsart citromlé
frissen őrölt fekete bors
3-4 evőkanál hideg víz (ízlés szerint)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A vöröshagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk, a szintén megpucolt fokhagymát lereszeljük vagy fokhagymanyomón áttörjük. A zöldfűszereket megmossuk, szárazra töröljük, a petrezselymet és a kaprot leszárazzuk, majd az összes zöldfűszert finomra aprítjuk. A citromlét (ha szükséges) átszűrjük.

Elkészítés:

A Creme VEGA-t összekeverjük a majonézzel, a hagymákkal, a zöldfűszerekkel és a citromlével, majd sózzuk és borsozzuk. Végül annyi hideg vizet keverünk hozzá, hogy krémes öntet állagot kapjunk. Tálalásig lefedve hűtőbe tesszük.

Tippek:

A ranch öntetet/szószt víz hozzáadása nélkül vagy kevesebb víz hozzáadásával mártogatósként kínálhatjuk zöldséghasábok, húsos, halas nyársak, húsgolyók, bundázott halfalatok, sült burgonya stb. mellé. Több víz hozzáadásával kissé hígabb öntetet készíthetünk salátákhoz.
Friss vörös- és fokhagyma helyett vöröshagyma- és fokhagymaport is használhatunk.
Ranch öntet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!