Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Reggeli sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 szelet elkészítéséhez

Püspökkenyér formához (25 x 11 cm):

zsiradék
búzaliszt

Tésztához:

150 g vegyes diófélék
150 g áfonya, vagy mirelit áfonya
kb. 300 g alma
150 g tönkölybúzaliszt
100 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 csipet só
100 g lágy vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)
200 ml akácméz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A dióféléket felaprítjuk, és 25 grammot félreteszünk belőle. Az áfonyát szemezzük, megmossuk, lecsöpögtetjük, majd szintén 25 grammot félreteszünk belőle. Az almát megmossuk, negyedeljük, és kimagozzuk, majd durvára lereszeljük. A formát kivajazzuk, belisztezzük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A kétfajta lisztet sütőporral keverőtálban összekeverjük. Az áfonya kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. Óvatosan belekeverjük az áfonyát. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formában. A félretett áfonyát és az aprított dióféléket elosztjuk a tésztán. A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük.

Sütési idő: kb. 55 - 60 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd kivesszük, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tippek:

Jól becsomagolva a sütemény kb. 1 hétig tárolható.
Amennyiben mirelit áfonyát használunk, fagyott állapotában keverjük óvatosan a tésztába, illetve így osszuk el a tészta tetején.
Nagyon finom a sütemény vajjal vagy túróval és lekvárral.
Reggeli sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!