Reggeli sütemény
Hozzávalók
Püspökkenyér formához (25 x 11 cm):
zsiradék
búzaliszt
Tésztához:
150 g vegyes diófélék
150 g áfonya, vagy mirelit áfonya
kb. 300 g alma
150 g tönkölybúzaliszt
100 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 csipet só
100 g lágy vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)
200 ml akácméz
Elkészítés
Előkészítés:
A dióféléket felaprítjuk, és 25 grammot félreteszünk belőle. Az áfonyát szemezzük, megmossuk, lecsöpögtetjük, majd szintén 25 grammot félreteszünk belőle. Az almát megmossuk, negyedeljük, és kimagozzuk, majd durvára lereszeljük. A formát kivajazzuk, belisztezzük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A kétfajta lisztet sütőporral keverőtálban összekeverjük. Az áfonya kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. Óvatosan belekeverjük az áfonyát. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formában. A félretett áfonyát és az aprított dióféléket elosztjuk a tésztán. A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük.
Sütési idő: kb. 55 - 60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd kivesszük, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Sütési idő: kb. 55 - 60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd kivesszük, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Jól becsomagolva a sütemény kb. 1 hétig tárolható.
Amennyiben mirelit áfonyát használunk, fagyott állapotában keverjük óvatosan a tésztába, illetve így osszuk el a tészta tetején.
Nagyon finom a sütemény vajjal vagy túróval és lekvárral.
Amennyiben mirelit áfonyát használunk, fagyott állapotában keverjük óvatosan a tésztába, illetve így osszuk el a tészta tetején.
Nagyon finom a sütemény vajjal vagy túróval és lekvárral.
Kedvencnek jelölöm
Reggeli sütemény
Hozzávalók
kb. 15 szelet elkészítéséhez
Püspökkenyér formához (25 x 11 cm):
zsiradék
búzaliszt
Tésztához:
150 g vegyes diófélék
150 g áfonya, vagy mirelit áfonya
kb. 300 g alma
150 g tönkölybúzaliszt
100 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 csipet só
100 g lágy vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)
200 ml akácméz
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A dióféléket felaprítjuk, és 25 grammot félreteszünk belőle. Az áfonyát szemezzük, megmossuk, lecsöpögtetjük, majd szintén 25 grammot félreteszünk belőle. Az almát megmossuk, negyedeljük, és kimagozzuk, majd durvára lereszeljük. A formát kivajazzuk, belisztezzük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A kétfajta lisztet sütőporral keverőtálban összekeverjük. Az áfonya kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. Óvatosan belekeverjük az áfonyát. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formában. A félretett áfonyát és az aprított dióféléket elosztjuk a tésztán. A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük.
Sütési idő: kb. 55 - 60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd kivesszük, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Sütési idő: kb. 55 - 60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd kivesszük, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Jól becsomagolva a sütemény kb. 1 hétig tárolható.
Amennyiben mirelit áfonyát használunk, fagyott állapotában keverjük óvatosan a tésztába, illetve így osszuk el a tészta tetején.
Nagyon finom a sütemény vajjal vagy túróval és lekvárral.
Amennyiben mirelit áfonyát használunk, fagyott állapotában keverjük óvatosan a tésztába, illetve így osszuk el a tészta tetején.
Nagyon finom a sütemény vajjal vagy túróval és lekvárral.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?