Rocky Road szelet
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 16x16 cm):
némi zsiradék
sütőpapír
Rocky Road szelethez:
120 g vaj vagy margarin
200 g tejcsokoládé
100 g étcsokoládé
1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma Vanília
100 g keksz (háztartási keksz, omlós keksz vagy zabkeksz)
100 g fehér és rózsaszín pillecukor
50 g dió
50 g törökmogyoró
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit kikenjük a zsiradékkal, és sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
A vajat vagy margarint egy lábasban megolvasztjuk. Hozzátördeljük a tej- és étcsokoládét, beletesszük a kakaóport és a vanília aromát, majd lassú tűzön, folyamatos keverés mellett egyneművé olvasztjuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk egy kicsit hűlni.
Közben a kekszet összetördeljük, a pillecukrot kis kockákra vágjuk, a diót durvára vágjuk. A langyos masszához hozzákeverjük a keksz és pillecukor darabkákat, a tört diót és az egész mogyorószemeket. A masszát az előkészített tepsibe nyomkodjuk, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
A megdermedt desszertet kis szeletekre vágva tálaljuk.
Közben a kekszet összetördeljük, a pillecukrot kis kockákra vágjuk, a diót durvára vágjuk. A langyos masszához hozzákeverjük a keksz és pillecukor darabkákat, a tört diót és az egész mogyorószemeket. A masszát az előkészített tepsibe nyomkodjuk, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
A megdermedt desszertet kis szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Kesudióval, mandulával, aszalt gyümölcsökkel is elkészíthetjük.
Kedvencnek jelölöm
Rocky Road szelet
Hozzávalók
kb. 10-12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 16x16 cm):
némi zsiradék
sütőpapír
Rocky Road szelethez:
120 g vaj vagy margarin
200 g tejcsokoládé
100 g étcsokoládé
1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma vanília
100 g keksz (háztartási keksz, omlós keksz vagy zabkeksz)
100 g fehér és rózsaszín pillecukor
50 g dió
50 g törökmogyoró
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit kikenjük a zsiradékkal, és sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
A vajat vagy margarint egy lábasban megolvasztjuk. Hozzátördeljük a tej- és étcsokoládét, beletesszük a kakaóport és a vanília aromát, majd lassú tűzön, folyamatos keverés mellett egyneművé olvasztjuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk egy kicsit hűlni.
Közben a kekszet összetördeljük, a pillecukrot kis kockákra vágjuk, a diót durvára vágjuk. A langyos masszához hozzákeverjük a keksz és pillecukor darabkákat, a tört diót és az egész mogyorószemeket. A masszát az előkészített tepsibe nyomkodjuk, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
A megdermedt desszertet kis szeletekre vágva tálaljuk.
Közben a kekszet összetördeljük, a pillecukrot kis kockákra vágjuk, a diót durvára vágjuk. A langyos masszához hozzákeverjük a keksz és pillecukor darabkákat, a tört diót és az egész mogyorószemeket. A masszát az előkészített tepsibe nyomkodjuk, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
A megdermedt desszertet kis szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Kesudióval, mandulával, aszalt gyümölcsökkel is elkészíthetjük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?