Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sacher muffin

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

12 db muffinpapír (a doboz tartalmazza)

Tésztához:

1 darab tojás (M-es)
125 ml napraforgóolaj
100 ml tej
120 g sárgabaracklekvár

Díszítéshez:

kb. 100 g aszalt sárgabarack
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A papírformákat az előkészített tepsibe (kb. 35x40 cm), vagy muffin formába tesszük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A süteményport egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a tejet. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig keverjük. A süteményporhoz mellékelt csokoládédarabokat spatulával egyenletesen a masszához keverjük. A formákba csak akkor kezdjük el a tészta adagolását, ha a sütő elérte a megfelelő hőfokot.

A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a papírformákban. Először 1-1 csapott evőkanálnyi tésztát teszünk a formákba, majd egyenletesen elosztjuk rajtuk a sárgabaracklekvárt, végül befedjük a többi tésztával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a muffinokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész muffinokat levesszük a tepsiről, (vagy kivesszük a muffin formából), és rácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A tortabevonót a csomagoláson szereplő leírás szerint megolvasztjuk. A muffinok tetejére csorgatjuk, elsimítjuk, és hagyjuk megszilárdulni. Közben az aszalt sárgabarackot kis cikkekre vágjuk, a félig megszilárdult bevonatra szórjuk, majd a bevonatot hagyjuk teljesen megszilárdulni.

Tipp:

Nyáron, barackszezonban friss sárgabarackcikkekkel is díszíthetjük a muffinokat.
Sacher muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!