![Sacher muffin](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32136/sacher-muffin-15983.jpg)
Sacher muffin
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A süteményport egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a tejet. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig keverjük. A süteményporhoz mellékelt csokoládédarabokat spatulával egyenletesen a masszához keverjük. A formákba csak akkor kezdjük el a tészta adagolását, ha a sütő elérte a megfelelő hőfokot.
A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a papírformákban. Először 1-1 csapott evőkanálnyi tésztát teszünk a formákba, majd egyenletesen elosztjuk rajtuk a sárgabaracklekvárt, végül befedjük a többi tésztával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat levesszük a tepsiről, (vagy kivesszük a muffin formából), és rácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót a csomagoláson szereplő leírás szerint megolvasztjuk. A muffinok tetejére csorgatjuk, elsimítjuk, és hagyjuk megszilárdulni. Közben az aszalt sárgabarackot kis cikkekre vágjuk, a félig megszilárdult bevonatra szórjuk, majd a bevonatot hagyjuk teljesen megszilárdulni.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Sacher muffin
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A süteményport egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a tejet. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig keverjük. A süteményporhoz mellékelt csokoládédarabokat spatulával egyenletesen a masszához keverjük. A formákba csak akkor kezdjük el a tészta adagolását, ha a sütő elérte a megfelelő hőfokot.
A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a papírformákban. Először 1-1 csapott evőkanálnyi tésztát teszünk a formákba, majd egyenletesen elosztjuk rajtuk a sárgabaracklekvárt, végül befedjük a többi tésztával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat levesszük a tepsiről, (vagy kivesszük a muffin formából), és rácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót a csomagoláson szereplő leírás szerint megolvasztjuk. A muffinok tetejére csorgatjuk, elsimítjuk, és hagyjuk megszilárdulni. Közben az aszalt sárgabarackot kis cikkekre vágjuk, a félig megszilárdult bevonatra szórjuk, majd a bevonatot hagyjuk teljesen megszilárdulni.
Tipp:
![Sacher muffin](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32136/sacher-muffin-15983.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?