Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sárgabarackos eperdzsem

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

800 g eper (előkészített)
450 g sárgabarack (előkészített)
350 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A gyümölcsöket megtisztítjuk. Az epret kisebb darabokra vágjuk, a sárgabarackot pedig pépesítjük.

Elkészítés:

Az eperdarabokat és a sárgabarackpépet egy főzőedénybe öntjük. A dzsemfixet a kimért cukorral elkeverjük, majd a gyümölcshöz adjuk. Állandó keverés mellett magas hőfokon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Amennyiben szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről.

Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.

Tippek:

A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott üveget hűtőszekrényben tároljuk.
További tippek, javaslatok: www.befozok.hu oldalon.
Sárgabarackos eperdzsem

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!