![Sütőtök brownie](https://sutnijo.hu/storage/recipes/30391/43085-sutotok-brownie.jpg)
Sütőtök brownie
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
A tepsihez:
A töltelékhez:
A tésztához:
A díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tököt hasábokra vágjuk, a magokat eltávolítjuk, megmossuk, és kis darabokra vágjuk. Cukorral, fűszerekkel és vízzel edényben alacsony hőfokon, fedő alatt megpároljuk, amíg nagyon puha nem lesz (kb. 15 perc). Meghámozzuk a gyömbért, és a tökkel együtt pürésítjük, majd egy kicsit hagyjuk kihűlni.
Tészta:
A vajat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót lassan hozzákeverjük, amíg egy kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként ½ - ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton hozzákeverjük. A megolvadt tortabevonót szintén belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd szintén a tésztába keverjük. A tésztát a formában elsimítjuk. A tökpürét összekeverjük a krémsajttal és a tojásokkal. A tölteléket ráöntjük a tésztára, és villa segítségével a masszát és a tésztát kissé elkeverjük, így lesz márványos a sütemény, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A brownie-t a tepsi keretben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A fehér fondantot 3 részre osztjuk, majd 1/3 részt félreteszünk, amit később zöld színezékkel színezünk. A maradék 2/3 részt a sárga és a piros ételszínezékkel narancssárgára színezzük, míg a kívánt színárnyalatot el nem érjük. Így a tök különböző színárnyalatokban is elkészíthető. 4 tökre számítva kb. 50 g színezett cukormasszát 15 cm hosszú hengerré formázzuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk, és golyókat formázunk belőle. A kés fokával kis bemetszéseket készítünk a golyó oldalába. A tök szárának elkészítéséhez sasliknyárs segítségével kis lyukakat nyomunk a tök tetejébe (1. ábra). A félretett 1/3 rész fehér fondantot zöld színezékkel a kívánt színre színezzük, majd kis tökszárakat formázunk, és a dekor toll segítségével a tök tetején rögzítjük.
A tepsi keretet kicsatoljuk, és levesszük. A süteményt tálra tesszük, és a tökökkel feldíszítjük.
Tippek:
Tök-arcokhoz sasliknyárs segítségével vájjunk ki szemeket és orrot, és fessük meg Dr. Oetker Dekor-tollal.
![Sütőtök brownie](https://sutnijo.hu/storage/recipes/30391/43086-sutotok-brownie.jpg)
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Sütőtök brownie
Hozzávalók
kb. 36 darab elkészítéséhez
A tepsihez:
A töltelékhez:
A tésztához:
A díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tököt hasábokra vágjuk, a magokat eltávolítjuk, megmossuk, és kis darabokra vágjuk. Cukorral, fűszerekkel és vízzel edényben alacsony hőfokon, fedő alatt megpároljuk, amíg nagyon puha nem lesz (kb. 15 perc). Meghámozzuk a gyömbért, és a tökkel együtt pürésítjük, majd egy kicsit hagyjuk kihűlni.
Tészta:
A vajat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót lassan hozzákeverjük, amíg egy kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként ½ - ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton hozzákeverjük. A megolvadt tortabevonót szintén belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd szintén a tésztába keverjük. A tésztát a formában elsimítjuk. A tökpürét összekeverjük a krémsajttal és a tojásokkal. A tölteléket ráöntjük a tésztára, és villa segítségével a masszát és a tésztát kissé elkeverjük, így lesz márványos a sütemény, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A brownie-t a tepsi keretben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A fehér fondantot 3 részre osztjuk, majd 1/3 részt félreteszünk, amit később zöld színezékkel színezünk. A maradék 2/3 részt a sárga és a piros ételszínezékkel narancssárgára színezzük, míg a kívánt színárnyalatot el nem érjük. Így a tök különböző színárnyalatokban is elkészíthető. 4 tökre számítva kb. 50 g színezett cukormasszát 15 cm hosszú hengerré formázzuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk, és golyókat formázunk belőle. A kés fokával kis bemetszéseket készítünk a golyó oldalába. A tök szárának elkészítéséhez sasliknyárs segítségével kis lyukakat nyomunk a tök tetejébe (1. ábra). A félretett 1/3 rész fehér fondantot zöld színezékkel a kívánt színre színezzük, majd kis tökszárakat formázunk, és a dekor toll segítségével a tök tetején rögzítjük.
A tepsi keretet kicsatoljuk, és levesszük. A süteményt tálra tesszük, és a tökökkel feldíszítjük.
Tippek:
Tök-arcokhoz sasliknyárs segítségével vájjunk ki szemeket és orrot, és fessük meg Dr. Oetker Dekor-tollal.
![Sütőtök brownie](https://sutnijo.hu/storage/recipes/30391/43085-sutotok-brownie.jpg)
![Sütőtök brownie](https://sutnijo.hu/storage/recipes/30391/43086-sutotok-brownie.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?