Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sütőtök brownie

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 36 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 36 darab elkészítéséhez

A tepsihez:

tepsi keret

A töltelékhez:

600 g sütőtök
100 g cukor
2 teáskanál őrölt fahéj
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
150 ml víz
20 g friss gyömbér
200 g krémsajt (pl mascarpone)
2 db tojás (M-es)

A tésztához:

200 g lágy vaj vagy margarin
125 g cukor
1 késhegynyi só
3 db tojás (M-es)
75 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

A díszítéshez:

piros ételszínezék
sárga ételszínezék
zöld ételszínezék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortabevonót durvára aprítjuk, és a csomagoláson található leírás szerint gőz fölött megolvasztjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük, és rátesszük a tepsi keretet (25x25). A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A tököt hasábokra vágjuk, a magokat eltávolítjuk, megmossuk, és kis darabokra vágjuk. Cukorral, fűszerekkel és vízzel edényben alacsony hőfokon, fedő alatt megpároljuk, amíg nagyon puha nem lesz (kb. 15 perc). Meghámozzuk a gyömbért, és a tökkel együtt pürésítjük, majd egy kicsit hagyjuk kihűlni.

Tészta:
A vajat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót lassan hozzákeverjük, amíg egy kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként ½ - ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton hozzákeverjük. A megolvadt tortabevonót szintén belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd szintén a tésztába keverjük. A tésztát a formában elsimítjuk. A tökpürét összekeverjük a krémsajttal és a tojásokkal. A tölteléket ráöntjük a tésztára, és villa segítségével a masszát és a tésztát kissé elkeverjük, így lesz márványos a sütemény, majd a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 35-40

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A brownie-t a tepsi keretben sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A fehér fondantot 3 részre osztjuk, majd 1/3 részt félreteszünk, amit később zöld színezékkel színezünk. A maradék 2/3 részt a sárga és a piros ételszínezékkel narancssárgára színezzük, míg a kívánt színárnyalatot el nem érjük. Így a tök különböző színárnyalatokban is elkészíthető. 4 tökre számítva kb. 50 g színezett cukormasszát 15 cm hosszú hengerré formázzuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk, és golyókat formázunk belőle. A kés fokával kis bemetszéseket készítünk a golyó oldalába. A tök szárának elkészítéséhez sasliknyárs segítségével kis lyukakat nyomunk a tök tetejébe (1. ábra). A félretett 1/3 rész fehér fondantot zöld színezékkel a kívánt színre színezzük, majd kis tökszárakat formázunk, és a dekor toll segítségével a tök tetején rögzítjük.

A tepsi keretet kicsatoljuk, és levesszük. A süteményt tálra tesszük, és a tökökkel feldíszítjük.

Tippek:

A sütemény a díszítés nélkül fagyasztható.
Tök-arcokhoz sasliknyárs segítségével vájjunk ki szemeket és orrot, és fessük meg Dr. Oetker Dekor-tollal.
Sütőtök brownie Sütőtök brownie

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!