Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sütőtök brownie

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 36 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 36 darab elkészítéséhez

A tepsihez:

tepsi keret

A töltelékhez:

600 g sütőtök
100 g cukor
2 teáskanál őrölt fahéj
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
150 ml víz
20 g friss gyömbér
200 g krémsajt (pl mascarpone)
2 db tojás (M-es)

A tésztához:

200 g lágy vaj vagy margarin
125 g cukor
1 késhegynyi só
3 db tojás (M-es)
75 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

A díszítéshez:

500 g fondant fehér cukormassza
piros ételszínezék
sárga ételszínezék
zöld ételszínezék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortabevonót durvára aprítjuk, és a csomagoláson található leírás szerint gőz fölött megolvasztjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük, és rátesszük a tepsi keretet (25x25). A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A tököt hasábokra vágjuk, a magokat eltávolítjuk, megmossuk, és kis darabokra vágjuk. Cukorral, fűszerekkel és vízzel edényben alacsony hőfokon, fedő alatt megpároljuk, amíg nagyon puha nem lesz (kb. 15 perc). Meghámozzuk a gyömbért, és a tökkel együtt pürésítjük, majd egy kicsit hagyjuk kihűlni.

Tészta:
A vajat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót lassan hozzákeverjük, amíg egy kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként ½ - ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton hozzákeverjük. A megolvadt tortabevonót szintén belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd szintén a tésztába keverjük. A tésztát a formában elsimítjuk. A tökpürét összekeverjük a krémsajttal és a tojásokkal. A tölteléket ráöntjük a tésztára, és villa segítségével a masszát és a tésztát kissé elkeverjük, így lesz márványos a sütemény, majd a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 35-40

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A brownie-t a tepsi keretben sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A fehér fondantot 3 részre osztjuk, majd 1/3 részt félreteszünk, amit később zöld színezékkel színezünk. A maradék 2/3 részt a sárga és a piros ételszínezékkel narancssárgára színezzük, míg a kívánt színárnyalatot el nem érjük. Így a tök különböző színárnyalatokban is elkészíthető. 4 tökre számítva kb. 50 g színezett cukormasszát 15 cm hosszú hengerré formázzuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk, és golyókat formázunk belőle. A kés fokával kis bemetszéseket készítünk a golyó oldalába. A tök szárának elkészítéséhez sasliknyárs segítségével kis lyukakat nyomunk a tök tetejébe (1. ábra). A félretett 1/3 rész fehér fondantot zöld színezékkel a kívánt színre színezzük, majd kis tökszárakat formázunk, és a dekor toll segítségével a tök tetején rögzítjük.

A tepsi keretet kicsatoljuk, és levesszük. A süteményt tálra tesszük, és a tökökkel feldíszítjük.

Tippek:

A sütemény a díszítés nélkül fagyasztható.
Tök-arcokhoz sasliknyárs segítségével vájjunk ki szemeket és orrot, és fessük meg Dr. Oetker Dekor-tollal.
Sütőtök brownie Sütőtök brownie

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!