Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Halloween burgonya

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 24 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 24 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Burgonyához:

12 db viaszos burgonya (kb. 1,8 kg)
2 darab tojássárgája (M-es)
50 g reszelt gouda sajt
őrölt szerecsendió

Feltéthez:

kb. 12 szelet bacon szalonna kb. 120 g
kb. 12 db fekete olajbogyó (kb. 40 g)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A burgonyát megmossuk, sós vízben 20-25 percig főzzük, amíg nem lesz egészen puha. Lecsepegtetjük, meghámozzuk és hagyjuk kihűlni. A szalonnát a burgonya hosszának megfelelő hosszúságúra vágjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük ki. Szeleteljük fel az olajbogyót.

Elkészítés:

Vágjuk a burgonyákat hosszában ketté. Egy kiskanállal kanalazzuk ki a burgonya belsejét, majd a burgonyákat helyezzük az előkészített tepsire. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A kiszedett burgonyát nyomjuk át egy burgonyanyomón. Keverjük össze a burgonyát a tojássárgájával, a sajttal és a crème vega-val, majd ízlés szerint ízesítsük sóval és szerecsendióval. Tegyük az elkészített masszát Ø 8 mm-es díszítőfejjel ellátott habzsákba vagy egy erősebb műanyag fagyasztózacskóba. Ezután a burgonyakeverék kb. felét töltsük a burgonya üregeibe és simítsuk el. Fedjük be mindegyiket a szalonnaszeletekkel. Tegyünk a közepére 2 szem olívaszeletet. Ezután a burgonyakeverékből mintát nyomunk a szalonnaszeletekre úgy, hogy olyan hatása legyen, mint egy múmia kötése de a szemeket ne takarja el. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a burgonyákat.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A halloween-i burgonyát melegen tálaljuk.

Tippek:

Szalámi szeleteket is használhatunk szalonna helyett, a vegetáriánus változathoz pedig egyszerűen hagyjuk el a szalonnát.
A burgonyát már előző nap is elkészíthetjük, főzzük meg, majd kihűlés után fedjük le fóliával.
Halloween burgonya

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!