![Halloween burgonya](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32044/helloween-burgonya-15869.webp)
Halloween burgonya
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Burgonyához:
Feltéthez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A kiszedett burgonyát nyomjuk át egy burgonyanyomón. Keverjük össze a burgonyát a tojássárgájával, a sajttal és a crème vega-val, majd ízlés szerint ízesítsük sóval és szerecsendióval. Tegyük az elkészített masszát Ø 8 mm-es díszítőfejjel ellátott habzsákba vagy egy erősebb műanyag fagyasztózacskóba. Ezután a burgonyakeverék kb. felét töltsük a burgonya üregeibe és simítsuk el. Fedjük be mindegyiket a szalonnaszeletekkel. Tegyünk a közepére 2 szem olívaszeletet. Ezután a burgonyakeverékből mintát nyomunk a szalonnaszeletekre úgy, hogy olyan hatása legyen, mint egy múmia kötése de a szemeket ne takarja el. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a burgonyákat.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A halloween-i burgonyát melegen tálaljuk.
Tippek:
A burgonyát már előző nap is elkészíthetjük, főzzük meg, majd kihűlés után fedjük le fóliával.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Halloween burgonya
Hozzávalók
kb. 24 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Burgonyához:
Feltéthez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A kiszedett burgonyát nyomjuk át egy burgonyanyomón. Keverjük össze a burgonyát a tojássárgájával, a sajttal és a crème vega-val, majd ízlés szerint ízesítsük sóval és szerecsendióval. Tegyük az elkészített masszát Ø 8 mm-es díszítőfejjel ellátott habzsákba vagy egy erősebb műanyag fagyasztózacskóba. Ezután a burgonyakeverék kb. felét töltsük a burgonya üregeibe és simítsuk el. Fedjük be mindegyiket a szalonnaszeletekkel. Tegyünk a közepére 2 szem olívaszeletet. Ezután a burgonyakeverékből mintát nyomunk a szalonnaszeletekre úgy, hogy olyan hatása legyen, mint egy múmia kötése de a szemeket ne takarja el. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a burgonyákat.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A halloween-i burgonyát melegen tálaljuk.
Tippek:
A burgonyát már előző nap is elkészíthetjük, főzzük meg, majd kihűlés után fedjük le fóliával.
![Halloween burgonya](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32044/helloween-burgonya-15869.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?