Halloween burgonya
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
sütőpapír
Burgonyához:
12 db viaszos burgonya (kb. 1,8 kg)
só
2 darab tojássárgája (M-es)
50 g reszelt gouda sajt
1 pohár Dr. Oetker Creme Vega
őrölt szerecsendió
Feltéthez:
kb. 12 szelet bacon szalonna kb. 120 g
kb. 12 db fekete olajbogyó (kb. 40 g)
Elkészítés
Előkészítés:
A burgonyát megmossuk, sós vízben 20-25 percig főzzük, amíg nem lesz egészen puha. Lecsepegtetjük, meghámozzuk és hagyjuk kihűlni. A szalonnát a burgonya hosszának megfelelő hosszúságúra vágjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük ki. Szeleteljük fel az olajbogyót.
Elkészítés:
Vágjuk a burgonyákat hosszában ketté. Egy kiskanállal kanalazzuk ki a burgonya belsejét, majd a burgonyákat helyezzük az előkészített tepsire. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A kiszedett burgonyát nyomjuk át egy burgonyanyomón. Keverjük össze a burgonyát a tojássárgájával, a sajttal és a crème vega-val, majd ízlés szerint ízesítsük sóval és szerecsendióval. Tegyük az elkészített masszát Ø 8 mm-es díszítőfejjel ellátott habzsákba vagy egy erősebb műanyag fagyasztózacskóba. Ezután a burgonyakeverék kb. felét töltsük a burgonya üregeibe és simítsuk el. Fedjük be mindegyiket a szalonnaszeletekkel. Tegyünk a közepére 2 szem olívaszeletet. Ezután a burgonyakeverékből mintát nyomunk a szalonnaszeletekre úgy, hogy olyan hatása legyen, mint egy múmia kötése de a szemeket ne takarja el. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a burgonyákat.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A halloween-i burgonyát melegen tálaljuk.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A kiszedett burgonyát nyomjuk át egy burgonyanyomón. Keverjük össze a burgonyát a tojássárgájával, a sajttal és a crème vega-val, majd ízlés szerint ízesítsük sóval és szerecsendióval. Tegyük az elkészített masszát Ø 8 mm-es díszítőfejjel ellátott habzsákba vagy egy erősebb műanyag fagyasztózacskóba. Ezután a burgonyakeverék kb. felét töltsük a burgonya üregeibe és simítsuk el. Fedjük be mindegyiket a szalonnaszeletekkel. Tegyünk a közepére 2 szem olívaszeletet. Ezután a burgonyakeverékből mintát nyomunk a szalonnaszeletekre úgy, hogy olyan hatása legyen, mint egy múmia kötése de a szemeket ne takarja el. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a burgonyákat.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A halloween-i burgonyát melegen tálaljuk.
Tippek:
Szalámi szeleteket is használhatunk szalonna helyett, a vegetáriánus változathoz pedig egyszerűen hagyjuk el a szalonnát.
A burgonyát már előző nap is elkészíthetjük, főzzük meg, majd kihűlés után fedjük le fóliával.
A burgonyát már előző nap is elkészíthetjük, főzzük meg, majd kihűlés után fedjük le fóliával.
Kedvencnek jelölöm
Halloween burgonya
Hozzávalók
kb. 24 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
sütőpapír
Burgonyához:
12 db viaszos burgonya (kb. 1,8 kg)
só
2 darab tojássárgája (M-es)
50 g reszelt gouda sajt
1 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
őrölt szerecsendió
Feltéthez:
kb. 12 szelet bacon szalonna kb. 120 g
kb. 12 db fekete olajbogyó (kb. 40 g)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A burgonyát megmossuk, sós vízben 20-25 percig főzzük, amíg nem lesz egészen puha. Lecsepegtetjük, meghámozzuk és hagyjuk kihűlni. A szalonnát a burgonya hosszának megfelelő hosszúságúra vágjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük ki. Szeleteljük fel az olajbogyót.
Elkészítés:
Vágjuk a burgonyákat hosszában ketté. Egy kiskanállal kanalazzuk ki a burgonya belsejét, majd a burgonyákat helyezzük az előkészített tepsire. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A kiszedett burgonyát nyomjuk át egy burgonyanyomón. Keverjük össze a burgonyát a tojássárgájával, a sajttal és a crème vega-val, majd ízlés szerint ízesítsük sóval és szerecsendióval. Tegyük az elkészített masszát Ø 8 mm-es díszítőfejjel ellátott habzsákba vagy egy erősebb műanyag fagyasztózacskóba. Ezután a burgonyakeverék kb. felét töltsük a burgonya üregeibe és simítsuk el. Fedjük be mindegyiket a szalonnaszeletekkel. Tegyünk a közepére 2 szem olívaszeletet. Ezután a burgonyakeverékből mintát nyomunk a szalonnaszeletekre úgy, hogy olyan hatása legyen, mint egy múmia kötése de a szemeket ne takarja el. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a burgonyákat.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A halloween-i burgonyát melegen tálaljuk.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A kiszedett burgonyát nyomjuk át egy burgonyanyomón. Keverjük össze a burgonyát a tojássárgájával, a sajttal és a crème vega-val, majd ízlés szerint ízesítsük sóval és szerecsendióval. Tegyük az elkészített masszát Ø 8 mm-es díszítőfejjel ellátott habzsákba vagy egy erősebb műanyag fagyasztózacskóba. Ezután a burgonyakeverék kb. felét töltsük a burgonya üregeibe és simítsuk el. Fedjük be mindegyiket a szalonnaszeletekkel. Tegyünk a közepére 2 szem olívaszeletet. Ezután a burgonyakeverékből mintát nyomunk a szalonnaszeletekre úgy, hogy olyan hatása legyen, mint egy múmia kötése de a szemeket ne takarja el. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a burgonyákat.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A halloween-i burgonyát melegen tálaljuk.
Tippek:
Szalámi szeleteket is használhatunk szalonna helyett, a vegetáriánus változathoz pedig egyszerűen hagyjuk el a szalonnát.
A burgonyát már előző nap is elkészíthetjük, főzzük meg, majd kihűlés után fedjük le fóliával.
A burgonyát már előző nap is elkészíthetjük, főzzük meg, majd kihűlés után fedjük le fóliával.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?