Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Svéd mandulatorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb.12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb.12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (24 cm Ø):

sütőpapír

Tojásfehérjehabhoz:

5 darab tojásfehérje (M-es)
150 g cukor
200 g őrölt mandula

Vaníliakrémhez:

3 evőkanál cukor
500 ml tej
5 darab tojássárgája (M-es)

Szóráshoz:

100 g szeletelt mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A csatos tortaformát sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tojásfehérjehab:
A tojásfehérjét a cukorral keverőtálban nagyon keményre felverjük. Belekeverjük az őrölt mandulát és a massza felét a formában elsimítjuk. A formát a sütő közepében lévő rácsra tesszük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A forma szélét lecsatoljuk, és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Megtisztítjuk a forma szélét és alját, és a formát ismét sütőpapírral béleljük. A massza másik felét a fent leírtak szerint a formába tesszük, egyenletesen elsimítjuk a tetejét és megsütjük.
A tortalapot sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Vaníliakrém:
A pudingport kis tálban összekeverjük a cukorral, majd a tojássárgájával és kb. 5 evőkanál tejjel habverővel összekeverjük. A maradék tejet edénybe öntjük, és felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről, és a kikevert pudingport habverővel belekeverjük. A pudingot 1 percig kevergetve főzzük, majd félretesszük, alkalmanként megkeverjük, és hagyjuk kihűlni.

A szeletelt mandulát bevonatos serpenyőben zsiradék nélkül barnára pirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni.

A sütőpapírt eltávolítjuk a tortalapokról. Az egyik tortalapot tortatálra tesszük, és megkenjük a vaníliakrém kb. ¾ részével. Rátesszük, és rányomkodjuk a felső tortalapot. A maradék krémet elkenjük a tortán és a torta szélén. A torta tetejét és oldalát mandulával megszórjuk, a legjobb, ha tésztakártya segítségével. Legalább 3 órára, de legjobb, ha egész éjszakára hűtőszekrényben állni hagyjuk.

Tippek:

A tortát elkészíthetjük már előző nap is.
Ha van két 24 cm Ø tortaformánk, akkor a két tortalapot egyszerre is megsüthetjük.
A Svéd mandulatorta receptje 12 szelet süteményhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!