Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Svéd mandulatorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb.12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb.12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (24 cm Ø):

sütőpapír

Tojásfehérjehabhoz:

5 darab tojásfehérje (M-es)
150 g cukor
200 g őrölt mandula

Vaníliakrémhez:

3 evőkanál cukor
500 ml tej
5 darab tojássárgája (M-es)

Szóráshoz:

100 g szeletelt mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A csatos tortaformát sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tojásfehérjehab:
A tojásfehérjét a cukorral keverőtálban nagyon keményre felverjük. Belekeverjük az őrölt mandulát és a massza felét a formában elsimítjuk. A formát a sütő közepében lévő rácsra tesszük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A forma szélét lecsatoljuk, és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Megtisztítjuk a forma szélét és alját, és a formát ismét sütőpapírral béleljük. A massza másik felét a fent leírtak szerint a formába tesszük, egyenletesen elsimítjuk a tetejét és megsütjük.
A tortalapot sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Vaníliakrém:
A pudingport kis tálban összekeverjük a cukorral, majd a tojássárgájával és kb. 5 evőkanál tejjel habverővel összekeverjük. A maradék tejet edénybe öntjük, és felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről, és a kikevert pudingport habverővel belekeverjük. A pudingot 1 percig kevergetve főzzük, majd félretesszük, alkalmanként megkeverjük, és hagyjuk kihűlni.

A szeletelt mandulát bevonatos serpenyőben zsiradék nélkül barnára pirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni.

A sütőpapírt eltávolítjuk a tortalapokról. Az egyik tortalapot tortatálra tesszük, és megkenjük a vaníliakrém kb. ¾ részével. Rátesszük, és rányomkodjuk a felső tortalapot. A maradék krémet elkenjük a tortán és a torta szélén. A torta tetejét és oldalát mandulával megszórjuk, a legjobb, ha tésztakártya segítségével. Legalább 3 órára, de legjobb, ha egész éjszakára hűtőszekrényben állni hagyjuk.

Tippek:

A tortát elkészíthetjük már előző nap is.
Ha van két 24 cm Ø tortaformánk, akkor a két tortalapot egyszerre is megsüthetjük.
Svéd mandulatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-05-12
1 Kedvelés

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!

Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!

A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Mentes desszertcsodák pudingból

Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!