
Csokikrémes villám torta



Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A kapcsos sütőforma (26 cm átmérőjű) alját sütőpapírral kibéleljük, majd félretesszük.
Elkészítés:
Az étcsokoládét az olajjal gőz felett felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A krémhez a tojást a cukorral és a bourbon vaníliás cukorral gőz felett habosra keverjük, majd a gőzről levéve tovább keverjük, míg krémes állagú lesz. A zselatint a rumban vagy kevés vízzel elkevert aromában a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk, és a tojáskrémhez keverjük. A krém felét a felolvasztott csokoládéhoz keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. 3-4 evőkanál tejszínhabot díszítéshez félrerakunk, a többit elfelezve a kétféle krémhez adjuk.
A krémeket felváltva a müzli rétegre töltjük, tetejét elsimítjuk. A Csokikrémes villám torta tetejét a félretett müzlivel megszórjuk. Végül a maradék tejszínhabot nyomózsákba töltjük, és habrózsákat nyomunk a torta szélére. Tálalás előtt 2 órára hűtőszekrénybe tesszük az ünnepi süteményt.


Csokikrémes villám torta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A kapcsos sütőforma (26 cm átmérőjű) alját sütőpapírral kibéleljük, majd félretesszük.
Elkészítés:
Az étcsokoládét az olajjal gőz felett felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A krémhez a tojást a cukorral és a bourbon vaníliás cukorral gőz felett habosra keverjük, majd a gőzről levéve tovább keverjük, míg krémes állagú lesz. A zselatint a rumban vagy kevés vízzel elkevert aromában a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk, és a tojáskrémhez keverjük. A krém felét a felolvasztott csokoládéhoz keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. 3-4 evőkanál tejszínhabot díszítéshez félrerakunk, a többit elfelezve a kétféle krémhez adjuk.
A krémeket felváltva a müzli rétegre töltjük, tetejét elsimítjuk. A Csokikrémes villám torta tetejét a félretett müzlivel megszórjuk. Végül a maradék tejszínhabot nyomózsákba töltjük, és habrózsákat nyomunk a torta szélére. Tálalás előtt 2 órára hűtőszekrénybe tesszük az ünnepi süteményt.

Legújabb cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?