
Csokikrémes villám torta



Hozzávalók
Tésztához:
300 g tetszés szerinti ropogós müzli
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
Krémhez:
4 darab tojás (közepes méretű)
220 g porcukor
2 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
8 db Dr. Oetker Lapzselatin, vagy 2 tasak Dr. Oetker Őrölt zselatin
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
100 g étcsokoládé (70 % kakaótartalom)
1 evőkanál napraforgó olaj
700 ml habtejszín
Díszítéshez:
tetszés szerinti ropogós müzli
Elkészítés
Előkészítés:
A Csokikrémes villám torta hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A kapcsos sütőforma (26 cm átmérőjű) alját sütőpapírral kibéleljük, majd félretesszük.
A kapcsos sütőforma (26 cm átmérőjű) alját sütőpapírral kibéleljük, majd félretesszük.
Elkészítés:
A müzlit apróra törjük, és egy keverőedénybe tesszük. A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás szerint megolvasztjuk, és a müzlire csurgatjuk, jól elkeverjük, és az előkészített sütőformába töltjük, tetejét megnyomkodjuk és elsimítjuk, hideg helyen dermedni hagyjuk.
Az étcsokoládét az olajjal gőz felett felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A krémhez a tojást a cukorral és a bourbon vaníliás cukorral gőz felett habosra keverjük, majd a gőzről levéve tovább keverjük, míg krémes állagú lesz. A zselatint a rumban vagy kevés vízzel elkevert aromában a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk, és a tojáskrémhez keverjük. A krém felét a felolvasztott csokoládéhoz keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. 3-4 evőkanál tejszínhabot díszítéshez félrerakunk, a többit elfelezve a kétféle krémhez adjuk.
A krémeket felváltva a müzli rétegre töltjük, tetejét elsimítjuk. A Csokikrémes villám torta tetejét a félretett müzlivel megszórjuk. Végül a maradék tejszínhabot nyomózsákba töltjük, és habrózsákat nyomunk a torta szélére. Tálalás előtt 2 órára hűtőszekrénybe tesszük az ünnepi süteményt.
Az étcsokoládét az olajjal gőz felett felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A krémhez a tojást a cukorral és a bourbon vaníliás cukorral gőz felett habosra keverjük, majd a gőzről levéve tovább keverjük, míg krémes állagú lesz. A zselatint a rumban vagy kevés vízzel elkevert aromában a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk, és a tojáskrémhez keverjük. A krém felét a felolvasztott csokoládéhoz keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. 3-4 evőkanál tejszínhabot díszítéshez félrerakunk, a többit elfelezve a kétféle krémhez adjuk.
A krémeket felváltva a müzli rétegre töltjük, tetejét elsimítjuk. A Csokikrémes villám torta tetejét a félretett müzlivel megszórjuk. Végül a maradék tejszínhabot nyomózsákba töltjük, és habrózsákat nyomunk a torta szélére. Tálalás előtt 2 órára hűtőszekrénybe tesszük az ünnepi süteményt.

Kedvencnek jelölöm

Csokikrémes villám torta
Hozzávalók
kb. 12 szelet Csokikrémes villám torta elkészítéséhez
Krémhez:
4 darab tojás (közepes méretű)
220 g porcukor
8 db Dr. Oetker Lapzselatin, vagy 2 tasak Dr. Oetker Őrölt zselatin
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
100 g étcsokoládé (70 % kakaótartalom)
1 evőkanál napraforgó olaj
700 ml habtejszín
Díszítéshez:
tetszés szerinti ropogós müzli
A Csokikrémes villám torta elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A Csokikrémes villám torta hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A kapcsos sütőforma (26 cm átmérőjű) alját sütőpapírral kibéleljük, majd félretesszük.
A kapcsos sütőforma (26 cm átmérőjű) alját sütőpapírral kibéleljük, majd félretesszük.
Elkészítés:
A müzlit apróra törjük, és egy keverőedénybe tesszük. A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás szerint megolvasztjuk, és a müzlire csurgatjuk, jól elkeverjük, és az előkészített sütőformába töltjük, tetejét megnyomkodjuk és elsimítjuk, hideg helyen dermedni hagyjuk.
Az étcsokoládét az olajjal gőz felett felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A krémhez a tojást a cukorral és a bourbon vaníliás cukorral gőz felett habosra keverjük, majd a gőzről levéve tovább keverjük, míg krémes állagú lesz. A zselatint a rumban vagy kevés vízzel elkevert aromában a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk, és a tojáskrémhez keverjük. A krém felét a felolvasztott csokoládéhoz keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. 3-4 evőkanál tejszínhabot díszítéshez félrerakunk, a többit elfelezve a kétféle krémhez adjuk.
A krémeket felváltva a müzli rétegre töltjük, tetejét elsimítjuk. A Csokikrémes villám torta tetejét a félretett müzlivel megszórjuk. Végül a maradék tejszínhabot nyomózsákba töltjük, és habrózsákat nyomunk a torta szélére. Tálalás előtt 2 órára hűtőszekrénybe tesszük az ünnepi süteményt.
Az étcsokoládét az olajjal gőz felett felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A krémhez a tojást a cukorral és a bourbon vaníliás cukorral gőz felett habosra keverjük, majd a gőzről levéve tovább keverjük, míg krémes állagú lesz. A zselatint a rumban vagy kevés vízzel elkevert aromában a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk, és a tojáskrémhez keverjük. A krém felét a felolvasztott csokoládéhoz keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. 3-4 evőkanál tejszínhabot díszítéshez félrerakunk, a többit elfelezve a kétféle krémhez adjuk.
A krémeket felváltva a müzli rétegre töltjük, tetejét elsimítjuk. A Csokikrémes villám torta tetejét a félretett müzlivel megszórjuk. Végül a maradék tejszínhabot nyomózsákba töltjük, és habrózsákat nyomunk a torta szélére. Tálalás előtt 2 órára hűtőszekrénybe tesszük az ünnepi süteményt.

Legújabb cikkek
0

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

0

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?