
Csokikrémes villám torta



Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A kapcsos sütőforma (26 cm átmérőjű) alját sütőpapírral kibéleljük, majd félretesszük.
Elkészítés:
Az étcsokoládét az olajjal gőz felett felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A krémhez a tojást a cukorral és a bourbon vaníliás cukorral gőz felett habosra keverjük, majd a gőzről levéve tovább keverjük, míg krémes állagú lesz. A zselatint a rumban vagy kevés vízzel elkevert aromában a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk, és a tojáskrémhez keverjük. A krém felét a felolvasztott csokoládéhoz keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. 3-4 evőkanál tejszínhabot díszítéshez félrerakunk, a többit elfelezve a kétféle krémhez adjuk.
A krémeket felváltva a müzli rétegre töltjük, tetejét elsimítjuk. A Csokikrémes villám torta tetejét a félretett müzlivel megszórjuk. Végül a maradék tejszínhabot nyomózsákba töltjük, és habrózsákat nyomunk a torta szélére. Tálalás előtt 2 órára hűtőszekrénybe tesszük az ünnepi süteményt.


Csokikrémes villám torta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A kapcsos sütőforma (26 cm átmérőjű) alját sütőpapírral kibéleljük, majd félretesszük.
Elkészítés:
Az étcsokoládét az olajjal gőz felett felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A krémhez a tojást a cukorral és a bourbon vaníliás cukorral gőz felett habosra keverjük, majd a gőzről levéve tovább keverjük, míg krémes állagú lesz. A zselatint a rumban vagy kevés vízzel elkevert aromában a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk, és a tojáskrémhez keverjük. A krém felét a felolvasztott csokoládéhoz keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. 3-4 evőkanál tejszínhabot díszítéshez félrerakunk, a többit elfelezve a kétféle krémhez adjuk.
A krémeket felváltva a müzli rétegre töltjük, tetejét elsimítjuk. A Csokikrémes villám torta tetejét a félretett müzlivel megszórjuk. Végül a maradék tejszínhabot nyomózsákba töltjük, és habrózsákat nyomunk a torta szélére. Tálalás előtt 2 órára hűtőszekrénybe tesszük az ünnepi süteményt.

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?