Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szilvás pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20-25 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

375 g búzaliszt
80 g cukor
1 darab tojás (M-es)
125 ml tej
80 g margarin

Töltelékhez:

1 kg magtalanított, negyedelt szilva
70 g cukor
1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük. A tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett munkafelületen kb. 40x30 cm-es lappá nyújtjuk és az előkészített tepsibe tesszük.

Töltelék:
A szilvákat a fotón látható módon egyenletesen elosztjuk a tésztalapon, majd a cukorral elkevert fahéjat a szilvára szórjuk. A pitét 15 percig állni hagyjuk, majd a tepsit az előmelegített sütő középére helyezzük és készre sütjük a süteményt.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tipp:

Tetszés szerint elkészíthetjük más fajta gyümölccsel is.
Szilvás pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-07-28
0 Kedvelés

Amerika kedvence a brownie, süsd meg te is!

A sötétbarna, szeletekre vágva tálalt sütemény nevét a színéről kapta, az íze pedig nagyon-nagyon csokis. A csokis ízvilág rengeteg további hozzávalóval is szuperül harmonizál, ezért igazán változatos brownie-k kerülhetnek az asztalra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-07-27
1 Kedvelés

Sütnél valami finomat? Ebből a 10 hozzávalóból jó, ha mindig tartasz otthon

Liszt, zsiradék, cukor, tojás – hogy csak a leggyakoribb sütéshez használatos alapanyagokat említsük, ezeknél azonban egy kicsit több kell az igazán finom édességekhez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-07-09
2 Kedvelés

Kókuszt a sütibe!

A kókuszreszelék valahogy sosem megy ki a divatból, és ezt nagyon jól is teszi! Ugyanúgy szerepel a „retró” sütemények hozzávalói között, mint a mai, modern desszertekben. Mi lehet a titka?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-18
1 Kedvelés

Mit sütsz apák napjára?

A májusi anyák napja és gyereknap után valahogy hajlamosak vagyunk kevesebb figyelmet szentelni a június középen megtartott apák napjának. Pedig az édesapák ugyanúgy megérdemlik az ünneplést!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-16
2 Kedvelés

Amerikai palacsinta, édesség (nem csak) reggelire

Ki ne látott volna már olyan filmet vagy rajzfilmet, amiben a főhős épp egy hatalmas torony banánnal, áfonyával megpakolt, juharsziruppal csorgatott amerikai palacsinta tornyot készül reggelizni?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-09
1 Kedvelés

Kezdődik a foci EB, mutatunk pár tippet, mivel készülj a meccsekre!

A meccsnézés elmaradhatatlan kiegészítői a sós, vagy akár édes ropogtatnivalók. Mutatjuk, milyen csodákkal lepd meg szeretteidet a labdarúgó Európa-bajnokságra! Inspirálódj receptjeinkből – garantáljuk, hogy minden meccsen tiéd lesz a legfinomabb találat!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!