Szilvás pite
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
80 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 darab tojás (M-es)
125 ml tej
80 g margarin
Töltelékhez:
1 kg magtalanított, negyedelt szilva
70 g cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük. A tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett munkafelületen kb. 40x30 cm-es lappá nyújtjuk és az előkészített tepsibe tesszük.
Töltelék:
A szilvákat a fotón látható módon egyenletesen elosztjuk a tésztalapon, majd a cukorral elkevert fahéjat a szilvára szórjuk. A pitét 15 percig állni hagyjuk, majd a tepsit az előmelegített sütő középére helyezzük és készre sütjük a süteményt.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett munkafelületen kb. 40x30 cm-es lappá nyújtjuk és az előkészített tepsibe tesszük.
Töltelék:
A szilvákat a fotón látható módon egyenletesen elosztjuk a tésztalapon, majd a cukorral elkevert fahéjat a szilvára szórjuk. A pitét 15 percig állni hagyjuk, majd a tepsit az előmelegített sütő középére helyezzük és készre sütjük a süteményt.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:
Tetszés szerint elkészíthetjük más fajta gyümölccsel is.
Kedvencnek jelölöm
Szilvás pite
Hozzávalók
kb. 20-25 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
80 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 darab tojás (M-es)
125 ml tej
80 g margarin
Töltelékhez:
1 kg magtalanított, negyedelt szilva
70 g cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük. A tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett munkafelületen kb. 40x30 cm-es lappá nyújtjuk és az előkészített tepsibe tesszük.
Töltelék:
A szilvákat a fotón látható módon egyenletesen elosztjuk a tésztalapon, majd a cukorral elkevert fahéjat a szilvára szórjuk. A pitét 15 percig állni hagyjuk, majd a tepsit az előmelegített sütő középére helyezzük és készre sütjük a süteményt.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett munkafelületen kb. 40x30 cm-es lappá nyújtjuk és az előkészített tepsibe tesszük.
Töltelék:
A szilvákat a fotón látható módon egyenletesen elosztjuk a tésztalapon, majd a cukorral elkevert fahéjat a szilvára szórjuk. A pitét 15 percig állni hagyjuk, majd a tepsit az előmelegített sütő középére helyezzük és készre sütjük a süteményt.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:
Tetszés szerint elkészíthetjük más fajta gyümölccsel is.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?