
Baconös stangli



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szárított rozskovászt, az expressz élesztőt, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk a langyos tejet, a tojássárgáját és a kis kockákra vágott vajat vagy margarint, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk. A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, és mindet 1-1 kb. 18 cm hosszú hengerré sodorjuk. A hengereket lazán, hézagokat hagyva áttekerjük 1-1 baconcsíkkal. A stanglikat egymástól kellő távolságra a tepsire helyezzük, tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 15 percet pihentetjük. Ezután a tetejüket (a baconnel nem fedett részeket) lekenjük egy kevés vízzel hígított, felvert tojássárgájával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a stanglikat megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész stanglikat a sütőlemezzel együtt rácsra téve hűlni hagyjuk.
Tipp:


Baconös stangli
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szárított rozskovászt, az expressz élesztőt, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk a langyos tejet, a tojássárgáját és a kis kockákra vágott vajat vagy margarint, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk. A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, és mindet 1-1 kb. 18 cm hosszú hengerré sodorjuk. A hengereket lazán, hézagokat hagyva áttekerjük 1-1 baconcsíkkal. A stanglikat egymástól kellő távolságra a tepsire helyezzük, tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 15 percet pihentetjük. Ezután a tetejüket (a baconnel nem fedett részeket) lekenjük egy kevés vízzel hígított, felvert tojássárgájával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a stanglikat megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész stanglikat a sütőlemezzel együtt rácsra téve hűlni hagyjuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?