Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Baconös stangli

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

375 g búzaliszt
1 teáskanál (kb. 7 g) só
1 kávéskanál cukor
200 ml langyos tej
1 darab tojássárgája (M-es)
50 g lágy vaj vagy margarin
8 darab baconcsík (kb. 150 g)

Kenéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szárított rozskovászt, az expressz élesztőt, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk a langyos tejet, a tojássárgáját és a kis kockákra vágott vajat vagy margarint, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk. A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, és mindet 1-1 kb. 18 cm hosszú hengerré sodorjuk. A hengereket lazán, hézagokat hagyva áttekerjük 1-1 baconcsíkkal. A stanglikat egymástól kellő távolságra a tepsire helyezzük, tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 15 percet pihentetjük. Ezután a tetejüket (a baconnel nem fedett részeket) lekenjük egy kevés vízzel hígított, felvert tojássárgájával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a stanglikat megsütjük.

Sütési idő: kb. 22-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész stanglikat a sütőlemezzel együtt rácsra téve hűlni hagyjuk.

Tipp:

A stanglikat sütés előtt megszórhatjuk reszelt sajttal vagy szezámmaggal.
Baconös stangli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-10-17
2 Kedvelés

Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!

Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!