Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szilveszteri rakéták

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 18 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 18 darab elkészítéséhez

Tésztához:

500 g búzaliszt
1 csapott teáskanál cukor
1 púpos teáskanál só
3 evőkanál olaj
250 ml langyos víz

Töltelékhez:

265 g csicseriborsó (lecsepegtetve)
600 g darált hús
1 darab tojás (közepes méretű)
1 evőkanál kakukkfű
1 evőkanál mustár
1 teáskanál garam masala (indiai fűszerkeverék)
4 evőkanál zsemlemorzsa

Ezenkívül:

300 g sajt (pl. Gouda) vastag szeletekre vágva
kevés búzaliszt
kb. 18 darab hosszú hurkapálcika

Kenéshez:

1 darab tojás (közepes méretű)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Szilveszteri rakéták hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, amíg az szemmel láthatóan megnő (kb. 40-50 perc).

Közben a sajtból 18 nyilat vágunk a díszítéshez. A sajtmaradékot apróra szeleteljük. A csicseriborsót lecsöpögtetjük, és apró darabokra vágjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

A töltelékhez a csicseriborsót, a darált húst, a sajtmaradékot és többi hozzávalót összekeverjük. A masszából enyhén lisztezett munkafelületen 18 db, egyenként kb. 14 cm hosszú hengert formázunk.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelület átgyúrjuk, és kb. 45 x 40 cm nagyságú lappá nyújtjuk. A tészta hosszabbik oldalát 18 egyenlő részre osztjuk, és hosszában csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat a darált húsos rudak köré csavarjuk. A tekercseket varrattal lefelé a tepsibe helyezzük és hurkapálcikával hosszában átszúrjuk. A pálcika kb. 3 cm-rel érjen túl a rúdon. A tojást felverjük és megkenjük vele a tekercseket, majd 10 percig újra kelni hagyjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült süteményt sütőpapírral együtt, sütőrácsra húzzuk. Hidegen és melegen is tálalhatjuk.

A Szilveszteri rakéták szilveszteri sütemény tálalása előtt a sajtnyilakat szúrjuk rá a pálcika hegyére.

Tippek:

A sajtnyilak nélkül a Szilveszteri rakéták sütemény lefagyasztható. Ekkor fogyasztás előtt engedjük fel szobahőmérsékleten, majd kb. 5 percig süssük át.
A garam masala fűszerkeverék curryvel is helyettesíthető.
a Szilveszteri rakéták különleges látványt nyújtanak az ünnepre terített asztalon.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
85 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!