Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Darált húsos hasé

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 21-24 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 21-24 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

1 evőkanál olaj
½ kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
350 g darált hús (sertés vagy sertés-marha)
1 csapott teáskanál fűszerpaprika
50 g sűrített paradicsom (28-30%-os)
1 csapott teáskanál morzsolt bazsalikom
őrölt fekete bors

Szóráshoz:

kb. 3 evőkanál zsemlemorzsa

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)

Tetejére:

némi szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük. A vörös- és fokhagymát megtisztítjuk és finomra aprítjuk.

Elkészítés:

Töltelék:
Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, majd a kétféle hagymát megfonnyasztjuk rajta, ezután lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük benne a fűszerpaprikát. Visszatesszük a serpenyőt a tűzre, hozzáadjuk a darált húst, kevergetve fehéredésig pirítjuk, majd beletesszük a sűrített paradicsomot, és ízesítjük a bazsalikommal, valamint sóval és őrölt borssal. Kevergetve, közepes lángon kb. 10 percet főzzük, majd hagyjuk legalább langyosra hűlni.
A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, és a rövidebb oldalával párhuzamosan 3 egyenlő méretű darabra vágjuk. A tésztadarabokon elosztjuk a tölteléket a következőképpen: az egyik tésztadarab egyik hosszabbik oldalán egy 2 cm-es, a másik hosszabbik oldalán egy kb. 5 cm-es részt üresen hagyunk, a többi felületet beszórjuk 1 evőkanál zsemlemorzsával, ráhalmozzuk a töltelék 1/3-át, és egyenletesen rányomkodjuk. A nagyobb üresen hagyott rész szélét lekenjük egy kevés felvert tojással, majd a másik oldaltól indítva feltekerjük a tésztát. A többi hozzávaló felhasználásával elkészítjük a másik két rudat is. A rudakat egyesével 7-8 egyforma méretű darabra vágjuk, majd az így kapott hasékat az előkészített tepsire tesszük. Tetejüket megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk egy kevés szezámmaggal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a hasékat megsütjük.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész hasékat a tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A hasékat mártogatóssal, például fokhagymával ízesített Creme VEGA-val tálalhatjuk.
Darált húsos hasé

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
41 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!