Tej és tojásmentes csoki torta
Hozzávalók
Tej és tojásmentes csoki torta
10 dkg porcukor
1 tasak Dr. Oetker vanillincukor
3 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
3 evőkanál étolaj
1 evőkanál ecet 10%-os /vagy citromlé/
1 dl víz /vagy gyümölcslé/
1 csípet só
1 kávéskanál szódabikarbóna /6 g/
10 dkg rétes liszt
5 dkg finomliszt
Töltelékhez:
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding csokoládéízű
3 evőkanál kristálycukor
1 tasak Dr. Oetker vanillincukor
3 1/2 dl meggylé
kb. 40 dkg meggy dzsem
Tetejére:
10 dkg étcsokoládé
3 evőkanál étolaj
Dr. Oetker Dekor ostyavirág
Elkészítés
Előkészítés
A csokoládé puding port elkevertem a cukrokkal, majd a meggylével sűrűre főztem.
Elkészítés
A liszteket, a szódabikarbónával elkevertem, hozzáadtam folyamatosan az előre elkevert többi alkatrészt. / A cukrokat, a csipet sót, kakaóport elkevertem és hozzáadtam az olajat, az ecetet és a vizet, simára kevertem/ ezt adagoltam a liszthez, de nem kellet sokáig keverni. Ki zsírozott szív alakú tortaformába tettem és előmelegített sütőben kb. 180 C fokon kb. 25 percig sütöttem /tűpróba/ rácsra téve kihűtöttem és kettévágtam, megkentem az elkészített pudinggal, ráraktam a saját készítésű meggy dzsemet, és rátettem a torta felső részét. Erre kentem a gőz felett megolvasztott 81% étcsokoládét, amit az olajjal megolvasztottam. Mikor már megkötött a csokoládémáz, tálalás előtt díszítettem az ajándékba kapott ostyavirággal.
Tálalás
8 szelet lett.
Tárolás
Hűtőben.
Alternatív elkészítés
Aki nem szereti a nagyon kakaós tésztát kevesebb kakaót tehet bele, nekünk így ízlett. És nem kötelező a 81 % csokoládé sem.
Kedvencnek jelölöm
Tej és tojásmentes csoki torta
Hozzávalók
Tej és tojásmentes csoki torta
10 dkg porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
3 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
3 evőkanál étolaj
1 evőkanál ecet 10%-os /vagy citromlé/
1 dl víz /vagy gyümölcslé/
1 csípet só
1 kávéskanál szódabikarbóna /6 g/
10 dkg rétes liszt
5 dkg finomliszt
Töltelékhez:
3 evőkanál kristálycukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
3 1/2 dl meggylé
kb. 40 dkg meggy dzsem
Tetejére:
10 dkg étcsokoládé
3 evőkanál étolaj
Dr. Oetker Dekor ostyavirág
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A csokoládé puding port elkevertem a cukrokkal, majd a meggylével sűrűre főztem.
Elkészítés
A liszteket, a szódabikarbónával elkevertem, hozzáadtam folyamatosan az előre elkevert többi alkatrészt. / A cukrokat, a csipet sót, kakaóport elkevertem és hozzáadtam az olajat, az ecetet és a vizet, simára kevertem/ ezt adagoltam a liszthez, de nem kellet sokáig keverni. Ki zsírozott szív alakú tortaformába tettem és előmelegített sütőben kb. 180 C fokon kb. 25 percig sütöttem /tűpróba/ rácsra téve kihűtöttem és kettévágtam, megkentem az elkészített pudinggal, ráraktam a saját készítésű meggy dzsemet, és rátettem a torta felső részét. Erre kentem a gőz felett megolvasztott 81% étcsokoládét, amit az olajjal megolvasztottam. Mikor már megkötött a csokoládémáz, tálalás előtt díszítettem az ajándékba kapott ostyavirággal.
Tálalás
8 szelet lett.
Tárolás
Hűtőben.
Alternatív elkészítés
Aki nem szereti a nagyon kakaós tésztát kevesebb kakaót tehet bele, nekünk így ízlett. És nem kötelező a 81 % csokoládé sem.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?