
Szívboríték



Hozzávalók
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
150 g félzsíros túró
1,5-2 evőkanál cukor (ízlés szerint)
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csapott evőkanál tejföl 20 %-os
5 csapott teáskanál sütésálló, piros színű lekvár (pl. ribizli)
Kenéshez:
1 db tojás (M-es), némi víz
Elkészítés
Előkészítés:
A Szívboríték hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk.
A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk.
A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A túrót a cukorral, a vanillincukorral és a tejföllel krémesre keverjük.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és tíz darab egyforma méretű téglalapra vágjuk. A tésztadarabok felét félretesszük, a másik öt darabra halmozzuk a tölteléket úgy, hogy a széleket szabadon hagyjuk. A széleket megkenjük felvert tojás egy részével, majd a túrókrém közepére egy-egy csapott teáskanál lekvárt halmozunk.
A félretett téglalapok közepét egy kis méretű, szív alakú formával kiszúrjuk. A krémmel borított téglalapokra egy-egy kiszúrt téglalapot teszünk és a széleket villával összenyomjuk. A Szívboríték süteményt a tepsire helyezzük. A maradék felvert tojást egy kis vízzel felhígítjuk, majd a sütemények tetejét megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a borítékokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A túrót a cukorral, a vanillincukorral és a tejföllel krémesre keverjük.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és tíz darab egyforma méretű téglalapra vágjuk. A tésztadarabok felét félretesszük, a másik öt darabra halmozzuk a tölteléket úgy, hogy a széleket szabadon hagyjuk. A széleket megkenjük felvert tojás egy részével, majd a túrókrém közepére egy-egy csapott teáskanál lekvárt halmozunk.
A félretett téglalapok közepét egy kis méretű, szív alakú formával kiszúrjuk. A krémmel borított téglalapokra egy-egy kiszúrt téglalapot teszünk és a széleket villával összenyomjuk. A Szívboríték süteményt a tepsire helyezzük. A maradék felvert tojást egy kis vízzel felhígítjuk, majd a sütemények tetejét megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a borítékokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:
A kiszúrt szívecskéket is megsüthetjük ropogósnak. Tetejüket hasonlóan kenjük le tojással, és kb. 8-10 percet süssük.
A Szívboríték sütemény ízlés szerint különféle lekvárral - áfonya, barack, meggy, szilva - is lepecsételhető.
A Szívboríték sütemény ízlés szerint különféle lekvárral - áfonya, barack, meggy, szilva - is lepecsételhető.

Kedvencnek jelölöm

Szívboríték
Hozzávalók
5 darab elkészítéséhez
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
150 g félzsíros túró
1,5-2 evőkanál cukor (ízlés szerint)
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csapott evőkanál tejföl 20 %-os
5 csapott teáskanál sütésálló, piros színű lekvár (pl. ribizli)
Kenéshez:
1 db tojás (M-es), némi víz
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A Szívboríték hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk.
A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk.
A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A túrót a cukorral, a vanillincukorral és a tejföllel krémesre keverjük.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és tíz darab egyforma méretű téglalapra vágjuk. A tésztadarabok felét félretesszük, a másik öt darabra halmozzuk a tölteléket úgy, hogy a széleket szabadon hagyjuk. A széleket megkenjük felvert tojás egy részével, majd a túrókrém közepére egy-egy csapott teáskanál lekvárt halmozunk.
A félretett téglalapok közepét egy kis méretű, szív alakú formával kiszúrjuk. A krémmel borított téglalapokra egy-egy kiszúrt téglalapot teszünk és a széleket villával összenyomjuk. A Szívboríték süteményt a tepsire helyezzük. A maradék felvert tojást egy kis vízzel felhígítjuk, majd a sütemények tetejét megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a borítékokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A túrót a cukorral, a vanillincukorral és a tejföllel krémesre keverjük.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és tíz darab egyforma méretű téglalapra vágjuk. A tésztadarabok felét félretesszük, a másik öt darabra halmozzuk a tölteléket úgy, hogy a széleket szabadon hagyjuk. A széleket megkenjük felvert tojás egy részével, majd a túrókrém közepére egy-egy csapott teáskanál lekvárt halmozunk.
A félretett téglalapok közepét egy kis méretű, szív alakú formával kiszúrjuk. A krémmel borított téglalapokra egy-egy kiszúrt téglalapot teszünk és a széleket villával összenyomjuk. A Szívboríték süteményt a tepsire helyezzük. A maradék felvert tojást egy kis vízzel felhígítjuk, majd a sütemények tetejét megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a borítékokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:
A kiszúrt szívecskéket is megsüthetjük ropogósnak. Tetejüket hasonlóan kenjük le tojással, és kb. 8-10 percet süssük.
A Szívboríték sütemény ízlés szerint különféle lekvárral - áfonya, barack, meggy, szilva - is lepecsételhető.
A Szívboríték sütemény ízlés szerint különféle lekvárral - áfonya, barack, meggy, szilva - is lepecsételhető.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?