
Szívboríték



Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk.
A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A túrót a cukorral, a vanillincukorral és a tejföllel krémesre keverjük.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és tíz darab egyforma méretű téglalapra vágjuk. A tésztadarabok felét félretesszük, a másik öt darabra halmozzuk a tölteléket úgy, hogy a széleket szabadon hagyjuk. A széleket megkenjük felvert tojás egy részével, majd a túrókrém közepére egy-egy csapott teáskanál lekvárt halmozunk.
A félretett téglalapok közepét egy kis méretű, szív alakú formával kiszúrjuk. A krémmel borított téglalapokra egy-egy kiszúrt téglalapot teszünk és a széleket villával összenyomjuk. A Szívboríték süteményt a tepsire helyezzük. A maradék felvert tojást egy kis vízzel felhígítjuk, majd a sütemények tetejét megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a borítékokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:
A Szívboríték sütemény ízlés szerint különféle lekvárral - áfonya, barack, meggy, szilva - is lepecsételhető.


Szívboríték
Hozzávalók
5 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk.
A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A túrót a cukorral, a vanillincukorral és a tejföllel krémesre keverjük.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és tíz darab egyforma méretű téglalapra vágjuk. A tésztadarabok felét félretesszük, a másik öt darabra halmozzuk a tölteléket úgy, hogy a széleket szabadon hagyjuk. A széleket megkenjük felvert tojás egy részével, majd a túrókrém közepére egy-egy csapott teáskanál lekvárt halmozunk.
A félretett téglalapok közepét egy kis méretű, szív alakú formával kiszúrjuk. A krémmel borított téglalapokra egy-egy kiszúrt téglalapot teszünk és a széleket villával összenyomjuk. A Szívboríték süteményt a tepsire helyezzük. A maradék felvert tojást egy kis vízzel felhígítjuk, majd a sütemények tetejét megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a borítékokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:
A Szívboríték sütemény ízlés szerint különféle lekvárral - áfonya, barack, meggy, szilva - is lepecsételhető.

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?