Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Téli szilvadzsem

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 2 darab 720 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 2 darab 720 ml-es üveg elkészítéséhez

1000 g szilva (előkészítve, lemérve)
2 db narancs
150 ml vörösbor
350 g cukor
1 db fahéjrúd vagy 1 mokkáskanál őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A szilvát megmossuk, a magot eltávolítjuk, durva darabokra vágjuk, majd 1000 g-ot kimérünk. A narancsot forró vízzel megmossuk, majd a levét kifacsarjuk. A 150 ml vörösbort és a 400 g cukrot kimérjük.

Elkészítés:

A szilvát, a bort, a narancslevet és a Finessét főzőedénybe tesszük, kb. a gyümölcs felét pépesítjük, majd hozzáadjuk a dzsemfixet, a kimért cukrot és a fahéjrudat vagy őrölt fahéjat. Állandó kevergetés mellett a masszát nagy lángon forrásba hozzuk, majd továbbra is keverve legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, azonnal előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Tippek:

Kiválóan alkalmas császármorzsához, vanília pudinghoz, vanília szószhoz vagy fagylalthoz is.
Vörösbor helyett szőlőlével is elkészíthető.
A Téli szilvadzsem klasszikus lekvár egy parányi alkohollal és fűszerekkel gazdagítva.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!