Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Téli szilvadzsem

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 2 darab 720 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 2 darab 720 ml-es üveg elkészítéséhez

1000 g szilva (előkészítve, lemérve)
2 db narancs
150 ml vörösbor
350 g cukor
1 db fahéjrúd vagy 1 mokkáskanál őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A szilvát megmossuk, a magot eltávolítjuk, durva darabokra vágjuk, majd 1000 g-ot kimérünk. A narancsot forró vízzel megmossuk, majd a levét kifacsarjuk. A 150 ml vörösbort és a 400 g cukrot kimérjük.

Elkészítés:

A szilvát, a bort, a narancslevet és a Finessét főzőedénybe tesszük, kb. a gyümölcs felét pépesítjük, majd hozzáadjuk a dzsemfixet, a kimért cukrot és a fahéjrudat vagy őrölt fahéjat. Állandó kevergetés mellett a masszát nagy lángon forrásba hozzuk, majd továbbra is keverve legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, azonnal előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Tippek:

Kiválóan alkalmas császármorzsához, vanília pudinghoz, vanília szószhoz vagy fagylalthoz is.
Vörösbor helyett szőlőlével is elkészíthető.
A Téli szilvadzsem klasszikus lekvár egy parányi alkohollal és fűszerekkel gazdagítva.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!