
Tojáslikőrös-meggyes desszert



Hozzávalók
Pudinghoz:
Meggyhez:
Ezenkívül:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
A pudingport összekeverjük a cukorral. Fokozatosan legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A többi tejet és a tojáslikőrt felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, keverőtálba töltjük, és a tetejét frissen tartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni.
Meggy:
A meggyet szűrőn lecsöpögtetjük, közben a lecsöpögő meggylevet felfogjuk, és 250 ml-t kimérünk belőle, ha szükséges vízzel kipótoljuk. A keményítőt cukorral kis edényben összekeverjük, fakanállal fokozatosan simára keverjük a 250 ml folyadékkal, majd keverés közben felforrósítjuk, és állandó kevergetés mellett röviden felforraljuk, s addig főzzük míg teljesen besűrűsödik (átetszővé válik) Belekeverjük a meggyet és a fahéjat, kissé összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
Tálalás:
A tejszínt keményre felverjük. Röviden átkeverjük a pudingot, majd óvatosan belekeverjük a meggyet. A meggy 2/3 részét óvatosan belekeverjük a krémbe (márványozzuk), és poharakba töltjük. Díszítésként minden adagra teszünk pár szem meggyet, egy teáskanál tojáslikőrt és néhány szem aprított pisztáciát.


Tojáslikőrös-meggyes desszert
Hozzávalók
8 adag elkészítéséhez
Meggyhez:
Ezenkívül:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A pudingport összekeverjük a cukorral. Fokozatosan legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A többi tejet és a tojáslikőrt felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, keverőtálba töltjük, és a tetejét frissen tartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni.
Meggy:
A meggyet szűrőn lecsöpögtetjük, közben a lecsöpögő meggylevet felfogjuk, és 250 ml-t kimérünk belőle, ha szükséges vízzel kipótoljuk. A keményítőt cukorral kis edényben összekeverjük, fakanállal fokozatosan simára keverjük a 250 ml folyadékkal, majd keverés közben felforrósítjuk, és állandó kevergetés mellett röviden felforraljuk, s addig főzzük míg teljesen besűrűsödik (átetszővé válik) Belekeverjük a meggyet és a fahéjat, kissé összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
Tálalás:
A tejszínt keményre felverjük. Röviden átkeverjük a pudingot, majd óvatosan belekeverjük a meggyet. A meggy 2/3 részét óvatosan belekeverjük a krémbe (márványozzuk), és poharakba töltjük. Díszítésként minden adagra teszünk pár szem meggyet, egy teáskanál tojáslikőrt és néhány szem aprított pisztáciát.

Legújabb cikkek

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.


Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?