Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tojáslikőrös-meggyes desszert

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

8 adag elkészítéséhez

Pudinghoz:

35 g cukor
400 ml tej
100 ml tojáslikőr

Meggyhez:

kb. 200 g meggy (lecsöpögtetve)
2 evőkanál cukor
2 késhegynyi őrölt fahéj

Ezenkívül:

200 ml hideg habtejszín
kb. 8 teáskanál tojáslikőr

Díszítéshez:

aprított pisztácia

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Puding:
A pudingport összekeverjük a cukorral. Fokozatosan legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A többi tejet és a tojáslikőrt felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, keverőtálba töltjük, és a tetejét frissen tartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni.

Meggy:
A meggyet szűrőn lecsöpögtetjük, közben a lecsöpögő meggylevet felfogjuk, és 250 ml-t kimérünk belőle, ha szükséges vízzel kipótoljuk. A keményítőt cukorral kis edényben összekeverjük, fakanállal fokozatosan simára keverjük a 250 ml folyadékkal, majd keverés közben felforrósítjuk, és állandó kevergetés mellett röviden felforraljuk, s addig főzzük míg teljesen besűrűsödik (átetszővé válik) Belekeverjük a meggyet és a fahéjat, kissé összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni.

Tálalás:
A tejszínt keményre felverjük. Röviden átkeverjük a pudingot, majd óvatosan belekeverjük a meggyet. A meggy 2/3 részét óvatosan belekeverjük a krémbe (márványozzuk), és poharakba töltjük. Díszítésként minden adagra teszünk pár szem meggyet, egy teáskanál tojáslikőrt és néhány szem aprított pisztáciát.
A Tojáslikőrös-meggyes desszert könnyen elkészíthető, dekoratív pohárkrém desszert, mely idénygyümölcsökkel, öntettel is díszíthető.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!