
Tojáslikőrös-meggyes desszert



Hozzávalók
Pudinghoz:
Meggyhez:
Ezenkívül:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
A pudingport összekeverjük a cukorral. Fokozatosan legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A többi tejet és a tojáslikőrt felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, keverőtálba töltjük, és a tetejét frissen tartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni.
Meggy:
A meggyet szűrőn lecsöpögtetjük, közben a lecsöpögő meggylevet felfogjuk, és 250 ml-t kimérünk belőle, ha szükséges vízzel kipótoljuk. A keményítőt cukorral kis edényben összekeverjük, fakanállal fokozatosan simára keverjük a 250 ml folyadékkal, majd keverés közben felforrósítjuk, és állandó kevergetés mellett röviden felforraljuk, s addig főzzük míg teljesen besűrűsödik (átetszővé válik) Belekeverjük a meggyet és a fahéjat, kissé összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
Tálalás:
A tejszínt keményre felverjük. Röviden átkeverjük a pudingot, majd óvatosan belekeverjük a meggyet. A meggy 2/3 részét óvatosan belekeverjük a krémbe (márványozzuk), és poharakba töltjük. Díszítésként minden adagra teszünk pár szem meggyet, egy teáskanál tojáslikőrt és néhány szem aprított pisztáciát.


Tojáslikőrös-meggyes desszert
Hozzávalók
8 adag elkészítéséhez
Meggyhez:
Ezenkívül:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A pudingport összekeverjük a cukorral. Fokozatosan legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A többi tejet és a tojáslikőrt felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, keverőtálba töltjük, és a tetejét frissen tartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni.
Meggy:
A meggyet szűrőn lecsöpögtetjük, közben a lecsöpögő meggylevet felfogjuk, és 250 ml-t kimérünk belőle, ha szükséges vízzel kipótoljuk. A keményítőt cukorral kis edényben összekeverjük, fakanállal fokozatosan simára keverjük a 250 ml folyadékkal, majd keverés közben felforrósítjuk, és állandó kevergetés mellett röviden felforraljuk, s addig főzzük míg teljesen besűrűsödik (átetszővé válik) Belekeverjük a meggyet és a fahéjat, kissé összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
Tálalás:
A tejszínt keményre felverjük. Röviden átkeverjük a pudingot, majd óvatosan belekeverjük a meggyet. A meggy 2/3 részét óvatosan belekeverjük a krémbe (márványozzuk), és poharakba töltjük. Díszítésként minden adagra teszünk pár szem meggyet, egy teáskanál tojáslikőrt és néhány szem aprított pisztáciát.

Legújabb cikkek

Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?