![Poharas brownie](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31700/poharas-brownie-15359.webp)
Poharas brownie
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tésztához:
Túrós-tejszínes krémhez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk és a csokoládélapokkal (a dobozban található) megszórjuk. A formát a sütő közepében elhelyezett rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni. majd apró darabokra szétmorzsoljuk.
Túrós-tejszínes krém:
A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.
A túrót a cukorral, a bourbon vaníliás cukorral és a citromhéjjal alaposan összekeverjük, majd a felvert habtejszínt óvatosan beleforgatjuk.
Rétegezés:
A morzsa 2/3 részét elosztjuk a poharakban, és kicsit lenyomkodjuk. Következő rétegként elosztjuk rajta az eperdarabokat, majd rátesszük a túrókrémet, végül elosztjuk rajta a maradék morzsát.
Díszítés:
A desszertet néhány eperrel (méret szerint felezve) és kevés mentával díszítjük. Tálalásig legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Poharas brownie
Hozzávalók
8 adag elkészítéséhez
Túrós-tejszínes krémhez:
Ezenkívül:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk és a csokoládélapokkal (a dobozban található) megszórjuk. A formát a sütő közepében elhelyezett rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni. majd apró darabokra szétmorzsoljuk.
Túrós-tejszínes krém:
A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.
A túrót a cukorral, a bourbon vaníliás cukorral és a citromhéjjal alaposan összekeverjük, majd a felvert habtejszínt óvatosan beleforgatjuk.
Rétegezés:
A morzsa 2/3 részét elosztjuk a poharakban, és kicsit lenyomkodjuk. Következő rétegként elosztjuk rajta az eperdarabokat, majd rátesszük a túrókrémet, végül elosztjuk rajta a maradék morzsát.
Díszítés:
A desszertet néhány eperrel (méret szerint felezve) és kevés mentával díszítjük. Tálalásig legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:
![A Poharas brownie látványos pohárkrém desszert akár hétköznapokra is.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31700/poharas-brownie-15359.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?