Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Poharas brownie

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

8 adag elkészítéséhez

Tésztához:

2 db tojás (M-es)
100 ml napraforgóolaj
100 ml víz

Túrós-tejszínes krémhez:

200 ml hideg habtejszín
250 g étkezési tehéntúró (20%-os)
60 g porcukor

Ezenkívül:

500 g eper
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az epret megmossuk, néhány epret félreteszünk a szárával együtt. A maradék epret megtisztítjuk, és kis darabokra vágjuk. A sütőformát (a dobozban található) a leírás alapján összeállítjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk és a csokoládélapokkal (a dobozban található) megszórjuk. A formát a sütő közepében elhelyezett rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni. majd apró darabokra szétmorzsoljuk.

Túrós-tejszínes krém:
A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.
A túrót a cukorral, a bourbon vaníliás cukorral és a citromhéjjal alaposan összekeverjük, majd a felvert habtejszínt óvatosan beleforgatjuk.

Rétegezés:
A morzsa 2/3 részét elosztjuk a poharakban, és kicsit lenyomkodjuk. Következő rétegként elosztjuk rajta az eperdarabokat, majd rátesszük a túrókrémet, végül elosztjuk rajta a maradék morzsát.

Díszítés:
A desszertet néhány eperrel (méret szerint felezve) és kevés mentával díszítjük. Tálalásig legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Tipp:

A brownie-morzsát átitathatjuk 1-2 evőkanál narancslikőrrel vagy narancslével.
A Poharas brownie látványos pohárkrém desszert akár hétköznapokra is.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
40 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
69 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!