Poharas brownie
Hozzávalók
Tésztához:
1 doboz Dr. Oetker Brownies
2 db tojás (M-es)
100 ml napraforgóolaj
100 ml víz
Túrós-tejszínes krémhez:
200 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
250 g étkezési tehéntúró (20%-os)
60 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj
Ezenkívül:
500 g eper
Elkészítés
Előkészítés:
Az epret megmossuk, néhány epret félreteszünk a szárával együtt. A maradék epret megtisztítjuk, és kis darabokra vágjuk. A sütőformát (a dobozban található) a leírás alapján összeállítjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk és a csokoládélapokkal (a dobozban található) megszórjuk. A formát a sütő közepében elhelyezett rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni. majd apró darabokra szétmorzsoljuk.
Túrós-tejszínes krém:
A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.
A túrót a cukorral, a bourbon vaníliás cukorral és a citromhéjjal alaposan összekeverjük, majd a felvert habtejszínt óvatosan beleforgatjuk.
Rétegezés:
A morzsa 2/3 részét elosztjuk a poharakban, és kicsit lenyomkodjuk. Következő rétegként elosztjuk rajta az eperdarabokat, majd rátesszük a túrókrémet, végül elosztjuk rajta a maradék morzsát.
Díszítés:
A desszertet néhány eperrel (méret szerint felezve) és kevés mentával díszítjük. Tálalásig legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk és a csokoládélapokkal (a dobozban található) megszórjuk. A formát a sütő közepében elhelyezett rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni. majd apró darabokra szétmorzsoljuk.
Túrós-tejszínes krém:
A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.
A túrót a cukorral, a bourbon vaníliás cukorral és a citromhéjjal alaposan összekeverjük, majd a felvert habtejszínt óvatosan beleforgatjuk.
Rétegezés:
A morzsa 2/3 részét elosztjuk a poharakban, és kicsit lenyomkodjuk. Következő rétegként elosztjuk rajta az eperdarabokat, majd rátesszük a túrókrémet, végül elosztjuk rajta a maradék morzsát.
Díszítés:
A desszertet néhány eperrel (méret szerint felezve) és kevés mentával díszítjük. Tálalásig legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:
A brownie-morzsát átitathatjuk 1-2 evőkanál narancslikőrrel vagy narancslével.
Kedvencnek jelölöm
Poharas brownie
Hozzávalók
8 adag elkészítéséhez
Túrós-tejszínes krémhez:
200 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
250 g étkezési tehéntúró (20%-os)
60 g porcukor
Ezenkívül:
500 g eper
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az epret megmossuk, néhány epret félreteszünk a szárával együtt. A maradék epret megtisztítjuk, és kis darabokra vágjuk. A sütőformát (a dobozban található) a leírás alapján összeállítjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk és a csokoládélapokkal (a dobozban található) megszórjuk. A formát a sütő közepében elhelyezett rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni. majd apró darabokra szétmorzsoljuk.
Túrós-tejszínes krém:
A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.
A túrót a cukorral, a bourbon vaníliás cukorral és a citromhéjjal alaposan összekeverjük, majd a felvert habtejszínt óvatosan beleforgatjuk.
Rétegezés:
A morzsa 2/3 részét elosztjuk a poharakban, és kicsit lenyomkodjuk. Következő rétegként elosztjuk rajta az eperdarabokat, majd rátesszük a túrókrémet, végül elosztjuk rajta a maradék morzsát.
Díszítés:
A desszertet néhány eperrel (méret szerint felezve) és kevés mentával díszítjük. Tálalásig legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk és a csokoládélapokkal (a dobozban található) megszórjuk. A formát a sütő közepében elhelyezett rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni. majd apró darabokra szétmorzsoljuk.
Túrós-tejszínes krém:
A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.
A túrót a cukorral, a bourbon vaníliás cukorral és a citromhéjjal alaposan összekeverjük, majd a felvert habtejszínt óvatosan beleforgatjuk.
Rétegezés:
A morzsa 2/3 részét elosztjuk a poharakban, és kicsit lenyomkodjuk. Következő rétegként elosztjuk rajta az eperdarabokat, majd rátesszük a túrókrémet, végül elosztjuk rajta a maradék morzsát.
Díszítés:
A desszertet néhány eperrel (méret szerint felezve) és kevés mentával díszítjük. Tálalásig legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:
A brownie-morzsát átitathatjuk 1-2 evőkanál narancslikőrrel vagy narancslével.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?