
Poharas brownie



Hozzávalók
Tésztához:
Túrós-tejszínes krémhez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk és a csokoládélapokkal (a dobozban található) megszórjuk. A formát a sütő közepében elhelyezett rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni. majd apró darabokra szétmorzsoljuk.
Túrós-tejszínes krém:
A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.
A túrót a cukorral, a bourbon vaníliás cukorral és a citromhéjjal alaposan összekeverjük, majd a felvert habtejszínt óvatosan beleforgatjuk.
Rétegezés:
A morzsa 2/3 részét elosztjuk a poharakban, és kicsit lenyomkodjuk. Következő rétegként elosztjuk rajta az eperdarabokat, majd rátesszük a túrókrémet, végül elosztjuk rajta a maradék morzsát.
Díszítés:
A desszertet néhány eperrel (méret szerint felezve) és kevés mentával díszítjük. Tálalásig legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:


Poharas brownie
Hozzávalók
8 adag elkészítéséhez
Túrós-tejszínes krémhez:
Ezenkívül:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk és a csokoládélapokkal (a dobozban található) megszórjuk. A formát a sütő közepében elhelyezett rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni. majd apró darabokra szétmorzsoljuk.
Túrós-tejszínes krém:
A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.
A túrót a cukorral, a bourbon vaníliás cukorral és a citromhéjjal alaposan összekeverjük, majd a felvert habtejszínt óvatosan beleforgatjuk.
Rétegezés:
A morzsa 2/3 részét elosztjuk a poharakban, és kicsit lenyomkodjuk. Következő rétegként elosztjuk rajta az eperdarabokat, majd rátesszük a túrókrémet, végül elosztjuk rajta a maradék morzsát.
Díszítés:
A desszertet néhány eperrel (méret szerint felezve) és kevés mentával díszítjük. Tálalásig legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?