
Poharas brownie



Hozzávalók
Tésztához:
Túrós-tejszínes krémhez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk és a csokoládélapokkal (a dobozban található) megszórjuk. A formát a sütő közepében elhelyezett rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni. majd apró darabokra szétmorzsoljuk.
Túrós-tejszínes krém:
A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.
A túrót a cukorral, a bourbon vaníliás cukorral és a citromhéjjal alaposan összekeverjük, majd a felvert habtejszínt óvatosan beleforgatjuk.
Rétegezés:
A morzsa 2/3 részét elosztjuk a poharakban, és kicsit lenyomkodjuk. Következő rétegként elosztjuk rajta az eperdarabokat, majd rátesszük a túrókrémet, végül elosztjuk rajta a maradék morzsát.
Díszítés:
A desszertet néhány eperrel (méret szerint felezve) és kevés mentával díszítjük. Tálalásig legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:


Poharas brownie
Hozzávalók
8 adag elkészítéséhez
Túrós-tejszínes krémhez:
Ezenkívül:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk és a csokoládélapokkal (a dobozban található) megszórjuk. A formát a sütő közepében elhelyezett rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni. majd apró darabokra szétmorzsoljuk.
Túrós-tejszínes krém:
A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.
A túrót a cukorral, a bourbon vaníliás cukorral és a citromhéjjal alaposan összekeverjük, majd a felvert habtejszínt óvatosan beleforgatjuk.
Rétegezés:
A morzsa 2/3 részét elosztjuk a poharakban, és kicsit lenyomkodjuk. Következő rétegként elosztjuk rajta az eperdarabokat, majd rátesszük a túrókrémet, végül elosztjuk rajta a maradék morzsát.
Díszítés:
A desszertet néhány eperrel (méret szerint felezve) és kevés mentával díszítjük. Tálalásig legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?