Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Torta cukorbetegeknek

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

3 tojás
3 kanál liszt
1 kanál olaj
1 kanál folyékony édesítőszer

töltelék:

30 dkg gesztenyepüre
1 evőkanál folyékony édesítőszer
1 kanál vaj
fél deci rum
1 kk rumeszenc
1 tasak rumos-kakaós krémpor
2,5 dl tej

díszítés:

1 tábla 65% cukormentes csoki
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból egy nagyon kicsi tepsiben piskótát sütünk. Miután kihűlt, 3 lapra vágjuk .1 dl vízbe rakunk folyékony édesítőszert és rumeszencet és jól meglocsoljuk a lapokat. Az édesítő miatt tömörebb lesz a lap mint a szokásos piskóta.
A gesztenyepürét kikavarjuk a vajjal, édesítőszerrel, rummal és rumeszenccel. A pürét én készítettem.1 kg gesztenyét megfőztem, kikapartam a belsejét és összeturmixoltam. Ebből kb. 70 dkg massza lesz. Amit nem használtam el mélyhűtőbe raktam .
A krémport a tejjel, mixerrel kikavarjuk és ízlés szerint rakunk bele folyékomy édesítőszert.
A lapokra előszőr a gesztenye masszát rakjuk, majd a krémet. Krémmel bevonjuk a tortát és csokoládéval díszítjük..

Alternatív elkészítés

Sajnos a kereskedelemben csak cukorral édesített gesztenyepürét lehet kapni (nálunk).Ezért mikor olcsón hozzájutok gesztenyéhez veszek több kilót és megcsinálom a pürét és fagyasztóba rakom. Így eláll még egy évig is.
Torta cukorbetegeknek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
69 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!