Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Torta cukorbetegeknek

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

3 tojás
3 kanál liszt
1 kanál olaj
1 kanál folyékony édesítőszer

töltelék:

30 dkg gesztenyepüre
1 evőkanál folyékony édesítőszer
1 kanál vaj
fél deci rum
1 kk rumeszenc
1 tasak rumos-kakaós krémpor
2,5 dl tej

díszítés:

1 tábla 65% cukormentes csoki
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból egy nagyon kicsi tepsiben piskótát sütünk. Miután kihűlt, 3 lapra vágjuk .1 dl vízbe rakunk folyékony édesítőszert és rumeszencet és jól meglocsoljuk a lapokat. Az édesítő miatt tömörebb lesz a lap mint a szokásos piskóta.
A gesztenyepürét kikavarjuk a vajjal, édesítőszerrel, rummal és rumeszenccel. A pürét én készítettem.1 kg gesztenyét megfőztem, kikapartam a belsejét és összeturmixoltam. Ebből kb. 70 dkg massza lesz. Amit nem használtam el mélyhűtőbe raktam .
A krémport a tejjel, mixerrel kikavarjuk és ízlés szerint rakunk bele folyékomy édesítőszert.
A lapokra előszőr a gesztenye masszát rakjuk, majd a krémet. Krémmel bevonjuk a tortát és csokoládéval díszítjük..

Alternatív elkészítés

Sajnos a kereskedelemben csak cukorral édesített gesztenyepürét lehet kapni (nálunk).Ezért mikor olcsón hozzájutok gesztenyéhez veszek több kilót és megcsinálom a pürét és fagyasztóba rakom. Így eláll még egy évig is.
Torta cukorbetegeknek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!