Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Torta cukorbetegeknek

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

3 tojás
3 kanál liszt
1 kanál olaj
1 kanál folyékony édesítőszer

töltelék:

30 dkg gesztenyepüre
1 evőkanál folyékony édesítőszer
1 kanál vaj
fél deci rum
1 kk rumeszenc
1 tasak rumos-kakaós krémpor
2,5 dl tej

díszítés:

1 tábla 65% cukormentes csoki
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból egy nagyon kicsi tepsiben piskótát sütünk. Miután kihűlt, 3 lapra vágjuk .1 dl vízbe rakunk folyékony édesítőszert és rumeszencet és jól meglocsoljuk a lapokat. Az édesítő miatt tömörebb lesz a lap mint a szokásos piskóta.
A gesztenyepürét kikavarjuk a vajjal, édesítőszerrel, rummal és rumeszenccel. A pürét én készítettem.1 kg gesztenyét megfőztem, kikapartam a belsejét és összeturmixoltam. Ebből kb. 70 dkg massza lesz. Amit nem használtam el mélyhűtőbe raktam .
A krémport a tejjel, mixerrel kikavarjuk és ízlés szerint rakunk bele folyékomy édesítőszert.
A lapokra előszőr a gesztenye masszát rakjuk, majd a krémet. Krémmel bevonjuk a tortát és csokoládéval díszítjük..

Alternatív elkészítés

Sajnos a kereskedelemben csak cukorral édesített gesztenyepürét lehet kapni (nálunk).Ezért mikor olcsón hozzájutok gesztenyéhez veszek több kilót és megcsinálom a pürét és fagyasztóba rakom. Így eláll még egy évig is.
Torta cukorbetegeknek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
56 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
50 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!