Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mini, bogyós gyümölcstorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 6 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

némi zsiradék
sütőpapír

Morzsa tésztához:

60 g búzaliszt
20 g cukor
40 g lágy vaj vagy margarin

Piskóta tésztához:

2 darab tojás (M-es)
40 g cukor
50 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
rózsaszín sütő- és ételfesték

Krémhez:

100 g vegyes bogyós gyümölcsök
150 g tejföl
20 g porcukor
kb. 1 csipet őrölt fahéj
200 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

kb. 150 g vegyes bogyós gyümölcsök
egy kis cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Béleljük ki a tepsit sütőpapírral, és rajzoljunk rá egy kört (Ø kb. 16 cm). Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Morzsa tészta:
Tegyük a lisztet, a cukrot és a vajat vagy margarint egy keverőtálba, és keverjük konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) tésztává. Nyomjuk a tésztát a megjelölt körbe, hogy alapot képezzen. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a tésztát.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az alapot a sütőpapírral együtt szedjük ki egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt tepsi felét (35x20 cm) kenjük meg zsiradékkal, és béleljük ki sütőpapírral. A két nyitott oldalt gyűrjük be, hogy peremet képezzen.

Piskóta tészta:
A tojásokat tegyük egy keverőtálba és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. A vaníliás cukorral elkevert cukrot 1 percig keverjük bele, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele. A tésztát – 1 púpozott evőkanálnyi kivételével – tegyük a tepsibe és simítsuk el a tetejét. A maradék tésztát ételfestékkel színezzük rózsaszínűre. Öntsük a tésztát egy kis fagyasztózacskóba, vágjunk le egy kis sarkot, és össze-vissza (indákat formázva) nyomjuk a világos tésztára. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a piskótát.

Sütési idő: kb. 9-10 perc

Óvatosan vegyük ki a piskótát, fordítsuk ki közvetlenül a munkafelületre, és hagyjuk kihűlni a sütőpapírral együtt.

Helyezzük a tésztalapot egy nagy lapos tányérra és vágjuk a piskótatésztát 4 csíkra (kb. 35 x 5 cm).

Krém:
Válogassuk át a bogyókat, ha szükséges, mossuk meg. Keverjük össze a tejfölt a porcukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal. A tejszínt az expressz zselatinfix-el verjük kemény habbá, és keverjük a tejfölbe.

A krémet egyenletesen kenjük el a csíkokra, és rendezzük el a bogyós gyümölcsöket a tetején. Tekerjük fel az első csíkot, és helyezzük függőlegesen az alap közepére. Folytassuk a többi csík körbetekerését, mindig az előző csíktól kezdve. Vágjuk le a felesleges tésztát. Tegyük a tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.

Díszítés:
Szedjük le a bogyókat, ha szükséges, mossuk meg. A kissé nedves bogyókat hempergessük cukorba. Helyezzük a bogyókat a tortára és tálaljuk.
Mini, bogyós gyümölcstorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
55 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!