Mini, bogyós gyümölcstorta
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
némi zsiradék
sütőpapír
Morzsa tésztához:
60 g búzaliszt
20 g cukor
40 g lágy vaj vagy margarin
Piskóta tésztához:
2 darab tojás (M-es)
40 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
50 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
rózsaszín sütő- és ételfesték
Krémhez:
100 g vegyes bogyós gyümölcsök
150 g tejföl
20 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
kb. 1 csipet őrölt fahéj
200 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Expressz zselatin fix
Díszítéshez:
kb. 150 g vegyes bogyós gyümölcsök
egy kis cukor
Elkészítés
Előkészítés:
Béleljük ki a tepsit sütőpapírral, és rajzoljunk rá egy kört (Ø kb. 16 cm). Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Morzsa tészta:
Tegyük a lisztet, a cukrot és a vajat vagy margarint egy keverőtálba, és keverjük konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) tésztává. Nyomjuk a tésztát a megjelölt körbe, hogy alapot képezzen. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az alapot a sütőpapírral együtt szedjük ki egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt tepsi felét (35x20 cm) kenjük meg zsiradékkal, és béleljük ki sütőpapírral. A két nyitott oldalt gyűrjük be, hogy peremet képezzen.
Piskóta tészta:
A tojásokat tegyük egy keverőtálba és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. A vaníliás cukorral elkevert cukrot 1 percig keverjük bele, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele. A tésztát – 1 púpozott evőkanálnyi kivételével – tegyük a tepsibe és simítsuk el a tetejét. A maradék tésztát ételfestékkel színezzük rózsaszínűre. Öntsük a tésztát egy kis fagyasztózacskóba, vágjunk le egy kis sarkot, és össze-vissza (indákat formázva) nyomjuk a világos tésztára. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a piskótát.
Sütési idő: kb. 9-10 perc
Óvatosan vegyük ki a piskótát, fordítsuk ki közvetlenül a munkafelületre, és hagyjuk kihűlni a sütőpapírral együtt.
Helyezzük a tésztalapot egy nagy lapos tányérra és vágjuk a piskótatésztát 4 csíkra (kb. 35 x 5 cm).
Krém:
Válogassuk át a bogyókat, ha szükséges, mossuk meg. Keverjük össze a tejfölt a porcukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal. A tejszínt az expressz zselatinfix-el verjük kemény habbá, és keverjük a tejfölbe.
A krémet egyenletesen kenjük el a csíkokra, és rendezzük el a bogyós gyümölcsöket a tetején. Tekerjük fel az első csíkot, és helyezzük függőlegesen az alap közepére. Folytassuk a többi csík körbetekerését, mindig az előző csíktól kezdve. Vágjuk le a felesleges tésztát. Tegyük a tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Szedjük le a bogyókat, ha szükséges, mossuk meg. A kissé nedves bogyókat hempergessük cukorba. Helyezzük a bogyókat a tortára és tálaljuk.
Tegyük a lisztet, a cukrot és a vajat vagy margarint egy keverőtálba, és keverjük konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) tésztává. Nyomjuk a tésztát a megjelölt körbe, hogy alapot képezzen. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az alapot a sütőpapírral együtt szedjük ki egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt tepsi felét (35x20 cm) kenjük meg zsiradékkal, és béleljük ki sütőpapírral. A két nyitott oldalt gyűrjük be, hogy peremet képezzen.
Piskóta tészta:
A tojásokat tegyük egy keverőtálba és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. A vaníliás cukorral elkevert cukrot 1 percig keverjük bele, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele. A tésztát – 1 púpozott evőkanálnyi kivételével – tegyük a tepsibe és simítsuk el a tetejét. A maradék tésztát ételfestékkel színezzük rózsaszínűre. Öntsük a tésztát egy kis fagyasztózacskóba, vágjunk le egy kis sarkot, és össze-vissza (indákat formázva) nyomjuk a világos tésztára. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a piskótát.
Sütési idő: kb. 9-10 perc
Óvatosan vegyük ki a piskótát, fordítsuk ki közvetlenül a munkafelületre, és hagyjuk kihűlni a sütőpapírral együtt.
Helyezzük a tésztalapot egy nagy lapos tányérra és vágjuk a piskótatésztát 4 csíkra (kb. 35 x 5 cm).
Krém:
Válogassuk át a bogyókat, ha szükséges, mossuk meg. Keverjük össze a tejfölt a porcukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal. A tejszínt az expressz zselatinfix-el verjük kemény habbá, és keverjük a tejfölbe.
A krémet egyenletesen kenjük el a csíkokra, és rendezzük el a bogyós gyümölcsöket a tetején. Tekerjük fel az első csíkot, és helyezzük függőlegesen az alap közepére. Folytassuk a többi csík körbetekerését, mindig az előző csíktól kezdve. Vágjuk le a felesleges tésztát. Tegyük a tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Szedjük le a bogyókat, ha szükséges, mossuk meg. A kissé nedves bogyókat hempergessük cukorba. Helyezzük a bogyókat a tortára és tálaljuk.
Kedvencnek jelölöm
Mini, bogyós gyümölcstorta
Hozzávalók
kb. 6 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
némi zsiradék
sütőpapír
Morzsa tésztához:
60 g búzaliszt
20 g cukor
40 g lágy vaj vagy margarin
Piskóta tésztához:
2 darab tojás (M-es)
40 g cukor
50 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
rózsaszín sütő- és ételfesték
Krémhez:
100 g vegyes bogyós gyümölcsök
150 g tejföl
20 g porcukor
kb. 1 csipet őrölt fahéj
200 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
Díszítéshez:
kb. 150 g vegyes bogyós gyümölcsök
egy kis cukor
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Béleljük ki a tepsit sütőpapírral, és rajzoljunk rá egy kört (Ø kb. 16 cm). Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Morzsa tészta:
Tegyük a lisztet, a cukrot és a vajat vagy margarint egy keverőtálba, és keverjük konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) tésztává. Nyomjuk a tésztát a megjelölt körbe, hogy alapot képezzen. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az alapot a sütőpapírral együtt szedjük ki egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt tepsi felét (35x20 cm) kenjük meg zsiradékkal, és béleljük ki sütőpapírral. A két nyitott oldalt gyűrjük be, hogy peremet képezzen.
Piskóta tészta:
A tojásokat tegyük egy keverőtálba és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. A vaníliás cukorral elkevert cukrot 1 percig keverjük bele, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele. A tésztát – 1 púpozott evőkanálnyi kivételével – tegyük a tepsibe és simítsuk el a tetejét. A maradék tésztát ételfestékkel színezzük rózsaszínűre. Öntsük a tésztát egy kis fagyasztózacskóba, vágjunk le egy kis sarkot, és össze-vissza (indákat formázva) nyomjuk a világos tésztára. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a piskótát.
Sütési idő: kb. 9-10 perc
Óvatosan vegyük ki a piskótát, fordítsuk ki közvetlenül a munkafelületre, és hagyjuk kihűlni a sütőpapírral együtt.
Helyezzük a tésztalapot egy nagy lapos tányérra és vágjuk a piskótatésztát 4 csíkra (kb. 35 x 5 cm).
Krém:
Válogassuk át a bogyókat, ha szükséges, mossuk meg. Keverjük össze a tejfölt a porcukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal. A tejszínt az expressz zselatinfix-el verjük kemény habbá, és keverjük a tejfölbe.
A krémet egyenletesen kenjük el a csíkokra, és rendezzük el a bogyós gyümölcsöket a tetején. Tekerjük fel az első csíkot, és helyezzük függőlegesen az alap közepére. Folytassuk a többi csík körbetekerését, mindig az előző csíktól kezdve. Vágjuk le a felesleges tésztát. Tegyük a tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Szedjük le a bogyókat, ha szükséges, mossuk meg. A kissé nedves bogyókat hempergessük cukorba. Helyezzük a bogyókat a tortára és tálaljuk.
Tegyük a lisztet, a cukrot és a vajat vagy margarint egy keverőtálba, és keverjük konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) tésztává. Nyomjuk a tésztát a megjelölt körbe, hogy alapot képezzen. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az alapot a sütőpapírral együtt szedjük ki egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt tepsi felét (35x20 cm) kenjük meg zsiradékkal, és béleljük ki sütőpapírral. A két nyitott oldalt gyűrjük be, hogy peremet képezzen.
Piskóta tészta:
A tojásokat tegyük egy keverőtálba és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. A vaníliás cukorral elkevert cukrot 1 percig keverjük bele, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele. A tésztát – 1 púpozott evőkanálnyi kivételével – tegyük a tepsibe és simítsuk el a tetejét. A maradék tésztát ételfestékkel színezzük rózsaszínűre. Öntsük a tésztát egy kis fagyasztózacskóba, vágjunk le egy kis sarkot, és össze-vissza (indákat formázva) nyomjuk a világos tésztára. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a piskótát.
Sütési idő: kb. 9-10 perc
Óvatosan vegyük ki a piskótát, fordítsuk ki közvetlenül a munkafelületre, és hagyjuk kihűlni a sütőpapírral együtt.
Helyezzük a tésztalapot egy nagy lapos tányérra és vágjuk a piskótatésztát 4 csíkra (kb. 35 x 5 cm).
Krém:
Válogassuk át a bogyókat, ha szükséges, mossuk meg. Keverjük össze a tejfölt a porcukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal. A tejszínt az expressz zselatinfix-el verjük kemény habbá, és keverjük a tejfölbe.
A krémet egyenletesen kenjük el a csíkokra, és rendezzük el a bogyós gyümölcsöket a tetején. Tekerjük fel az első csíkot, és helyezzük függőlegesen az alap közepére. Folytassuk a többi csík körbetekerését, mindig az előző csíktól kezdve. Vágjuk le a felesleges tésztát. Tegyük a tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Szedjük le a bogyókat, ha szükséges, mossuk meg. A kissé nedves bogyókat hempergessük cukorba. Helyezzük a bogyókat a tortára és tálaljuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?