Mini, bogyós gyümölcstorta
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Morzsa tésztához:
Piskóta tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tegyük a lisztet, a cukrot és a vajat vagy margarint egy keverőtálba, és keverjük konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) tésztává. Nyomjuk a tésztát a megjelölt körbe, hogy alapot képezzen. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az alapot a sütőpapírral együtt szedjük ki egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt tepsi felét (35x20 cm) kenjük meg zsiradékkal, és béleljük ki sütőpapírral. A két nyitott oldalt gyűrjük be, hogy peremet képezzen.
Piskóta tészta:
A tojásokat tegyük egy keverőtálba és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. A vaníliás cukorral elkevert cukrot 1 percig keverjük bele, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele. A tésztát – 1 púpozott evőkanálnyi kivételével – tegyük a tepsibe és simítsuk el a tetejét. A maradék tésztát ételfestékkel színezzük rózsaszínűre. Öntsük a tésztát egy kis fagyasztózacskóba, vágjunk le egy kis sarkot, és össze-vissza (indákat formázva) nyomjuk a világos tésztára. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a piskótát.
Sütési idő: kb. 9-10 perc
Óvatosan vegyük ki a piskótát, fordítsuk ki közvetlenül a munkafelületre, és hagyjuk kihűlni a sütőpapírral együtt.
Helyezzük a tésztalapot egy nagy lapos tányérra és vágjuk a piskótatésztát 4 csíkra (kb. 35 x 5 cm).
Krém:
Válogassuk át a bogyókat, ha szükséges, mossuk meg. Keverjük össze a tejfölt a porcukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal. A tejszínt az expressz zselatinfix-el verjük kemény habbá, és keverjük a tejfölbe.
A krémet egyenletesen kenjük el a csíkokra, és rendezzük el a bogyós gyümölcsöket a tetején. Tekerjük fel az első csíkot, és helyezzük függőlegesen az alap közepére. Folytassuk a többi csík körbetekerését, mindig az előző csíktól kezdve. Vágjuk le a felesleges tésztát. Tegyük a tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Szedjük le a bogyókat, ha szükséges, mossuk meg. A kissé nedves bogyókat hempergessük cukorba. Helyezzük a bogyókat a tortára és tálaljuk.
Mini, bogyós gyümölcstorta
Hozzávalók
kb. 6 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Morzsa tésztához:
Piskóta tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tegyük a lisztet, a cukrot és a vajat vagy margarint egy keverőtálba, és keverjük konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) tésztává. Nyomjuk a tésztát a megjelölt körbe, hogy alapot képezzen. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az alapot a sütőpapírral együtt szedjük ki egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt tepsi felét (35x20 cm) kenjük meg zsiradékkal, és béleljük ki sütőpapírral. A két nyitott oldalt gyűrjük be, hogy peremet képezzen.
Piskóta tészta:
A tojásokat tegyük egy keverőtálba és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. A vaníliás cukorral elkevert cukrot 1 percig keverjük bele, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele. A tésztát – 1 púpozott evőkanálnyi kivételével – tegyük a tepsibe és simítsuk el a tetejét. A maradék tésztát ételfestékkel színezzük rózsaszínűre. Öntsük a tésztát egy kis fagyasztózacskóba, vágjunk le egy kis sarkot, és össze-vissza (indákat formázva) nyomjuk a világos tésztára. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a piskótát.
Sütési idő: kb. 9-10 perc
Óvatosan vegyük ki a piskótát, fordítsuk ki közvetlenül a munkafelületre, és hagyjuk kihűlni a sütőpapírral együtt.
Helyezzük a tésztalapot egy nagy lapos tányérra és vágjuk a piskótatésztát 4 csíkra (kb. 35 x 5 cm).
Krém:
Válogassuk át a bogyókat, ha szükséges, mossuk meg. Keverjük össze a tejfölt a porcukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal. A tejszínt az expressz zselatinfix-el verjük kemény habbá, és keverjük a tejfölbe.
A krémet egyenletesen kenjük el a csíkokra, és rendezzük el a bogyós gyümölcsöket a tetején. Tekerjük fel az első csíkot, és helyezzük függőlegesen az alap közepére. Folytassuk a többi csík körbetekerését, mindig az előző csíktól kezdve. Vágjuk le a felesleges tésztát. Tegyük a tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Szedjük le a bogyókat, ha szükséges, mossuk meg. A kissé nedves bogyókat hempergessük cukorba. Helyezzük a bogyókat a tortára és tálaljuk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?