Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrókrémes brownie

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Sütéshez:

sütőforma (a dobozban található)

Tésztához:

2 darab tojás (M-es)
100 ml napraforgóolaj
100 ml víz

Krémhez:

250 g félzsíros túró
70 g mascarpone
70 g porcukor

Díszítéshez:

50 g étcsokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőformát a leírás alapján összeállítjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk és a csokoládélapokkal (a dobozban található) megszórjuk. A formát a sütő közepében elhelyezett rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Krém:
A túrót áttörjük, majd simára keverjük a mascarponéval, a porcukorral és a vanillincukorral. A forma oldalait felnyitjuk, a brownie-t leválasztjuk, deszkára tesszük, a krémet a tetejére kenjük. Az étcsokoládét durvára vágjuk, és megszórjuk vele a sütemény tetejét. A kész brownie-t szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

Sütés előtt hozzáforgathatunk a tésztához 100 g aprított diót.
Túrókrémes brownie

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!