Túrókrémes brownie
Hozzávalók
Sütéshez:
sütőforma (a dobozban található)
Tésztához:
1 doboz Dr. Oetker Brownies
2 darab tojás (M-es)
100 ml napraforgóolaj
100 ml víz
Krémhez:
250 g félzsíros túró
70 g mascarpone
70 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Díszítéshez:
50 g étcsokoládé
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőformát a leírás alapján összeállítjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk és a csokoládélapokkal (a dobozban található) megszórjuk. A formát a sütő közepében elhelyezett rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A túrót áttörjük, majd simára keverjük a mascarponéval, a porcukorral és a vanillincukorral. A forma oldalait felnyitjuk, a brownie-t leválasztjuk, deszkára tesszük, a krémet a tetejére kenjük. Az étcsokoládét durvára vágjuk, és megszórjuk vele a sütemény tetejét. A kész brownie-t szeletekre vágva tálaljuk.
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk és a csokoládélapokkal (a dobozban található) megszórjuk. A formát a sütő közepében elhelyezett rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A túrót áttörjük, majd simára keverjük a mascarponéval, a porcukorral és a vanillincukorral. A forma oldalait felnyitjuk, a brownie-t leválasztjuk, deszkára tesszük, a krémet a tetejére kenjük. Az étcsokoládét durvára vágjuk, és megszórjuk vele a sütemény tetejét. A kész brownie-t szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Sütés előtt hozzáforgathatunk a tésztához 100 g aprított diót.
Kedvencnek jelölöm
Túrókrémes brownie
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Sütéshez:
sütőforma (a dobozban található)
Díszítéshez:
50 g étcsokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőformát a leírás alapján összeállítjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk és a csokoládélapokkal (a dobozban található) megszórjuk. A formát a sütő közepében elhelyezett rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A túrót áttörjük, majd simára keverjük a mascarponéval, a porcukorral és a vanillincukorral. A forma oldalait felnyitjuk, a brownie-t leválasztjuk, deszkára tesszük, a krémet a tetejére kenjük. Az étcsokoládét durvára vágjuk, és megszórjuk vele a sütemény tetejét. A kész brownie-t szeletekre vágva tálaljuk.
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk és a csokoládélapokkal (a dobozban található) megszórjuk. A formát a sütő közepében elhelyezett rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A túrót áttörjük, majd simára keverjük a mascarponéval, a porcukorral és a vanillincukorral. A forma oldalait felnyitjuk, a brownie-t leválasztjuk, deszkára tesszük, a krémet a tetejére kenjük. Az étcsokoládét durvára vágjuk, és megszórjuk vele a sütemény tetejét. A kész brownie-t szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Sütés előtt hozzáforgathatunk a tésztához 100 g aprított diót.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?