
Túrós gúla


Hozzávalók
A tésztához:
A krémhez:
Elkészítés
Elkészítés
A krémhez:
A túrót villával összetörjük, vagy szitán átnyomjuk és összekeverjük a cukorral és a tejszínnel. A vízben elkeverjük a zselatint, majd felmelegítjük, de csak annyira, hogy felolvadjon, kicsit lehűtjük, és a túróhoz adjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott barackbefőttet is. A formába beleöntjük a krémet, és némi dermedés után befedjük a megmaradt lekváros tekercsekkel. Hűtőben dermesztjük kb. egy éjszakán át. Fogyasztás előtt lapos tányérra borítjuk a gúlát, a fóliát eltávolítjuk, és tortaszerűen felszeleteljük.


Túrós gúla
Hozzávalók
A krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A krémhez:
A túrót villával összetörjük, vagy szitán átnyomjuk és összekeverjük a cukorral és a tejszínnel. A vízben elkeverjük a zselatint, majd felmelegítjük, de csak annyira, hogy felolvadjon, kicsit lehűtjük, és a túróhoz adjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott barackbefőttet is. A formába beleöntjük a krémet, és némi dermedés után befedjük a megmaradt lekváros tekercsekkel. Hűtőben dermesztjük kb. egy éjszakán át. Fogyasztás előtt lapos tányérra borítjuk a gúlát, a fóliát eltávolítjuk, és tortaszerűen felszeleteljük.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?