Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós gúla

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

6 tojás
12 dkg porcukor
12 dkg liszt
baracklekvár

A krémhez:

1/2 kg túró
3 dl tejszín
20 dkg porcukor
1,5 dl víz
1 csomag zselatin (25 g)
néhány szem barackbefőtt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához való alapanyagokból lekváros piskótatekercset készítünk. Amikor teljesen kihűlt, felszeleteljük kb.2 cm-es szeletekre, majd egy frissen tartó fóliával kibélelt kerek jénai-vagy üveg tálat sorban kirakunk vele.
A krémhez:
A túrót villával összetörjük, vagy szitán átnyomjuk és összekeverjük a cukorral és a tejszínnel. A vízben elkeverjük a zselatint, majd felmelegítjük, de csak annyira, hogy felolvadjon, kicsit lehűtjük, és a túróhoz adjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott barackbefőttet is. A formába beleöntjük a krémet, és némi dermedés után befedjük a megmaradt lekváros tekercsekkel. Hűtőben dermesztjük kb. egy éjszakán át. Fogyasztás előtt lapos tányérra borítjuk a gúlát, a fóliát eltávolítjuk, és tortaszerűen felszeleteljük.
Túrós gúla

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!