Túrós gúla
Hozzávalók
A tésztához:
6 tojás
12 dkg porcukor
12 dkg liszt
1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
baracklekvár
A krémhez:
1/2 kg túró
3 dl tejszín
20 dkg porcukor
1,5 dl víz
1 csomag zselatin (25 g)
néhány szem barackbefőtt
Elkészítés
Elkészítés
A tésztához való alapanyagokból lekváros piskótatekercset készítünk. Amikor teljesen kihűlt, felszeleteljük kb.2 cm-es szeletekre, majd egy frissen tartó fóliával kibélelt kerek jénai-vagy üveg tálat sorban kirakunk vele.
A krémhez:
A túrót villával összetörjük, vagy szitán átnyomjuk és összekeverjük a cukorral és a tejszínnel. A vízben elkeverjük a zselatint, majd felmelegítjük, de csak annyira, hogy felolvadjon, kicsit lehűtjük, és a túróhoz adjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott barackbefőttet is. A formába beleöntjük a krémet, és némi dermedés után befedjük a megmaradt lekváros tekercsekkel. Hűtőben dermesztjük kb. egy éjszakán át. Fogyasztás előtt lapos tányérra borítjuk a gúlát, a fóliát eltávolítjuk, és tortaszerűen felszeleteljük.
A krémhez:
A túrót villával összetörjük, vagy szitán átnyomjuk és összekeverjük a cukorral és a tejszínnel. A vízben elkeverjük a zselatint, majd felmelegítjük, de csak annyira, hogy felolvadjon, kicsit lehűtjük, és a túróhoz adjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott barackbefőttet is. A formába beleöntjük a krémet, és némi dermedés után befedjük a megmaradt lekváros tekercsekkel. Hűtőben dermesztjük kb. egy éjszakán át. Fogyasztás előtt lapos tányérra borítjuk a gúlát, a fóliát eltávolítjuk, és tortaszerűen felszeleteljük.
Kedvencnek jelölöm
Túrós gúla
Hozzávalók
A krémhez:
1/2 kg túró
3 dl tejszín
20 dkg porcukor
1,5 dl víz
1 csomag zselatin (25 g)
néhány szem barackbefőtt
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tésztához való alapanyagokból lekváros piskótatekercset készítünk. Amikor teljesen kihűlt, felszeleteljük kb.2 cm-es szeletekre, majd egy frissen tartó fóliával kibélelt kerek jénai-vagy üveg tálat sorban kirakunk vele.
A krémhez:
A túrót villával összetörjük, vagy szitán átnyomjuk és összekeverjük a cukorral és a tejszínnel. A vízben elkeverjük a zselatint, majd felmelegítjük, de csak annyira, hogy felolvadjon, kicsit lehűtjük, és a túróhoz adjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott barackbefőttet is. A formába beleöntjük a krémet, és némi dermedés után befedjük a megmaradt lekváros tekercsekkel. Hűtőben dermesztjük kb. egy éjszakán át. Fogyasztás előtt lapos tányérra borítjuk a gúlát, a fóliát eltávolítjuk, és tortaszerűen felszeleteljük.
A krémhez:
A túrót villával összetörjük, vagy szitán átnyomjuk és összekeverjük a cukorral és a tejszínnel. A vízben elkeverjük a zselatint, majd felmelegítjük, de csak annyira, hogy felolvadjon, kicsit lehűtjük, és a túróhoz adjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott barackbefőttet is. A formába beleöntjük a krémet, és némi dermedés után befedjük a megmaradt lekváros tekercsekkel. Hűtőben dermesztjük kb. egy éjszakán át. Fogyasztás előtt lapos tányérra borítjuk a gúlát, a fóliát eltávolítjuk, és tortaszerűen felszeleteljük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?