Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós-juhtúrós pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 25 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 25 darab elkészítéséhez

Tésztához:

250 g búzaliszt
250 g vaj vagy margarin
125 g félzsíros túró
125 g krémes juhtúró
1 db tojás (M-es)
1 csapott teáskanál (5 g) só

Kenéshez:

1 db tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Túrós-juhtúrós pogácsa hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A lisztben elmorzsoljuk a hideg, kis kockákra vágott vajat vagy margarint. Hozzáadjuk az áttört túrót, a juhtúrót, a tojást és a sót. Konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) sima tésztává összedolgozzuk.
A tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, fél cm vastag téglalappá nyújtjuk. Először behajtjuk az egyik oldalát, majd ráhajtjuk a vele szemben lévő oldalt. Hasonlóan ráhajtogatjuk a másik két oldalt is, egy vastag négyzetet fogunk kapni. 20 percet pihentetjük, majd kinyújtjuk fél cm vastag téglalappá. A hajtogatást és a nyújtást (pihentetéssel együtt) még kétszer megismételjük úgy, hogy a hajtogatás iránya és sorrendje mindig azonos legyen.

A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)

A háromszor hajtogatott és pihentetett tésztát 2 cm vastag téglalappá nyújtjuk, és közepes méretű (kb. 3,5-4 cm ⌀) pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük egymástól kellő távolságra. A Túrós-juhtúrós pogácsa tetejét megkenjük a felvert tojással. A sütőlemezt a sütő alsó harmadába toljuk, és a pogácsákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 25 perc

A kész pogácsákat a sütőlemezzel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A pogácsaszaggatót mártsuk lisztbe, így könnyebb lesz kiszaggatni a pogácsákat.
A felvert tojást keverjük el egy kiskanál tejföllel, így szép barna színt kap.
A Túrós-juhtúrós pogácsa tetejét díszíthetjük köménymaggal, szezámmaggal, reszelt parmezánnal, vagy egyéb finomra reszelt kemény/félkemény sajttal.
Túrós-juhtúrós pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
85 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!