Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós-juhtúrós pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 25 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 25 darab elkészítéséhez

Tésztához:

250 g búzaliszt
250 g vaj vagy margarin
125 g félzsíros túró
125 g krémes juhtúró
1 db tojás (M-es)
1 csapott teáskanál (5 g) só

Kenéshez:

1 db tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Túrós-juhtúrós pogácsa hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A lisztben elmorzsoljuk a hideg, kis kockákra vágott vajat vagy margarint. Hozzáadjuk az áttört túrót, a juhtúrót, a tojást és a sót. Konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) sima tésztává összedolgozzuk.
A tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, fél cm vastag téglalappá nyújtjuk. Először behajtjuk az egyik oldalát, majd ráhajtjuk a vele szemben lévő oldalt. Hasonlóan ráhajtogatjuk a másik két oldalt is, egy vastag négyzetet fogunk kapni. 20 percet pihentetjük, majd kinyújtjuk fél cm vastag téglalappá. A hajtogatást és a nyújtást (pihentetéssel együtt) még kétszer megismételjük úgy, hogy a hajtogatás iránya és sorrendje mindig azonos legyen.

A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)

A háromszor hajtogatott és pihentetett tésztát 2 cm vastag téglalappá nyújtjuk, és közepes méretű (kb. 3,5-4 cm ⌀) pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük egymástól kellő távolságra. A Túrós-juhtúrós pogácsa tetejét megkenjük a felvert tojással. A sütőlemezt a sütő alsó harmadába toljuk, és a pogácsákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 25 perc

A kész pogácsákat a sütőlemezzel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A pogácsaszaggatót mártsuk lisztbe, így könnyebb lesz kiszaggatni a pogácsákat.
A felvert tojást keverjük el egy kiskanál tejföllel, így szép barna színt kap.
A Túrós-juhtúrós pogácsa tetejét díszíthetjük köménymaggal, szezámmaggal, reszelt parmezánnal, vagy egyéb finomra reszelt kemény/félkemény sajttal.
Túrós-juhtúrós pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!