Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós-vaníliás desszert kencével

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

Rétegezéshez:

100 g babapiskóta

Krémhez:

250 g krémes túró
125 ml hideg tej

Gyümölcsréteghez:

500 g magozott meggy

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A babapiskótát apró darabokra törjük. A meggyet megmossuk, kimagozzuk és 300 g-ot kimérünk.

Elkészítés:

Krém:
A kimért tejet egy tálba öntjük és hozzáadjuk a desszert öntetet és a leírás szerint elkészítjük, majd a krémes túrót is alaposan hozzákeverjük.

Gyümölcspüré:
A kimért 300 g magozott meggyet egy magas falú keverőedénybe tesszük, majd botmixerrel rövid ideig pépesítjük. Hozzáadjuk az alapport, majd további kb. 1 percig pürésítjük. Az elkészített gyümölcspüréhez hozzákeverjük a maradék (200 g) magozott meggyet.

Rétegezés:
Az előkészített desszertestálakba vagy poharakba rétegezzük a babapiskótát (pár darabot félreteszük díszítéshez), a meggyszószt és a vaníliás-túrós krémet, majd a tetejére tetszés szerint néhány darab piskóta darabot teszünk díszítésnek.
Túrós-vaníliás desszert kencével

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!