
Túrós-vaníliás desszert kencével



Hozzávalók
Rétegezéshez:
Krémhez:
Gyümölcsréteghez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A kimért tejet egy tálba öntjük és hozzáadjuk a desszert öntetet és a leírás szerint elkészítjük, majd a krémes túrót is alaposan hozzákeverjük.
Gyümölcspüré:
A kimért 300 g magozott meggyet egy magas falú keverőedénybe tesszük, majd botmixerrel rövid ideig pépesítjük. Hozzáadjuk az alapport, majd további kb. 1 percig pürésítjük. Az elkészített gyümölcspüréhez hozzákeverjük a maradék (200 g) magozott meggyet.
Rétegezés:
Az előkészített desszertestálakba vagy poharakba rétegezzük a babapiskótát (pár darabot félreteszük díszítéshez), a meggyszószt és a vaníliás-túrós krémet, majd a tetejére tetszés szerint néhány darab piskóta darabot teszünk díszítésnek.


Túrós-vaníliás desszert kencével
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
Rétegezéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A kimért tejet egy tálba öntjük és hozzáadjuk a desszert öntetet és a leírás szerint elkészítjük, majd a krémes túrót is alaposan hozzákeverjük.
Gyümölcspüré:
A kimért 300 g magozott meggyet egy magas falú keverőedénybe tesszük, majd botmixerrel rövid ideig pépesítjük. Hozzáadjuk az alapport, majd további kb. 1 percig pürésítjük. Az elkészített gyümölcspüréhez hozzákeverjük a maradék (200 g) magozott meggyet.
Rétegezés:
Az előkészített desszertestálakba vagy poharakba rétegezzük a babapiskótát (pár darabot félreteszük díszítéshez), a meggyszószt és a vaníliás-túrós krémet, majd a tetejére tetszés szerint néhány darab piskóta darabot teszünk díszítésnek.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?