Klasszikus tiramisu
Hozzávalók
Szóráshoz:
Elkészítés
Elkészítés:
A mascarponét a tejjel, a cukorral, a vanillincukorral és az amaretto felével egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel) simára keverjük. Figyelem! Hogy ne fröcsögjön, tegyünk köré konyhai papírtörlőt. A többi amarettót a presszókávéval összekeverjük.
A babapiskóta felét egy lapos, négyszögletes felfújtformába (kb. 30x18 cm) fektetjük, és a kávé-amaretto keverékkel meglocsoljuk. A mascarponés krém felét elsimítjuk rajta. A többi hozzávalót azonos sorrendben rárétegezzük.
A tiramisut frissentartó fóliával lefedve a hűtőbe tesszük, és néhány órára (vagy egy éjszakára) állni hagyjuk. Tálalás előtt kakaóval vastagon megszórjuk.
Variáció őszibarackos tiramisura:
További 470 g konzerv, felezett őszibarackot lecsepegtetünk, majd a gyümölcsöt vékony szeletekre vágjuk. A tiramisukrémet a fentiek alapján elkészítjük. A babapiskóta felét a formába rétegezzük, a kávé-amaretto keverék felével meglocsoljuk, és a szeletelt barack felét rárakjuk. A maradék barackot és a többi hozzávalót azonos sorrendben rárétegezzük. A tiramisut hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt megszórjuk kakaóval.
Tipp:
Klasszikus tiramisu
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Szóráshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A mascarponét a tejjel, a cukorral, a vanillincukorral és az amaretto felével egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel) simára keverjük. Figyelem! Hogy ne fröcsögjön, tegyünk köré konyhai papírtörlőt. A többi amarettót a presszókávéval összekeverjük.
A babapiskóta felét egy lapos, négyszögletes felfújtformába (kb. 30x18 cm) fektetjük, és a kávé-amaretto keverékkel meglocsoljuk. A mascarponés krém felét elsimítjuk rajta. A többi hozzávalót azonos sorrendben rárétegezzük.
A tiramisut frissentartó fóliával lefedve a hűtőbe tesszük, és néhány órára (vagy egy éjszakára) állni hagyjuk. Tálalás előtt kakaóval vastagon megszórjuk.
Variáció őszibarackos tiramisura:
További 470 g konzerv, felezett őszibarackot lecsepegtetünk, majd a gyümölcsöt vékony szeletekre vágjuk. A tiramisukrémet a fentiek alapján elkészítjük. A babapiskóta felét a formába rétegezzük, a kávé-amaretto keverék felével meglocsoljuk, és a szeletelt barack felét rárakjuk. A maradék barackot és a többi hozzávalót azonos sorrendben rárétegezzük. A tiramisut hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt megszórjuk kakaóval.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?