Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Klasszikus tiramisu

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

500 g mascarpone
100 ml tej
50 g cukor
4 evőkanál amaretto (mandulalikőr)
125 g erős, hideg presszókávé
200 g babapiskóta

Szóráshoz:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tiramisu krém:
A mascarponét a tejjel, a cukorral, a vanillincukorral és az amaretto felével egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel) simára keverjük. Figyelem! Hogy ne fröcsögjön, tegyünk köré konyhai papírtörlőt. A többi amarettót a presszókávéval összekeverjük.

A babapiskóta felét egy lapos, négyszögletes felfújtformába (kb. 30x18 cm) fektetjük, és a kávé-amaretto keverékkel meglocsoljuk. A mascarponés krém felét elsimítjuk rajta. A többi hozzávalót azonos sorrendben rárétegezzük.

A tiramisut frissentartó fóliával lefedve a hűtőbe tesszük, és néhány órára (vagy egy éjszakára) állni hagyjuk. Tálalás előtt kakaóval vastagon megszórjuk.

Variáció őszibarackos tiramisura:
További 470 g konzerv, felezett őszibarackot lecsepegtetünk, majd a gyümölcsöt vékony szeletekre vágjuk. A tiramisukrémet a fentiek alapján elkészítjük. A babapiskóta felét a formába rétegezzük, a kávé-amaretto keverék felével meglocsoljuk, és a szeletelt barack felét rárakjuk. A maradék barackot és a többi hozzávalót azonos sorrendben rárétegezzük. A tiramisut hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt megszórjuk kakaóval.

Tipp:

A tiramisu jó partidesszert lehet.
A Klasszikus tiramisu receptjéből 6 adag desszert készíthető.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!