Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Klasszikus tiramisu

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

500 g mascarpone
100 ml tej
50 g cukor
4 evőkanál amaretto (mandulalikőr)
125 g erős, hideg presszókávé
200 g babapiskóta

Szóráshoz:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tiramisu krém:
A mascarponét a tejjel, a cukorral, a vanillincukorral és az amaretto felével egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel) simára keverjük. Figyelem! Hogy ne fröcsögjön, tegyünk köré konyhai papírtörlőt. A többi amarettót a presszókávéval összekeverjük.

A babapiskóta felét egy lapos, négyszögletes felfújtformába (kb. 30x18 cm) fektetjük, és a kávé-amaretto keverékkel meglocsoljuk. A mascarponés krém felét elsimítjuk rajta. A többi hozzávalót azonos sorrendben rárétegezzük.

A tiramisut frissentartó fóliával lefedve a hűtőbe tesszük, és néhány órára (vagy egy éjszakára) állni hagyjuk. Tálalás előtt kakaóval vastagon megszórjuk.

Variáció őszibarackos tiramisura:
További 470 g konzerv, felezett őszibarackot lecsepegtetünk, majd a gyümölcsöt vékony szeletekre vágjuk. A tiramisukrémet a fentiek alapján elkészítjük. A babapiskóta felét a formába rétegezzük, a kávé-amaretto keverék felével meglocsoljuk, és a szeletelt barack felét rárakjuk. A maradék barackot és a többi hozzávalót azonos sorrendben rárétegezzük. A tiramisut hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt megszórjuk kakaóval.

Tipp:

A tiramisu jó partidesszert lehet.
A Klasszikus tiramisu receptjéből 6 adag desszert készíthető.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!