Vegán almás-kakaós pöfeteg
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Forgatáshoz:
Elkészítés
Elkészítés:
Mérjük ki pontosan a Vegán almás-kakaós pöfeteg hozzávalóit.
A hozzávalókat keverőtálba öntjük, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát golyóvá formázzuk, ellapítjuk, és letakarva legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A porcukrot átszitáljuk. Dió nagyságú tésztadarabokat szaggatunk, porcukros kézzel golyókká formázzuk, majd alaposan megforgatjuk a porcukorban úgy, hogy vastag porcukorréteg keletkezzen rajta. A golyókat egymástól távolságot hagyva a tepsibe tesszük, a tepsit a sütő középső részében lévő rácsra helyezzük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Jól záródó dobozban a sütemény 1 hétig tárolható.
Vegán almás-kakaós pöfeteg
Hozzávalók
kb. 35 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Forgatáshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Mérjük ki pontosan a Vegán almás-kakaós pöfeteg hozzávalóit.
A hozzávalókat keverőtálba öntjük, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát golyóvá formázzuk, ellapítjuk, és letakarva legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A porcukrot átszitáljuk. Dió nagyságú tésztadarabokat szaggatunk, porcukros kézzel golyókká formázzuk, majd alaposan megforgatjuk a porcukorban úgy, hogy vastag porcukorréteg keletkezzen rajta. A golyókat egymástól távolságot hagyva a tepsibe tesszük, a tepsit a sütő középső részében lévő rácsra helyezzük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Jól záródó dobozban a sütemény 1 hétig tárolható.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?