Csillag 5
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán almás-kakaós pöfeteg

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 35 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 35 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

60 g lágy vegán margarin
175 g cukor
1 csipet só
150 g búzaliszt
90 g almapüré

Forgatáshoz:

kb. 100 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
Mérjük ki pontosan a Vegán almás-kakaós pöfeteg hozzávalóit.
A hozzávalókat keverőtálba öntjük, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát golyóvá formázzuk, ellapítjuk, és letakarva legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A porcukrot átszitáljuk. Dió nagyságú tésztadarabokat szaggatunk, porcukros kézzel golyókká formázzuk, majd alaposan megforgatjuk a porcukorban úgy, hogy vastag porcukorréteg keletkezzen rajta. A golyókat egymástól távolságot hagyva a tepsibe tesszük, a tepsit a sütő középső részében lévő rácsra helyezzük és megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tippek:

Legjobb, ha a Vegán almás-kakaós pöfeteg tésztáját már előző nap elkészítjük, és letakarva hűtőszekrénybe tesszük.
Jól záródó dobozban a sütemény 1 hétig tárolható.
Vegán almás-kakaós pöfeteg

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!