Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Cukorpálca keksz

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 60-66 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 60-66 darab elkészítéséhez

Tésztához:

300 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g vaj vagy margarin
100 g porcukor
1 darab tojássárgája (M-es)
csipetnyi só

Ezenkívül:

1 teáskanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport és a tejet. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és kb. 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt előmelegítjük, és a tepsit sütőpapírral béleljük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A sárga és a barna tésztát kb. 20-20 grammos adagokra osztjuk, és mindből egy-egy kb. 48-50 cm hosszú hengert sodrunk. Minden hengert 4-4 egyenlő részre osztunk. Egy sárga és egy barna hengert szorosan egymás mellé teszünk, a végeiket óvatosan kissé összenyomjuk, majd a két véget ellentétes irányban néhányszor megcsavarjuk. Az így kapott formát pálca alakban meghajtjuk és a tepsire tesszük. Hasonló módon elkészítjük a többi cukorpálcát is, majd a tepsit a sütő középső részébe rakjuk, és a kekszeket megsütjük.

Sütési idő: kb. 8-10 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Kakaópor helyett pár csepp ételfestékkel is megszínezhetjük a tésztát.
Cukorpálca keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!