![Cukorpálca keksz](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31898/cukorpalca-keksz-15640.jpg)
Cukorpálca keksz
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tésztához:
Ezenkívül:
Elkészítés
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A sárga és a barna tésztát kb. 20-20 grammos adagokra osztjuk, és mindből egy-egy kb. 48-50 cm hosszú hengert sodrunk. Minden hengert 4-4 egyenlő részre osztunk. Egy sárga és egy barna hengert szorosan egymás mellé teszünk, a végeiket óvatosan kissé összenyomjuk, majd a két véget ellentétes irányban néhányszor megcsavarjuk. Az így kapott formát pálca alakban meghajtjuk és a tepsire tesszük. Hasonló módon elkészítjük a többi cukorpálcát is, majd a tepsit a sütő középső részébe rakjuk, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 8-10 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Cukorpálca keksz
Hozzávalók
kb. 60-66 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A sárga és a barna tésztát kb. 20-20 grammos adagokra osztjuk, és mindből egy-egy kb. 48-50 cm hosszú hengert sodrunk. Minden hengert 4-4 egyenlő részre osztunk. Egy sárga és egy barna hengert szorosan egymás mellé teszünk, a végeiket óvatosan kissé összenyomjuk, majd a két véget ellentétes irányban néhányszor megcsavarjuk. Az így kapott formát pálca alakban meghajtjuk és a tepsire tesszük. Hasonló módon elkészítjük a többi cukorpálcát is, majd a tepsit a sütő középső részébe rakjuk, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 8-10 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
![Cukorpálca keksz](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31898/cukorpalca-keksz-15640.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?