Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Cukorpálca keksz

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 60-66 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 60-66 darab elkészítéséhez

Tésztához:

300 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g vaj vagy margarin
100 g porcukor
1 darab tojássárgája (M-es)
csipetnyi só

Ezenkívül:

1 teáskanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport és a tejet. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és kb. 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt előmelegítjük, és a tepsit sütőpapírral béleljük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A sárga és a barna tésztát kb. 20-20 grammos adagokra osztjuk, és mindből egy-egy kb. 48-50 cm hosszú hengert sodrunk. Minden hengert 4-4 egyenlő részre osztunk. Egy sárga és egy barna hengert szorosan egymás mellé teszünk, a végeiket óvatosan kissé összenyomjuk, majd a két véget ellentétes irányban néhányszor megcsavarjuk. Az így kapott formát pálca alakban meghajtjuk és a tepsire tesszük. Hasonló módon elkészítjük a többi cukorpálcát is, majd a tepsit a sütő középső részébe rakjuk, és a kekszeket megsütjük.

Sütési idő: kb. 8-10 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Kakaópor helyett pár csepp ételfestékkel is megszínezhetjük a tésztát.
Cukorpálca keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!