Vegán dupla csokoládés cupcake
Hozzávalók
12 db-os muffin sütőformához:
12 db muffin papírforma
Tésztához:
300 g búzaliszt
½ csomag Dr. Oetker Sütőpor
50 g Dr. Oetker Holland kakaó sütéshez
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
120 ml növényi olaj
350 ml szójatej
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
Krémhez:
200 ml vegán szójakrém
1 pohár Dr. Oetker Creme Vega
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
50 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
40 g Dr. Oetker Holland kakaó sütéshez
Díszítéshez:
50 g mogyoró darabok
Elkészítés
Előkészítés:
Melegítsük elő a sütőt és készítsük ki a muffin sütőformát. A tortabevonót daraboljuk apró darabokra és tegyük félre.
Elkészítés:
Tészta:
A tésztához szitáljuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport egy magas falú keverő tálba. Adjuk hozzá a cukrot és a vanillincukrot. Öntsük hozzá a növényi olajat és a szójatejet, majd keverjük össze konyhai robotgéppel (habverő), amíg sima állagot kapunk. Keverjük hozzá a tortabevonó darabkákat.
A muffin formát béleljük ki a papírformákkal, majd osszuk el a tésztát a 12 formában. Tegyük a sütőformát a sütő középső részébe és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Krém:
A szójakrémet, a Creme VEGA-t és habfixálót konyhai robotgéppel (habverő), kb. 2-3 perc alatt verjük keményre. Adjuk hozzá a porcukrot és a vanillincukrot, és még egy percig verjük. Szitáljuk hozzá a kakaóport, majd óvatosan keverjük a masszához.
Töltsük a krémet egy csillagfejjel ellátott habzsákba és díszítsük a kihűlt cupcake-et és szórjuk meg mogyoró darabokkal tálalás előtt.
A tésztához szitáljuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport egy magas falú keverő tálba. Adjuk hozzá a cukrot és a vanillincukrot. Öntsük hozzá a növényi olajat és a szójatejet, majd keverjük össze konyhai robotgéppel (habverő), amíg sima állagot kapunk. Keverjük hozzá a tortabevonó darabkákat.
A muffin formát béleljük ki a papírformákkal, majd osszuk el a tésztát a 12 formában. Tegyük a sütőformát a sütő középső részébe és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Krém:
A szójakrémet, a Creme VEGA-t és habfixálót konyhai robotgéppel (habverő), kb. 2-3 perc alatt verjük keményre. Adjuk hozzá a porcukrot és a vanillincukrot, és még egy percig verjük. Szitáljuk hozzá a kakaóport, majd óvatosan keverjük a masszához.
Töltsük a krémet egy csillagfejjel ellátott habzsákba és díszítsük a kihűlt cupcake-et és szórjuk meg mogyoró darabokkal tálalás előtt.
Tipp:
Manapság számos vegán tejszínalternatíva kapható. Ügyeljünk arra, hogy olyan terméket használjunk, amely felverésre alkalmas, és nem főzésre.
Kedvencnek jelölöm
Vegán dupla csokoládés cupcake
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
12 db-os muffin sütőformához:
12 db muffin papírforma
Tésztához:
300 g búzaliszt
½ csomag Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
120 ml növényi olaj
350 ml szójatej
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
Krémhez:
200 ml vegán szójakrém
1 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
50 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Díszítéshez:
50 g mogyoró darabok
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Melegítsük elő a sütőt és készítsük ki a muffin sütőformát. A tortabevonót daraboljuk apró darabokra és tegyük félre.
Elkészítés:
Tészta:
A tésztához szitáljuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport egy magas falú keverő tálba. Adjuk hozzá a cukrot és a vanillincukrot. Öntsük hozzá a növényi olajat és a szójatejet, majd keverjük össze konyhai robotgéppel (habverő), amíg sima állagot kapunk. Keverjük hozzá a tortabevonó darabkákat.
A muffin formát béleljük ki a papírformákkal, majd osszuk el a tésztát a 12 formában. Tegyük a sütőformát a sütő középső részébe és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Krém:
A szójakrémet, a Creme VEGA-t és habfixálót konyhai robotgéppel (habverő), kb. 2-3 perc alatt verjük keményre. Adjuk hozzá a porcukrot és a vanillincukrot, és még egy percig verjük. Szitáljuk hozzá a kakaóport, majd óvatosan keverjük a masszához.
Töltsük a krémet egy csillagfejjel ellátott habzsákba és díszítsük a kihűlt cupcake-et és szórjuk meg mogyoró darabokkal tálalás előtt.
A tésztához szitáljuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport egy magas falú keverő tálba. Adjuk hozzá a cukrot és a vanillincukrot. Öntsük hozzá a növényi olajat és a szójatejet, majd keverjük össze konyhai robotgéppel (habverő), amíg sima állagot kapunk. Keverjük hozzá a tortabevonó darabkákat.
A muffin formát béleljük ki a papírformákkal, majd osszuk el a tésztát a 12 formában. Tegyük a sütőformát a sütő középső részébe és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Krém:
A szójakrémet, a Creme VEGA-t és habfixálót konyhai robotgéppel (habverő), kb. 2-3 perc alatt verjük keményre. Adjuk hozzá a porcukrot és a vanillincukrot, és még egy percig verjük. Szitáljuk hozzá a kakaóport, majd óvatosan keverjük a masszához.
Töltsük a krémet egy csillagfejjel ellátott habzsákba és díszítsük a kihűlt cupcake-et és szórjuk meg mogyoró darabokkal tálalás előtt.
Tipp:
Manapság számos vegán tejszínalternatíva kapható. Ügyeljünk arra, hogy olyan terméket használjunk, amely felverésre alkalmas, és nem főzésre.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?