Gofri tojás nélkül
Hozzávalók
Gofrisütőhöz:
némi zsiradék
Öntethez:
1 tasak Dr. Oetker Desszertöntet vaníliaízű
2 evőkanál cukor
500 ml mandulaital vagy zabital
Gofritésztához:
125 g vegán margarin
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
1 csipet só
250 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
300 ml mandulaital (cukrozatlan)
Elkészítés
Elkészítés:
Öntet:
Keverjük össze a desszeröntetport a cukorral. Fokozatosan keverjünk hozzá legalább 6 evőkanálnyi mandulaitalt, amíg simára nem keverjük. Forraljuk fel a maradék mandulaitalt, vegyük le a tűzről, és habverővel keverjük bele a kikevert port. Forraljuk az öntetet rövid ideig kevergetve. Az öntetet gyakran keverjük át, amíg kihűl.
Melegítsük elő a gofrisütőt a legmagasabb fokozatra.
Tészta:
A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, és keverjük össze. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes sebességgel, 2 adagban, a mandulaitallal felváltva keverjük bele röviden.
Állítsuk a gofrisütőt közepes hőfokra, majd zsiradékkal kenjük ki. Minden gofrihoz öntsünk kb. 2 evőkanálnyi tésztát a gofrisütőbe, kenjük szét egy evőkanállal, és süssük a gofrikat aranybarnára.
Hagyjuk a gofrikat egyenként kihűlni egy rácson, vagy tálaljuk melegen a kihűlt desszertöntettel.
Keverjük össze a desszeröntetport a cukorral. Fokozatosan keverjünk hozzá legalább 6 evőkanálnyi mandulaitalt, amíg simára nem keverjük. Forraljuk fel a maradék mandulaitalt, vegyük le a tűzről, és habverővel keverjük bele a kikevert port. Forraljuk az öntetet rövid ideig kevergetve. Az öntetet gyakran keverjük át, amíg kihűl.
Melegítsük elő a gofrisütőt a legmagasabb fokozatra.
Tészta:
A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, és keverjük össze. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes sebességgel, 2 adagban, a mandulaitallal felváltva keverjük bele röviden.
Állítsuk a gofrisütőt közepes hőfokra, majd zsiradékkal kenjük ki. Minden gofrihoz öntsünk kb. 2 evőkanálnyi tésztát a gofrisütőbe, kenjük szét egy evőkanállal, és süssük a gofrikat aranybarnára.
Hagyjuk a gofrikat egyenként kihűlni egy rácson, vagy tálaljuk melegen a kihűlt desszertöntettel.
Kedvencnek jelölöm
Gofri tojás nélkül
Hozzávalók
kb. 6 darab elkészítéséhez
Gofrisütőhöz:
némi zsiradék
Öntethez:
2 evőkanál cukor
500 ml mandulaital vagy zabital
Gofritésztához:
125 g vegán margarin
50 g cukor
1 csipet só
250 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
300 ml mandulaital (cukrozatlan)
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Öntet:
Keverjük össze a desszeröntetport a cukorral. Fokozatosan keverjünk hozzá legalább 6 evőkanálnyi mandulaitalt, amíg simára nem keverjük. Forraljuk fel a maradék mandulaitalt, vegyük le a tűzről, és habverővel keverjük bele a kikevert port. Forraljuk az öntetet rövid ideig kevergetve. Az öntetet gyakran keverjük át, amíg kihűl.
Melegítsük elő a gofrisütőt a legmagasabb fokozatra.
Tészta:
A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, és keverjük össze. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes sebességgel, 2 adagban, a mandulaitallal felváltva keverjük bele röviden.
Állítsuk a gofrisütőt közepes hőfokra, majd zsiradékkal kenjük ki. Minden gofrihoz öntsünk kb. 2 evőkanálnyi tésztát a gofrisütőbe, kenjük szét egy evőkanállal, és süssük a gofrikat aranybarnára.
Hagyjuk a gofrikat egyenként kihűlni egy rácson, vagy tálaljuk melegen a kihűlt desszertöntettel.
Keverjük össze a desszeröntetport a cukorral. Fokozatosan keverjünk hozzá legalább 6 evőkanálnyi mandulaitalt, amíg simára nem keverjük. Forraljuk fel a maradék mandulaitalt, vegyük le a tűzről, és habverővel keverjük bele a kikevert port. Forraljuk az öntetet rövid ideig kevergetve. Az öntetet gyakran keverjük át, amíg kihűl.
Melegítsük elő a gofrisütőt a legmagasabb fokozatra.
Tészta:
A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, és keverjük össze. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes sebességgel, 2 adagban, a mandulaitallal felváltva keverjük bele röviden.
Állítsuk a gofrisütőt közepes hőfokra, majd zsiradékkal kenjük ki. Minden gofrihoz öntsünk kb. 2 evőkanálnyi tésztát a gofrisütőbe, kenjük szét egy evőkanállal, és süssük a gofrikat aranybarnára.
Hagyjuk a gofrikat egyenként kihűlni egy rácson, vagy tálaljuk melegen a kihűlt desszertöntettel.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?