
Gofri tojás nélkül



Hozzávalók
Gofrisütőhöz:
Öntethez:
Gofritésztához:
Elkészítés
Elkészítés:
Keverjük össze a desszeröntetport a cukorral. Fokozatosan keverjünk hozzá legalább 6 evőkanálnyi mandulaitalt, amíg simára nem keverjük. Forraljuk fel a maradék mandulaitalt, vegyük le a tűzről, és habverővel keverjük bele a kikevert port. Forraljuk az öntetet rövid ideig kevergetve. Az öntetet gyakran keverjük át, amíg kihűl.
Melegítsük elő a gofrisütőt a legmagasabb fokozatra.
Tészta:
A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, és keverjük össze. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes sebességgel, 2 adagban, a mandulaitallal felváltva keverjük bele röviden.
Állítsuk a gofrisütőt közepes hőfokra, majd zsiradékkal kenjük ki. Minden gofrihoz öntsünk kb. 2 evőkanálnyi tésztát a gofrisütőbe, kenjük szét egy evőkanállal, és süssük a gofrikat aranybarnára.
Hagyjuk a gofrikat egyenként kihűlni egy rácson, vagy tálaljuk melegen a kihűlt desszertöntettel.


Gofri tojás nélkül
Hozzávalók
kb. 6 darab elkészítéséhez
Gofrisütőhöz:
Öntethez:
Gofritésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Keverjük össze a desszeröntetport a cukorral. Fokozatosan keverjünk hozzá legalább 6 evőkanálnyi mandulaitalt, amíg simára nem keverjük. Forraljuk fel a maradék mandulaitalt, vegyük le a tűzről, és habverővel keverjük bele a kikevert port. Forraljuk az öntetet rövid ideig kevergetve. Az öntetet gyakran keverjük át, amíg kihűl.
Melegítsük elő a gofrisütőt a legmagasabb fokozatra.
Tészta:
A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, és keverjük össze. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes sebességgel, 2 adagban, a mandulaitallal felváltva keverjük bele röviden.
Állítsuk a gofrisütőt közepes hőfokra, majd zsiradékkal kenjük ki. Minden gofrihoz öntsünk kb. 2 evőkanálnyi tésztát a gofrisütőbe, kenjük szét egy evőkanállal, és süssük a gofrikat aranybarnára.
Hagyjuk a gofrikat egyenként kihűlni egy rácson, vagy tálaljuk melegen a kihűlt desszertöntettel.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?