Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gofri tojás nélkül

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 darab elkészítéséhez

Gofrisütőhöz:

némi zsiradék

Öntethez:

2 evőkanál cukor
500 ml mandulaital vagy zabital

Gofritésztához:

125 g vegán margarin
50 g cukor
1 csipet só
250 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
300 ml mandulaital (cukrozatlan)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Öntet:
Keverjük össze a desszeröntetport a cukorral. Fokozatosan keverjünk hozzá legalább 6 evőkanálnyi mandulaitalt, amíg simára nem keverjük. Forraljuk fel a maradék mandulaitalt, vegyük le a tűzről, és habverővel keverjük bele a kikevert port. Forraljuk az öntetet rövid ideig kevergetve. Az öntetet gyakran keverjük át, amíg kihűl.

Melegítsük elő a gofrisütőt a legmagasabb fokozatra.

Tészta:
A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, és keverjük össze. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes sebességgel, 2 adagban, a mandulaitallal felváltva keverjük bele röviden.

Állítsuk a gofrisütőt közepes hőfokra, majd zsiradékkal kenjük ki. Minden gofrihoz öntsünk kb. 2 evőkanálnyi tésztát a gofrisütőbe, kenjük szét egy evőkanállal, és süssük a gofrikat aranybarnára.

Hagyjuk a gofrikat egyenként kihűlni egy rácson, vagy tálaljuk melegen a kihűlt desszertöntettel.
Gofri tojás nélkül

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!