Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán meggyes muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffin sütőformához (12 db-os):

12 darab papír sütőforma (doboz tartalmazza)

Tésztához:

175 g magozott meggy(lecsepegtetve)
125 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
150 ml szójaital
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A meggyet jól lecsepegtetjük. Helyezzük a papír sütőformákat a muffin sütőformába és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Öntsük a tésztához szükséges süteményport egy keverőtálba. Adjuk hozzá az olajat és a szójaitalt. Keverjük konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig, hogy sima tésztát kapjunk. 1 evőkanál csokoládédarabot (a sütőkeverékhez tartozik) tegyünk félre, a többit röviden keverjük bele. A tésztát 2 evőkanál segítségével öntsük a papírformákba. A meggyet szórjuk a tetejére, és enyhén nyomkodjuk a tésztába. Szórjuk meg a maradék csokoládédarabokkal, és süssük meg. Tegyük a muffin sütőformát a sütő közepében lévő rácsra.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki a muffinokat a formából, és hagyjuk kihűlni a papírformákban egy süteményrácson.
Vegán meggyes muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!