Vegán meggyes muffin
Hozzávalók
Muffin sütőformához (12 db-os):
12 darab papír sütőforma (doboz tartalmazza)
Tésztához:
175 g magozott meggy(lecsepegtetve)
1 doboz Dr. Oetker Muffin alappor
125 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
150 ml szójaital
Elkészítés
Előkészítés:
A meggyet jól lecsepegtetjük. Helyezzük a papír sütőformákat a muffin sütőformába és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Öntsük a tésztához szükséges süteményport egy keverőtálba. Adjuk hozzá az olajat és a szójaitalt. Keverjük konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig, hogy sima tésztát kapjunk. 1 evőkanál csokoládédarabot (a sütőkeverékhez tartozik) tegyünk félre, a többit röviden keverjük bele. A tésztát 2 evőkanál segítségével öntsük a papírformákba. A meggyet szórjuk a tetejére, és enyhén nyomkodjuk a tésztába. Szórjuk meg a maradék csokoládédarabokkal, és süssük meg. Tegyük a muffin sütőformát a sütő közepében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a muffinokat a formából, és hagyjuk kihűlni a papírformákban egy süteményrácson.
Öntsük a tésztához szükséges süteményport egy keverőtálba. Adjuk hozzá az olajat és a szójaitalt. Keverjük konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig, hogy sima tésztát kapjunk. 1 evőkanál csokoládédarabot (a sütőkeverékhez tartozik) tegyünk félre, a többit röviden keverjük bele. A tésztát 2 evőkanál segítségével öntsük a papírformákba. A meggyet szórjuk a tetejére, és enyhén nyomkodjuk a tésztába. Szórjuk meg a maradék csokoládédarabokkal, és süssük meg. Tegyük a muffin sütőformát a sütő közepében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a muffinokat a formából, és hagyjuk kihűlni a papírformákban egy süteményrácson.
Kedvencnek jelölöm
Vegán meggyes muffin
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffin sütőformához (12 db-os):
12 darab papír sütőforma (doboz tartalmazza)
Tésztához:
175 g magozott meggy(lecsepegtetve)
1 doboz Dr. Oetker Muffin alappor
125 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
150 ml szójaital
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A meggyet jól lecsepegtetjük. Helyezzük a papír sütőformákat a muffin sütőformába és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Öntsük a tésztához szükséges süteményport egy keverőtálba. Adjuk hozzá az olajat és a szójaitalt. Keverjük konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig, hogy sima tésztát kapjunk. 1 evőkanál csokoládédarabot (a sütőkeverékhez tartozik) tegyünk félre, a többit röviden keverjük bele. A tésztát 2 evőkanál segítségével öntsük a papírformákba. A meggyet szórjuk a tetejére, és enyhén nyomkodjuk a tésztába. Szórjuk meg a maradék csokoládédarabokkal, és süssük meg. Tegyük a muffin sütőformát a sütő közepében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a muffinokat a formából, és hagyjuk kihűlni a papírformákban egy süteményrácson.
Öntsük a tésztához szükséges süteményport egy keverőtálba. Adjuk hozzá az olajat és a szójaitalt. Keverjük konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig, hogy sima tésztát kapjunk. 1 evőkanál csokoládédarabot (a sütőkeverékhez tartozik) tegyünk félre, a többit röviden keverjük bele. A tésztát 2 evőkanál segítségével öntsük a papírformákba. A meggyet szórjuk a tetejére, és enyhén nyomkodjuk a tésztába. Szórjuk meg a maradék csokoládédarabokkal, és süssük meg. Tegyük a muffin sütőformát a sütő közepében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a muffinokat a formából, és hagyjuk kihűlni a papírformákban egy süteményrácson.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?