Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eper-Grapefruit Dzsem

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 7 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 7 darab 200 ml-es üveg Eper-Grapefruit Dzsem

800 g eper (előkészítve mérjük le)
450 g grapefruit szelet (előkészítve mérjük le)
500 g cukor

Elkészítés

Az Eper-Grapefruit Dzsem elkészítése lépésről lépésre:

Előkészítés:

Az epret megmossuk, megpucoljuk és 800 g-ot kimérünk, majd az egyik felét pépesítjük, másik felét kis darabokra vágjuk. A grapefruitot meghámozzuk, közben a fehér hártyát is eltávolítjuk, és gyümölcshús darabokat egy tálba tesszük, miközben a kicsöpögő levet felfogjuk. A szeleteket finomra vágjuk és a levével együtt 450 g-ot kimérünk.

Elkészítés:

Az epret és a grapefruitot a dzsemfixszel és a kimért cukorral egy nagy főzőedényben jól összekeverjük. Magas fokozaton állandó keverés mellett felforraljuk, majd forrás után 3 percig zubogva forrni hagyjuk (keverés mellett). Ha szükséges a habot eltávolítjuk. Az előkészített üvegeket peremig töltjük, jól lezárjuk és legalább 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Tipp:

Használhatunk fagyasztott epret is. A gyümölcsöt felolvasztás, lecsepegtetés után mérjük ki.
Eper-Grapefruit Dzsem

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-10-15
1 Kedvelés

Pizzából sokfélét!

Különféle alkalmak – egy megoldás: pizza. Finom minden formájában! Kreatív ötletek következnek az apróbb vagy épp nagyobb éhség elűzésére, a főétkezések közötti időre, arra, amikor úton vagyunk vagy kétszemélyes vacsorára. A pizza mindig nyerő!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-24
2 Kedvelés

Sütési eszközök – készítsd házilag!

Van úgy, hogy csak sütés közben derül ki: a következő lépéshez szükséges eszköz éppen tönkrement vagy sosem volt, most pedig villámgyorsan kellene, hogy az asztalra varázsolhassuk a süteményünket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-23
1 Kedvelés

Ne félj az égetett tésztától!

Nem véletlen a cím: sokan nem mernek belevágni az égetett (más elnevezéssel: forrázott) tészta házi elkészítésébe, mondván, biztosan nem fog szépen megemelkedni és üreges sem lesz a belseje.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!