Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eper-Grapefruit Dzsem

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 7 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 7 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

800 g eper (előkészítve mérjük le)
450 g grapefruit szelet (előkészítve mérjük le)
500 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az epret megmossuk, megpucoljuk és 800 g-ot kimérünk, majd az egyik felét pépesítjük, másik felét kis darabokra vágjuk. A grapefruitot meghámozzuk, közben a fehér hártyát is eltávolítjuk, és gyümölcshús darabokat egy tálba tesszük, miközben a kicsöpögő levet felfogjuk. A szeleteket finomra vágjuk és a levével együtt 450 g-ot kimérünk.

Elkészítés:

Az epret és a grapefruitot a dzsemfixszel és a kimért cukorral egy nagy főzőedényben jól összekeverjük. Magas fokozaton állandó keverés mellett felforraljuk, majd forrás után 3 percig zubogva forrni hagyjuk (keverés mellett). Ha szükséges a habot eltávolítjuk. Az előkészített üvegeket peremig töltjük, jól lezárjuk és legalább 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Tipp:

Használhatunk fagyasztott epret is. A gyümölcsöt felolvasztás, lecsepegtetés után mérjük ki.
Az Eper-Grapefruit Dzsem édes és fanyar ízével tökéletesen kiegészíti a smeleges ízű péksüteményeket.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
0 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!