Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Virágos álomtorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

sütőpapír

Tésztához:

300 g lágy vaj vagy margarin
275 g cukor
½ teáskanál só
6 darab tojás (M-es)
300 g búzaliszt
3 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
4 evőkanál citromlé

Áztatáshoz:

100 ml Limoncello (citromlikőr)

Vajkrémhez:

500 g nagyon lágy vaj
280 g porcukor
250 g krémes túró
3 evőkanál Limoncello (citromlikőr)
sütő- és ételfesték
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a Finesse-t és a sót, és keverjük addig, amíg a keverék simává válik. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes sebességen, szakaszosan keverjük hozzá. Végül keverjük hozzá a citromlevet. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a formában, majd helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.

Sütési idő: kb. 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki az alapot a formából, fordítsuk ki egy sütőpapírral bélelt süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.

Áztatás:
Vegyük le a sütőpapírt. Vágjuk át az alapot kétszer vízszintesen. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra, és locsoljuk meg a limoncello felével.

Vajrém:
A vajat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) kb. 3 percig verjük habosra. Ezután adjuk hozzá a porcukrot, és további 10 percig verjük. A keveréknek majdnem fehérnek kell lennie! Röviden keverjük bele a krémes túrót és a limoncellót.
A vajkrémből kb. 5 evőkanálnyit kenjünk az alsó alapra. Helyezzük rá a középső tortalapot, locsoljuk meg a maradék likőrrel, és szintén kenjük meg a vajkrémmel kb. 5 evőkanálnyival. Helyezzük rá az utolsó tortalapot. Kenjük meg a tortát vajkrémmel.

Díszítés:
Osszuk a maradék vajkrémet 3 részre. Az egyik adagot színezzük lilára az ételfestékkel, a másikat pedig rózsaszínre. Töltsük ezt a két adag krémet egy nagy csillagcsúccsal (Ø 12 mm) ellátott habzsákba. Díszítsük a tortát felváltva nagy rozettákkal, mindig a rozetták közepén kezdve és kifelé haladva. A harmadik adag krémet felezzük el. Az egyik adag fehér marad, az egyiket rózsaszínűre (= élénk rózsaszín) színezzük ételfestékkel. Mindkét krémet töltsük kisebb csillagos díszítőfejjel (Ø 8 mm, 6 mm) ellátott habzsákba, és a résekbe és köréjük dekoratívan díszítsük a tortát. Díszítsük a torta alsó szélét tetszés szerint, majd tegyük a tortát legalább 3 órára a hűtőszekrénybe.

Tippek:

A torta 1-2 nappal előbb elkészíthető, vagy akár le is fagyasztható.
Csupasz torta készítésénél egyszerűen kenjük meg a tortát vajkrémmel.
Virágos álomtorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!