
Virágos álomtorta



Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Tésztához:
Áztatáshoz:
Vajkrémhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a Finesse-t és a sót, és keverjük addig, amíg a keverék simává válik. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes sebességen, szakaszosan keverjük hozzá. Végül keverjük hozzá a citromlevet. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a formában, majd helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki az alapot a formából, fordítsuk ki egy sütőpapírral bélelt süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Áztatás:
Vegyük le a sütőpapírt. Vágjuk át az alapot kétszer vízszintesen. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra, és locsoljuk meg a limoncello felével.
Vajrém:
A vajat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) kb. 3 percig verjük habosra. Ezután adjuk hozzá a porcukrot, és további 10 percig verjük. A keveréknek majdnem fehérnek kell lennie! Röviden keverjük bele a krémes túrót és a limoncellót.
A vajkrémből kb. 5 evőkanálnyit kenjünk az alsó alapra. Helyezzük rá a középső tortalapot, locsoljuk meg a maradék likőrrel, és szintén kenjük meg a vajkrémmel kb. 5 evőkanálnyival. Helyezzük rá az utolsó tortalapot. Kenjük meg a tortát vajkrémmel.
Díszítés:
Osszuk a maradék vajkrémet 3 részre. Az egyik adagot színezzük lilára az ételfestékkel, a másikat pedig rózsaszínre. Töltsük ezt a két adag krémet egy nagy csillagcsúccsal (Ø 12 mm) ellátott habzsákba. Díszítsük a tortát felváltva nagy rozettákkal, mindig a rozetták közepén kezdve és kifelé haladva. A harmadik adag krémet felezzük el. Az egyik adag fehér marad, az egyiket rózsaszínűre (= élénk rózsaszín) színezzük ételfestékkel. Mindkét krémet töltsük kisebb csillagos díszítőfejjel (Ø 8 mm, 6 mm) ellátott habzsákba, és a résekbe és köréjük dekoratívan díszítsük a tortát. Díszítsük a torta alsó szélét tetszés szerint, majd tegyük a tortát legalább 3 órára a hűtőszekrénybe.
Tippek:
Csupasz torta készítésénél egyszerűen kenjük meg a tortát vajkrémmel.


Virágos álomtorta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Tésztához:
Áztatáshoz:
Vajkrémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a Finesse-t és a sót, és keverjük addig, amíg a keverék simává válik. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes sebességen, szakaszosan keverjük hozzá. Végül keverjük hozzá a citromlevet. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a formában, majd helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki az alapot a formából, fordítsuk ki egy sütőpapírral bélelt süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Áztatás:
Vegyük le a sütőpapírt. Vágjuk át az alapot kétszer vízszintesen. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra, és locsoljuk meg a limoncello felével.
Vajrém:
A vajat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) kb. 3 percig verjük habosra. Ezután adjuk hozzá a porcukrot, és további 10 percig verjük. A keveréknek majdnem fehérnek kell lennie! Röviden keverjük bele a krémes túrót és a limoncellót.
A vajkrémből kb. 5 evőkanálnyit kenjünk az alsó alapra. Helyezzük rá a középső tortalapot, locsoljuk meg a maradék likőrrel, és szintén kenjük meg a vajkrémmel kb. 5 evőkanálnyival. Helyezzük rá az utolsó tortalapot. Kenjük meg a tortát vajkrémmel.
Díszítés:
Osszuk a maradék vajkrémet 3 részre. Az egyik adagot színezzük lilára az ételfestékkel, a másikat pedig rózsaszínre. Töltsük ezt a két adag krémet egy nagy csillagcsúccsal (Ø 12 mm) ellátott habzsákba. Díszítsük a tortát felváltva nagy rozettákkal, mindig a rozetták közepén kezdve és kifelé haladva. A harmadik adag krémet felezzük el. Az egyik adag fehér marad, az egyiket rózsaszínűre (= élénk rózsaszín) színezzük ételfestékkel. Mindkét krémet töltsük kisebb csillagos díszítőfejjel (Ø 8 mm, 6 mm) ellátott habzsákba, és a résekbe és köréjük dekoratívan díszítsük a tortát. Díszítsük a torta alsó szélét tetszés szerint, majd tegyük a tortát legalább 3 órára a hűtőszekrénybe.
Tippek:
Csupasz torta készítésénél egyszerűen kenjük meg a tortát vajkrémmel.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?