Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorókrémes sajttorta sütés nélkül

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához 22 Ø:

sütőpapír

Tortaalaphoz:

130 g vaj
200 g zabkeksz
50 g földimogyoró

Krémhez:

500 g mascarpone sajt
400 g mogyorókrém
80 g porcukor

Díszítéshez:

50 g törökmogyoró

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tortaalap:
A tortaalaphoz főzőedényben, közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat. A kekszet és a mogyorót megőröljük, majd a morzsát a megolvasztott vajba keverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában, jól lenyomkodjuk, majd legalább 15 percre hűtőbe tesszük.

Krém:
A mascarponét a mogyorókrémmel, a porcukorral és a kakaóporral keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A zselatint szintén belekeverjük a krémbe. A krémet egyenletesen elosztjuk a tortaalapon, elsimítjuk, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.

A díszítéshez 16-18 szem törökmogyorót egészben hagyunk, a többit durvára vágjuk. Tálalás előtt a kapcsos formát eltávolítjuk, és a süteményt a mogyoróval díszítjük.

Tipp:

Keverhetünk 1 csapott teáskanál fahéjat a krémbe.
Mogyorókrémes sajttorta sütés nélkül

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
59 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!