
Mogyorókrémes sajttorta sütés nélkül



Hozzávalók
Csatos tortaformához 22 Ø:
sütőpapír
Tortaalaphoz:
130 g vaj
200 g zabkeksz
50 g földimogyoró
Krémhez:
500 g mascarpone sajt
400 g mogyorókrém
80 g porcukor
25 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
2 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
Díszítéshez:
50 g törökmogyoró
Elkészítés
Előkészítés:
A tortaforma alját sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tortaalap:
A tortaalaphoz főzőedényben, közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat. A kekszet és a mogyorót megőröljük, majd a morzsát a megolvasztott vajba keverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában, jól lenyomkodjuk, majd legalább 15 percre hűtőbe tesszük.
Krém:
A mascarponét a mogyorókrémmel, a porcukorral és a kakaóporral keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A zselatint szintén belekeverjük a krémbe. A krémet egyenletesen elosztjuk a tortaalapon, elsimítjuk, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
A díszítéshez 16-18 szem törökmogyorót egészben hagyunk, a többit durvára vágjuk. Tálalás előtt a kapcsos formát eltávolítjuk, és a süteményt a mogyoróval díszítjük.
A tortaalaphoz főzőedényben, közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat. A kekszet és a mogyorót megőröljük, majd a morzsát a megolvasztott vajba keverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában, jól lenyomkodjuk, majd legalább 15 percre hűtőbe tesszük.
Krém:
A mascarponét a mogyorókrémmel, a porcukorral és a kakaóporral keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A zselatint szintén belekeverjük a krémbe. A krémet egyenletesen elosztjuk a tortaalapon, elsimítjuk, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
A díszítéshez 16-18 szem törökmogyorót egészben hagyunk, a többit durvára vágjuk. Tálalás előtt a kapcsos formát eltávolítjuk, és a süteményt a mogyoróval díszítjük.
Tipp:
Keverhetünk 1 csapott teáskanál fahéjat a krémbe.

Kedvencnek jelölöm

Mogyorókrémes sajttorta sütés nélkül
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához 22 Ø:
sütőpapír
Tortaalaphoz:
130 g vaj
200 g zabkeksz
50 g földimogyoró
Krémhez:
500 g mascarpone sajt
400 g mogyorókrém
80 g porcukor
2 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
Díszítéshez:
50 g törökmogyoró
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortaforma alját sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tortaalap:
A tortaalaphoz főzőedényben, közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat. A kekszet és a mogyorót megőröljük, majd a morzsát a megolvasztott vajba keverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában, jól lenyomkodjuk, majd legalább 15 percre hűtőbe tesszük.
Krém:
A mascarponét a mogyorókrémmel, a porcukorral és a kakaóporral keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A zselatint szintén belekeverjük a krémbe. A krémet egyenletesen elosztjuk a tortaalapon, elsimítjuk, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
A díszítéshez 16-18 szem törökmogyorót egészben hagyunk, a többit durvára vágjuk. Tálalás előtt a kapcsos formát eltávolítjuk, és a süteményt a mogyoróval díszítjük.
A tortaalaphoz főzőedényben, közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat. A kekszet és a mogyorót megőröljük, majd a morzsát a megolvasztott vajba keverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában, jól lenyomkodjuk, majd legalább 15 percre hűtőbe tesszük.
Krém:
A mascarponét a mogyorókrémmel, a porcukorral és a kakaóporral keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A zselatint szintén belekeverjük a krémbe. A krémet egyenletesen elosztjuk a tortaalapon, elsimítjuk, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
A díszítéshez 16-18 szem törökmogyorót egészben hagyunk, a többit durvára vágjuk. Tálalás előtt a kapcsos formát eltávolítjuk, és a süteményt a mogyoróval díszítjük.
Tipp:
Keverhetünk 1 csapott teáskanál fahéjat a krémbe.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?