Mogyorókrémes sajttorta sütés nélkül
Hozzávalók
Csatos tortaformához 22 Ø:
Tortaalaphoz:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A tortaalaphoz főzőedényben, közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat. A kekszet és a mogyorót megőröljük, majd a morzsát a megolvasztott vajba keverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában, jól lenyomkodjuk, majd legalább 15 percre hűtőbe tesszük.
Krém:
A mascarponét a mogyorókrémmel, a porcukorral és a kakaóporral keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A zselatint szintén belekeverjük a krémbe. A krémet egyenletesen elosztjuk a tortaalapon, elsimítjuk, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
A díszítéshez 16-18 szem törökmogyorót egészben hagyunk, a többit durvára vágjuk. Tálalás előtt a kapcsos formát eltávolítjuk, és a süteményt a mogyoróval díszítjük.
Tipp:
Mogyorókrémes sajttorta sütés nélkül
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához 22 Ø:
Tortaalaphoz:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A tortaalaphoz főzőedényben, közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat. A kekszet és a mogyorót megőröljük, majd a morzsát a megolvasztott vajba keverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában, jól lenyomkodjuk, majd legalább 15 percre hűtőbe tesszük.
Krém:
A mascarponét a mogyorókrémmel, a porcukorral és a kakaóporral keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A zselatint szintén belekeverjük a krémbe. A krémet egyenletesen elosztjuk a tortaalapon, elsimítjuk, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
A díszítéshez 16-18 szem törökmogyorót egészben hagyunk, a többit durvára vágjuk. Tálalás előtt a kapcsos formát eltávolítjuk, és a süteményt a mogyoróval díszítjük.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?