Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorókrémes sajttorta sütés nélkül

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához 22 Ø:

sütőpapír

Tortaalaphoz:

130 g vaj
200 g zabkeksz
50 g földimogyoró

Krémhez:

500 g mascarpone sajt
400 g mogyorókrém
80 g porcukor

Díszítéshez:

50 g törökmogyoró

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tortaalap:
A tortaalaphoz főzőedényben, közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat. A kekszet és a mogyorót megőröljük, majd a morzsát a megolvasztott vajba keverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában, jól lenyomkodjuk, majd legalább 15 percre hűtőbe tesszük.

Krém:
A mascarponét a mogyorókrémmel, a porcukorral és a kakaóporral keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A zselatint szintén belekeverjük a krémbe. A krémet egyenletesen elosztjuk a tortaalapon, elsimítjuk, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.

A díszítéshez 16-18 szem törökmogyorót egészben hagyunk, a többit durvára vágjuk. Tálalás előtt a kapcsos formát eltávolítjuk, és a süteményt a mogyoróval díszítjük.

Tipp:

Keverhetünk 1 csapott teáskanál fahéjat a krémbe.
Mogyorókrémes sajttorta sütés nélkül

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
63 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!