Virslis-füstölt sajtos pite
Hozzávalók
Kivehető aljú piteformához (26 cm Ø):
némi zsiradék
Tésztához:
200 g búzaliszt
120 g lágy vaj vagy margarin
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 darab tojás (M-es)
½ kávéskanál só
Töltelékhez:
300 g virsli
200 g füstölt sajt
4 darab tojás (M-es)
200 ml cukrozatlan habtejszín
só
frissen őrölt fekete bors
1 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
Elkészítés
Előkészítés:
A töltelékhez a virslit előkészítjük, amennyiben műbeles, eltávolítjuk a műbelet, majd kb. 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk. Egy serpenyőt felhevítünk, kikenjük az olajjal, és röviden, kb. 1 perc alatt átpirítjuk rajta a virslit, majd félretesszük. A füstölt sajtot lereszeljük. A piteforma alját kikenjük zsiradékkal, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet és a sütőport egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. Kézzel gömbbé formázzuk, majd a tésztát enyhén lisztezett munkafelületen a piteforma méreténél kissé nagyobb körré (kb. 29-30 cm Ø) nyújtjuk. Feltekerjük egy sodrófára, a piteformába simítjuk, peremet képezünk, ha szükséges, a felesleget késsel levágjuk. A tészta alját villával többször megszurkáljuk, majd a formát a sütő középső részébe tesszük, és a tésztát elősütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Töltelék:
A tojásokat simára keverjük a tejszínnel, ízesítjük sóval és frissen őrölt borssal, majd hozzákeverjük a reszelt sajt kb. 2/3-át. A pirított virslikarikákat elosztjuk az elősütött tésztán, egyenletesen rálocsoljuk a tojásos-sajtos tölteléket, majd rászórjuk a maradék reszelt sajtot. A formát visszatesszük a sütő középső részébe, és a pitét készre sütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész virslis-füstölt sajtos pitét a formával együtt rácson 5-10 percet hűlni hagyjuk, majd kivesszük a piteformából, és melegen, szeletekre vágva tálaljuk.
A lisztet és a sütőport egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. Kézzel gömbbé formázzuk, majd a tésztát enyhén lisztezett munkafelületen a piteforma méreténél kissé nagyobb körré (kb. 29-30 cm Ø) nyújtjuk. Feltekerjük egy sodrófára, a piteformába simítjuk, peremet képezünk, ha szükséges, a felesleget késsel levágjuk. A tészta alját villával többször megszurkáljuk, majd a formát a sütő középső részébe tesszük, és a tésztát elősütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Töltelék:
A tojásokat simára keverjük a tejszínnel, ízesítjük sóval és frissen őrölt borssal, majd hozzákeverjük a reszelt sajt kb. 2/3-át. A pirított virslikarikákat elosztjuk az elősütött tésztán, egyenletesen rálocsoljuk a tojásos-sajtos tölteléket, majd rászórjuk a maradék reszelt sajtot. A formát visszatesszük a sütő középső részébe, és a pitét készre sütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész virslis-füstölt sajtos pitét a formával együtt rácson 5-10 percet hűlni hagyjuk, majd kivesszük a piteformából, és melegen, szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Kivehető aljú piteforma helyett, azonos méretű kapcsos tortaformában is megsüthetjük a pitét.
Kedvencnek jelölöm
Virslis-füstölt sajtos pite
Hozzávalók
kb. 8-10 szelet elkészítéséhez
Kivehető aljú piteformához (26 cm Ø):
némi zsiradék
Tésztához:
200 g búzaliszt
120 g lágy vaj vagy margarin
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 darab tojás (M-es)
½ kávéskanál só
Töltelékhez:
300 g virsli
200 g füstölt sajt
4 darab tojás (M-es)
200 ml cukrozatlan habtejszín
só
frissen őrölt fekete bors
1 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A töltelékhez a virslit előkészítjük, amennyiben műbeles, eltávolítjuk a műbelet, majd kb. 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk. Egy serpenyőt felhevítünk, kikenjük az olajjal, és röviden, kb. 1 perc alatt átpirítjuk rajta a virslit, majd félretesszük. A füstölt sajtot lereszeljük. A piteforma alját kikenjük zsiradékkal, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet és a sütőport egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. Kézzel gömbbé formázzuk, majd a tésztát enyhén lisztezett munkafelületen a piteforma méreténél kissé nagyobb körré (kb. 29-30 cm Ø) nyújtjuk. Feltekerjük egy sodrófára, a piteformába simítjuk, peremet képezünk, ha szükséges, a felesleget késsel levágjuk. A tészta alját villával többször megszurkáljuk, majd a formát a sütő középső részébe tesszük, és a tésztát elősütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Töltelék:
A tojásokat simára keverjük a tejszínnel, ízesítjük sóval és frissen őrölt borssal, majd hozzákeverjük a reszelt sajt kb. 2/3-át. A pirított virslikarikákat elosztjuk az elősütött tésztán, egyenletesen rálocsoljuk a tojásos-sajtos tölteléket, majd rászórjuk a maradék reszelt sajtot. A formát visszatesszük a sütő középső részébe, és a pitét készre sütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész virslis-füstölt sajtos pitét a formával együtt rácson 5-10 percet hűlni hagyjuk, majd kivesszük a piteformából, és melegen, szeletekre vágva tálaljuk.
A lisztet és a sütőport egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. Kézzel gömbbé formázzuk, majd a tésztát enyhén lisztezett munkafelületen a piteforma méreténél kissé nagyobb körré (kb. 29-30 cm Ø) nyújtjuk. Feltekerjük egy sodrófára, a piteformába simítjuk, peremet képezünk, ha szükséges, a felesleget késsel levágjuk. A tészta alját villával többször megszurkáljuk, majd a formát a sütő középső részébe tesszük, és a tésztát elősütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Töltelék:
A tojásokat simára keverjük a tejszínnel, ízesítjük sóval és frissen őrölt borssal, majd hozzákeverjük a reszelt sajt kb. 2/3-át. A pirított virslikarikákat elosztjuk az elősütött tésztán, egyenletesen rálocsoljuk a tojásos-sajtos tölteléket, majd rászórjuk a maradék reszelt sajtot. A formát visszatesszük a sütő középső részébe, és a pitét készre sütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész virslis-füstölt sajtos pitét a formával együtt rácson 5-10 percet hűlni hagyjuk, majd kivesszük a piteformából, és melegen, szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Kivehető aljú piteforma helyett, azonos méretű kapcsos tortaformában is megsüthetjük a pitét.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?