![Virslis-füstölt sajtos pite](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32192/virslis-fustolt-sajtos-pite-16057.jpg)
Virslis-füstölt sajtos pite
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Kivehető aljú piteformához (26 cm Ø):
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet és a sütőport egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. Kézzel gömbbé formázzuk, majd a tésztát enyhén lisztezett munkafelületen a piteforma méreténél kissé nagyobb körré (kb. 29-30 cm Ø) nyújtjuk. Feltekerjük egy sodrófára, a piteformába simítjuk, peremet képezünk, ha szükséges, a felesleget késsel levágjuk. A tészta alját villával többször megszurkáljuk, majd a formát a sütő középső részébe tesszük, és a tésztát elősütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Töltelék:
A tojásokat simára keverjük a tejszínnel, ízesítjük sóval és frissen őrölt borssal, majd hozzákeverjük a reszelt sajt kb. 2/3-át. A pirított virslikarikákat elosztjuk az elősütött tésztán, egyenletesen rálocsoljuk a tojásos-sajtos tölteléket, majd rászórjuk a maradék reszelt sajtot. A formát visszatesszük a sütő középső részébe, és a pitét készre sütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész virslis-füstölt sajtos pitét a formával együtt rácson 5-10 percet hűlni hagyjuk, majd kivesszük a piteformából, és melegen, szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Virslis-füstölt sajtos pite
Hozzávalók
kb. 8-10 szelet elkészítéséhez
Kivehető aljú piteformához (26 cm Ø):
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet és a sütőport egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. Kézzel gömbbé formázzuk, majd a tésztát enyhén lisztezett munkafelületen a piteforma méreténél kissé nagyobb körré (kb. 29-30 cm Ø) nyújtjuk. Feltekerjük egy sodrófára, a piteformába simítjuk, peremet képezünk, ha szükséges, a felesleget késsel levágjuk. A tészta alját villával többször megszurkáljuk, majd a formát a sütő középső részébe tesszük, és a tésztát elősütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Töltelék:
A tojásokat simára keverjük a tejszínnel, ízesítjük sóval és frissen őrölt borssal, majd hozzákeverjük a reszelt sajt kb. 2/3-át. A pirított virslikarikákat elosztjuk az elősütött tésztán, egyenletesen rálocsoljuk a tojásos-sajtos tölteléket, majd rászórjuk a maradék reszelt sajtot. A formát visszatesszük a sütő középső részébe, és a pitét készre sütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész virslis-füstölt sajtos pitét a formával együtt rácson 5-10 percet hűlni hagyjuk, majd kivesszük a piteformából, és melegen, szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
![Virslis-füstölt sajtos pite](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32192/virslis-fustolt-sajtos-pite-16057.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?