Virslis-füstölt sajtos pite
Hozzávalók
Kivehető aljú piteformához (26 cm Ø):
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet és a sütőport egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. Kézzel gömbbé formázzuk, majd a tésztát enyhén lisztezett munkafelületen a piteforma méreténél kissé nagyobb körré (kb. 29-30 cm Ø) nyújtjuk. Feltekerjük egy sodrófára, a piteformába simítjuk, peremet képezünk, ha szükséges, a felesleget késsel levágjuk. A tészta alját villával többször megszurkáljuk, majd a formát a sütő középső részébe tesszük, és a tésztát elősütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Töltelék:
A tojásokat simára keverjük a tejszínnel, ízesítjük sóval és frissen őrölt borssal, majd hozzákeverjük a reszelt sajt kb. 2/3-át. A pirított virslikarikákat elosztjuk az elősütött tésztán, egyenletesen rálocsoljuk a tojásos-sajtos tölteléket, majd rászórjuk a maradék reszelt sajtot. A formát visszatesszük a sütő középső részébe, és a pitét készre sütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész virslis-füstölt sajtos pitét a formával együtt rácson 5-10 percet hűlni hagyjuk, majd kivesszük a piteformából, és melegen, szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Virslis-füstölt sajtos pite
Hozzávalók
kb. 8-10 szelet elkészítéséhez
Kivehető aljú piteformához (26 cm Ø):
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet és a sütőport egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. Kézzel gömbbé formázzuk, majd a tésztát enyhén lisztezett munkafelületen a piteforma méreténél kissé nagyobb körré (kb. 29-30 cm Ø) nyújtjuk. Feltekerjük egy sodrófára, a piteformába simítjuk, peremet képezünk, ha szükséges, a felesleget késsel levágjuk. A tészta alját villával többször megszurkáljuk, majd a formát a sütő középső részébe tesszük, és a tésztát elősütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Töltelék:
A tojásokat simára keverjük a tejszínnel, ízesítjük sóval és frissen őrölt borssal, majd hozzákeverjük a reszelt sajt kb. 2/3-át. A pirított virslikarikákat elosztjuk az elősütött tésztán, egyenletesen rálocsoljuk a tojásos-sajtos tölteléket, majd rászórjuk a maradék reszelt sajtot. A formát visszatesszük a sütő középső részébe, és a pitét készre sütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész virslis-füstölt sajtos pitét a formával együtt rácson 5-10 percet hűlni hagyjuk, majd kivesszük a piteformából, és melegen, szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?