Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Virslis-füstölt sajtos pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8-10 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-10 szelet elkészítéséhez

Kivehető aljú piteformához (26 cm Ø):

némi zsiradék

Tésztához:

200 g búzaliszt
120 g lágy vaj vagy margarin
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 darab tojás (M-es)
½ kávéskanál só

Töltelékhez:

300 g virsli
200 g füstölt sajt
4 darab tojás (M-es)
200 ml cukrozatlan habtejszín
frissen őrölt fekete bors
1 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A töltelékhez a virslit előkészítjük, amennyiben műbeles, eltávolítjuk a műbelet, majd kb. 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk. Egy serpenyőt felhevítünk, kikenjük az olajjal, és röviden, kb. 1 perc alatt átpirítjuk rajta a virslit, majd félretesszük. A füstölt sajtot lereszeljük. A piteforma alját kikenjük zsiradékkal, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet és a sütőport egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. Kézzel gömbbé formázzuk, majd a tésztát enyhén lisztezett munkafelületen a piteforma méreténél kissé nagyobb körré (kb. 29-30 cm Ø) nyújtjuk. Feltekerjük egy sodrófára, a piteformába simítjuk, peremet képezünk, ha szükséges, a felesleget késsel levágjuk. A tészta alját villával többször megszurkáljuk, majd a formát a sütő középső részébe tesszük, és a tésztát elősütjük.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Töltelék:
A tojásokat simára keverjük a tejszínnel, ízesítjük sóval és frissen őrölt borssal, majd hozzákeverjük a reszelt sajt kb. 2/3-át. A pirított virslikarikákat elosztjuk az elősütött tésztán, egyenletesen rálocsoljuk a tojásos-sajtos tölteléket, majd rászórjuk a maradék reszelt sajtot. A formát visszatesszük a sütő középső részébe, és a pitét készre sütjük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész virslis-füstölt sajtos pitét a formával együtt rácson 5-10 percet hűlni hagyjuk, majd kivesszük a piteformából, és melegen, szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

Kivehető aljú piteforma helyett, azonos méretű kapcsos tortaformában is megsüthetjük a pitét.
Virslis-füstölt sajtos pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!