Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pikáns mogyorós csiga

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 24 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 24 darab elkészítéséhez

A tepsihez:

sütőpapír

A töltelékhez:

200 g pirított, sózott földimogyoró
200 g újhagyma
150 g reszelt sajt, pl. ementáli
2 pohár tejföl 20 %-os
1 darab tojásfehérje (M-es)
½ csapott teáskanál só
½ csapott teáskanál chili por
frissen őrölt bors

A tésztához:

375 g búzaliszt
1 csapott teáskanál só
200 ml víz
3 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
1 darab tojássárgája (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C(előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A mogyorót felaprítjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, elfelezzük és vékony karikákra vágjuk. A töltelékhez szükséges összes hozzávalót összekeverjük, és a fűszerekkel ízesítjük.

Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 40x40 cm) nyújtjuk. A tölteléket egyenletesen elkenjük a tésztalapon, miközben az oldalain 1-1 cm-t szabadon hagyunk. A lapot feltekerjük, és a tekercset kb. 1,5 cm vastag szeletre vágjuk, és a tepsibe tesszük. A csigákat 15 percig pihentetjük, majd a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A csigákat sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tippek:

Az ementálit kicserélhetjük gouda vagy parmezán sajtra, de akár sajtkeverékre is.
Sütés előtt szórjuk meg a csigákat reszelt sajttal.
A csigák kitűnően fagyaszthatók. A felengedett süteményt a sütési hőmérsékleten kb. 5 perc alatt újra átsütjük.
Pikáns mogyorós csiga

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
43 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-06-01
0 Kedvelés

Befőzés indul! Tartósítási kisokos

Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!