
Pikáns mogyorós csiga



Hozzávalók
A tepsihez:
A töltelékhez:
A tésztához:
Elkészítés
Előkészítés
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C(előmelegítve)
Elkészítés:
A mogyorót felaprítjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, elfelezzük és vékony karikákra vágjuk. A töltelékhez szükséges összes hozzávalót összekeverjük, és a fűszerekkel ízesítjük.
Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 40x40 cm) nyújtjuk. A tölteléket egyenletesen elkenjük a tésztalapon, miközben az oldalain 1-1 cm-t szabadon hagyunk. A lapot feltekerjük, és a tekercset kb. 1,5 cm vastag szeletre vágjuk, és a tepsibe tesszük. A csigákat 15 percig pihentetjük, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Sütés előtt szórjuk meg a csigákat reszelt sajttal.
A csigák kitűnően fagyaszthatók. A felengedett süteményt a sütési hőmérsékleten kb. 5 perc alatt újra átsütjük.


Pikáns mogyorós csiga
Hozzávalók
kb. 24 darab elkészítéséhez
A tepsihez:
A töltelékhez:
A tésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C(előmelegítve)
Elkészítés:
A mogyorót felaprítjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, elfelezzük és vékony karikákra vágjuk. A töltelékhez szükséges összes hozzávalót összekeverjük, és a fűszerekkel ízesítjük.
Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 40x40 cm) nyújtjuk. A tölteléket egyenletesen elkenjük a tésztalapon, miközben az oldalain 1-1 cm-t szabadon hagyunk. A lapot feltekerjük, és a tekercset kb. 1,5 cm vastag szeletre vágjuk, és a tepsibe tesszük. A csigákat 15 percig pihentetjük, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Sütés előtt szórjuk meg a csigákat reszelt sajttal.
A csigák kitűnően fagyaszthatók. A felengedett süteményt a sütési hőmérsékleten kb. 5 perc alatt újra átsütjük.

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?