Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pikáns mogyorós csiga

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 24 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 24 darab Pikáns mogyorós csiga elkészítéséhez

A tepsihez:

sütőpapír

A töltelékhez:

200 g pirított, sózott földimogyoró
200 g újhagyma
150 g reszelt sajt, pl. ementáli
2 pohár tejföl 20 %-os
1 darab tojásfehérje (M-es)
½ csapott teáskanál só
½ csapott teáskanál chili por
frissen őrölt bors

A tésztához:

375 g búzaliszt
1 csapott teáskanál só
200 ml víz
3 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
1 darab tojássárgája (M-es)

A Pikáns mogyorós csiga elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C(előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A mogyorót felaprítjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, elfelezzük és vékony karikákra vágjuk. A töltelékhez szükséges összes hozzávalót összekeverjük, és a fűszerekkel ízesítjük.

Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 40x40 cm) nyújtjuk. A tölteléket egyenletesen elkenjük a tésztalapon, miközben az oldalain 1-1 cm-t szabadon hagyunk. A lapot feltekerjük, és a tekercset kb. 1,5 cm vastag szeletre vágjuk, és a tepsibe tesszük. A csigákat 15 percig pihentetjük, majd a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A csigákat sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tippek:

Az ementálit kicserélhetjük gouda vagy parmezán sajtra, de akár sajtkeverékre is.
Sütés előtt szórjuk meg a csigákat reszelt sajttal.
A csigák kitűnően fagyaszthatók. A felengedett süteményt a sütési hőmérsékleten kb. 5 perc alatt újra átsütjük.
Pikáns mogyorós csiga

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-11-26
2 Kedvelés

Gombóc gombóc hátán – melyik a kedvenced?

Arról sajnos nincsenek információink, hogy Gombóc Artúr a csokikon kívül rajongott-e a gombócokért, azt viszont biztosan tudjuk, hogy nincs olyan süti/desszert toplista, amelyre ne kerülne fel valamiféle gombóc, golyó, labda…

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-11-19
3 Kedvelés

Édes sütik második fogásnak

Nálunk Magyarországon nagyon népszerűek a tartalmas levesek. Lehet sűrű babgulyás, húsleves vagy raguleves, ezek után második fogásként gyakran tálalunk „ebédsütiket”, azaz édes főételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-27
4 Kedvelés

Leveles tészta trükkök

Tarts otthon mindig egy csomag leveles tésztát, hogy a legváratlanabb „süti vészhelyzetekre” is legyen egy gyors és finom megoldásod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!