
Pikáns mogyorós csiga



Hozzávalók
A tepsihez:
A töltelékhez:
A tésztához:
Elkészítés
Előkészítés
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C(előmelegítve)
Elkészítés:
A mogyorót felaprítjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, elfelezzük és vékony karikákra vágjuk. A töltelékhez szükséges összes hozzávalót összekeverjük, és a fűszerekkel ízesítjük.
Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 40x40 cm) nyújtjuk. A tölteléket egyenletesen elkenjük a tésztalapon, miközben az oldalain 1-1 cm-t szabadon hagyunk. A lapot feltekerjük, és a tekercset kb. 1,5 cm vastag szeletre vágjuk, és a tepsibe tesszük. A csigákat 15 percig pihentetjük, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Sütés előtt szórjuk meg a csigákat reszelt sajttal.
A csigák kitűnően fagyaszthatók. A felengedett süteményt a sütési hőmérsékleten kb. 5 perc alatt újra átsütjük.


Pikáns mogyorós csiga
Hozzávalók
kb. 24 darab elkészítéséhez
A tepsihez:
A töltelékhez:
A tésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C(előmelegítve)
Elkészítés:
A mogyorót felaprítjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, elfelezzük és vékony karikákra vágjuk. A töltelékhez szükséges összes hozzávalót összekeverjük, és a fűszerekkel ízesítjük.
Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 40x40 cm) nyújtjuk. A tölteléket egyenletesen elkenjük a tésztalapon, miközben az oldalain 1-1 cm-t szabadon hagyunk. A lapot feltekerjük, és a tekercset kb. 1,5 cm vastag szeletre vágjuk, és a tepsibe tesszük. A csigákat 15 percig pihentetjük, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Sütés előtt szórjuk meg a csigákat reszelt sajttal.
A csigák kitűnően fagyaszthatók. A felengedett süteményt a sütési hőmérsékleten kb. 5 perc alatt újra átsütjük.

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?