Vörös bársony torta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (kb. Ø 26 cm):
Tésztához:
Krémhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a keményítővel és a kakaóval egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, amíg sima tészta lesz belőle. A tésztát töltsük a tortaformába, majd helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, és hagyjuk az alapot egy süteményrácson kihűlni.
Távolítsuk el a sütőpapírt az alapról, majd vágjuk át az alapot egyszer vízszintesen, és helyezzük az alsó alapot egy süteményes tálra.
Töltelék és bevonat:
A mascarponét, a vaníliás cukorral és a porcukorral keverjük simára konyhai robotgéppel (habverő). A tejszínt verjük kemény habbá, majd keverjük a marcarpones krémhez. Az alsó rétegre kenjük a krém kb. felét, majd helyezzük rá a felső réteget, és nyomkodjuk le. A maradék krémet kenjük a tortára, és tálalásig legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe.
Vörös bársony torta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (kb. Ø 26 cm):
Tésztához:
Krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a keményítővel és a kakaóval egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, amíg sima tészta lesz belőle. A tésztát töltsük a tortaformába, majd helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, és hagyjuk az alapot egy süteményrácson kihűlni.
Távolítsuk el a sütőpapírt az alapról, majd vágjuk át az alapot egyszer vízszintesen, és helyezzük az alsó alapot egy süteményes tálra.
Töltelék és bevonat:
A mascarponét, a vaníliás cukorral és a porcukorral keverjük simára konyhai robotgéppel (habverő). A tejszínt verjük kemény habbá, majd keverjük a marcarpones krémhez. Az alsó rétegre kenjük a krém kb. felét, majd helyezzük rá a felső réteget, és nyomkodjuk le. A maradék krémet kenjük a tortára, és tálalásig legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe.
Legújabb cikkek
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?