Vörös bársony torta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (kb. Ø 26 cm):
némi zsiradék
sütőpapír
Tésztához:
250 g búzaliszt
25 g Dr. Oetker Étkezési keményítő
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
1 teáskanál Dr. Oetker Holland kakaó sütéshez
380 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
125 g lágy vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)
250 ml kefír
2 teáskanál almaecet
fél teáskanál só
piros sütő- és ételfesték
Krémhez:
500 g mascarpone krémsajt
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
75 g porcukor
400 ml hideg habtejszín
Elkészítés
Előkészítés:
A tortaforma alját kenjük ki zsiradékkal és béleljük ki sütőpapírral. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a keményítővel és a kakaóval egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, amíg sima tészta lesz belőle. A tésztát töltsük a tortaformába, majd helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, és hagyjuk az alapot egy süteményrácson kihűlni.
Távolítsuk el a sütőpapírt az alapról, majd vágjuk át az alapot egyszer vízszintesen, és helyezzük az alsó alapot egy süteményes tálra.
Töltelék és bevonat:
A mascarponét, a vaníliás cukorral és a porcukorral keverjük simára konyhai robotgéppel (habverő). A tejszínt verjük kemény habbá, majd keverjük a marcarpones krémhez. Az alsó rétegre kenjük a krém kb. felét, majd helyezzük rá a felső réteget, és nyomkodjuk le. A maradék krémet kenjük a tortára, és tálalásig legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe.
Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a keményítővel és a kakaóval egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, amíg sima tészta lesz belőle. A tésztát töltsük a tortaformába, majd helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, és hagyjuk az alapot egy süteményrácson kihűlni.
Távolítsuk el a sütőpapírt az alapról, majd vágjuk át az alapot egyszer vízszintesen, és helyezzük az alsó alapot egy süteményes tálra.
Töltelék és bevonat:
A mascarponét, a vaníliás cukorral és a porcukorral keverjük simára konyhai robotgéppel (habverő). A tejszínt verjük kemény habbá, majd keverjük a marcarpones krémhez. Az alsó rétegre kenjük a krém kb. felét, majd helyezzük rá a felső réteget, és nyomkodjuk le. A maradék krémet kenjük a tortára, és tálalásig legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe.
Kedvencnek jelölöm
Vörös bársony torta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (kb. Ø 26 cm):
némi zsiradék
sütőpapír
Tésztához:
250 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
1 teáskanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
380 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
125 g lágy vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)
250 ml kefír
2 teáskanál almaecet
fél teáskanál só
piros sütő- és ételfesték
Krémhez:
500 g mascarpone krémsajt
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
75 g porcukor
400 ml hideg habtejszín
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortaforma alját kenjük ki zsiradékkal és béleljük ki sütőpapírral. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a keményítővel és a kakaóval egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, amíg sima tészta lesz belőle. A tésztát töltsük a tortaformába, majd helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, és hagyjuk az alapot egy süteményrácson kihűlni.
Távolítsuk el a sütőpapírt az alapról, majd vágjuk át az alapot egyszer vízszintesen, és helyezzük az alsó alapot egy süteményes tálra.
Töltelék és bevonat:
A mascarponét, a vaníliás cukorral és a porcukorral keverjük simára konyhai robotgéppel (habverő). A tejszínt verjük kemény habbá, majd keverjük a marcarpones krémhez. Az alsó rétegre kenjük a krém kb. felét, majd helyezzük rá a felső réteget, és nyomkodjuk le. A maradék krémet kenjük a tortára, és tálalásig legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe.
Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a keményítővel és a kakaóval egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, amíg sima tészta lesz belőle. A tésztát töltsük a tortaformába, majd helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, és hagyjuk az alapot egy süteményrácson kihűlni.
Távolítsuk el a sütőpapírt az alapról, majd vágjuk át az alapot egyszer vízszintesen, és helyezzük az alsó alapot egy süteményes tálra.
Töltelék és bevonat:
A mascarponét, a vaníliás cukorral és a porcukorral keverjük simára konyhai robotgéppel (habverő). A tejszínt verjük kemény habbá, majd keverjük a marcarpones krémhez. Az alsó rétegre kenjük a krém kb. felét, majd helyezzük rá a felső réteget, és nyomkodjuk le. A maradék krémet kenjük a tortára, és tálalásig legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?