Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vörös bársony torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (kb. Ø 26 cm):

némi zsiradék
sütőpapír

Tésztához:

250 g búzaliszt
380 g porcukor
125 g lágy vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)
250 ml kefír
2 teáskanál almaecet
fél teáskanál só
piros sütő- és ételfesték

Krémhez:

500 g mascarpone krémsajt
75 g porcukor
400 ml hideg habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját kenjük ki zsiradékkal és béleljük ki sütőpapírral. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a keményítővel és a kakaóval egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, amíg sima tészta lesz belőle. A tésztát töltsük a tortaformába, majd helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.

Sütési idő: kb. 55-60 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, és hagyjuk az alapot egy süteményrácson kihűlni.

Távolítsuk el a sütőpapírt az alapról, majd vágjuk át az alapot egyszer vízszintesen, és helyezzük az alsó alapot egy süteményes tálra.

Töltelék és bevonat:
A mascarponét, a vaníliás cukorral és a porcukorral keverjük simára konyhai robotgéppel (habverő). A tejszínt verjük kemény habbá, majd keverjük a marcarpones krémhez. Az alsó rétegre kenjük a krém kb. felét, majd helyezzük rá a felső réteget, és nyomkodjuk le. A maradék krémet kenjük a tortára, és tálalásig legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe.
Vörös bársony torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!