Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vörös bársony torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (kb. Ø 26 cm):

némi zsiradék
sütőpapír

Tésztához:

250 g búzaliszt
380 g porcukor
125 g lágy vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)
250 ml kefír
2 teáskanál almaecet
fél teáskanál só
piros sütő- és ételfesték

Krémhez:

500 g mascarpone krémsajt
75 g porcukor
400 ml hideg habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját kenjük ki zsiradékkal és béleljük ki sütőpapírral. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a keményítővel és a kakaóval egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, amíg sima tészta lesz belőle. A tésztát töltsük a tortaformába, majd helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.

Sütési idő: kb. 55-60 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, és hagyjuk az alapot egy süteményrácson kihűlni.

Távolítsuk el a sütőpapírt az alapról, majd vágjuk át az alapot egyszer vízszintesen, és helyezzük az alsó alapot egy süteményes tálra.

Töltelék és bevonat:
A mascarponét, a vaníliás cukorral és a porcukorral keverjük simára konyhai robotgéppel (habverő). A tejszínt verjük kemény habbá, majd keverjük a marcarpones krémhez. Az alsó rétegre kenjük a krém kb. felét, majd helyezzük rá a felső réteget, és nyomkodjuk le. A maradék krémet kenjük a tortára, és tálalásig legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe.
Vörös bársony torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
47 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!