Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dél-tiroli hajdinás torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

sütőpapír

Tésztához:

200 g hajdinaliszt
100 g őrölt, pörkölt mogyoró
2 teáskanál őrölt fahéj
150 g cukor
250 ml szójaital
175 ml étolaj, pl. napraforgóolaj

Töltelékhez:

kb. 340 g meggylekvár
60 g pörkölt, egész mogyoró

Díszítéshez:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet a mogyoróval, a kakaóval és a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Simítsuk a tésztát a tortaformába, majd helyezzük a formát a sütőben lévő középső rácsra.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Fordítsuk ki az alapot egy sütőpapírral fedett süteményrácsra. Vegyük le a tortaformát, és hagyjuk kihűlni a tortát.

A mogyorót vágjuk durvára.

Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt, és vágjuk az alapot vízszintesen ketté. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra. A lekvárt egy kis lábosban kevergetve forraljuk fel. A lekvárból jó 1 evőkanálnyit keverjünk össze a mogyoróval és tegyük félre. A maradék lekvárt kenjük az alsó tortalapra, majd helyezzük rá a felső tortalapot.

Díszítés:
A tortát vágjuk kb. 12 egyenlő szeletre, és szórjuk meg dekoratívan porcukorral. Díszítsünk minden tortaszeletet a mogyorós-lekváros halmokkal.

Tippek:

A sütemény másnap még jobb ízű.
A mogyoró helyett mandulát is használhatunk.
A díszítéshez vágjunk ki például egy papírlapból csillagot, helyezzük a torta tetejére, és szórjuk meg a tortát porcukorral.
Dél-tiroli hajdinás torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!