Zabos-almás keksz
Hozzávalók
Tepsihez:
                                        sütőpapír
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Tésztához:
                                        100 g nagy szemű zabpehely
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        80 g lágy vaj vagy margarin
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        80 g cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 darab tojás (M-es)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g zabpehelyliszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 csapott kávéskanál őrölt fahéj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 darab alma (kb. 150-170 g)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 teáskanál citromlé
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés:
                                    A vajból vagy margarinból 40 g-ot kimérünk, majd egy bevonatos serpenyőben megolvasztjuk. Hozzáadjuk a zabpelyhet és a cukorból 1 evőkanálnyit, és folyamatos keverés mellett világosbarnára pirítjuk. Áttesszük egy tányérra, hagyjuk kihűlni. Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és meglocsoljuk a citromlével. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük. 
 
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
                            Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    Tészta:  
A tojást a többi cukorral, majd a maradék lágy vajjal vagy margarinnal keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, 1 perc alatt habosra keverjük. A zabpehelylisztet a sütőporral és a fahéjjal összekeverjük, majd a kihűlt zabpehellyel együtt rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. Az almát szűrőbe tesszük, a levét alaposan kinyomkodjuk, majd röviden a masszához keverjük. A tésztából két evőkanál segítségével kb. 9-10 halmot helyezünk egymástól kellő távolságban a sütőpapírra, és ellapítjuk a tetejüket. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 14-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket a sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.
                            A tojást a többi cukorral, majd a maradék lágy vajjal vagy margarinnal keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, 1 perc alatt habosra keverjük. A zabpehelylisztet a sütőporral és a fahéjjal összekeverjük, majd a kihűlt zabpehellyel együtt rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. Az almát szűrőbe tesszük, a levét alaposan kinyomkodjuk, majd röviden a masszához keverjük. A tésztából két evőkanál segítségével kb. 9-10 halmot helyezünk egymástól kellő távolságban a sütőpapírra, és ellapítjuk a tetejüket. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 14-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket a sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
                                    Közvetlenül sütés után a kekszek még lágyabbak, hűlés közben szilárdulnak meg.  
A tészta ízlés szerint dúsítható apróra vágott étcsokoládéval, vagy pirított, durvára vágott dióval, mogyoróval, mandulával.
                            A tészta ízlés szerint dúsítható apróra vágott étcsokoládéval, vagy pirított, durvára vágott dióval, mogyoróval, mandulával.
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                    
                                            
                Zabos-almás keksz
Hozzávalók
kb. 9-10 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
                                        sütőpapír
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Tésztához:
                                        100 g nagy szemű zabpehely
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        80 g lágy vaj vagy margarin
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        80 g cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 darab tojás (M-es)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g zabpehelyliszt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 csapott kávéskanál őrölt fahéj
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 darab alma (kb. 150-170 g)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 teáskanál citromlé
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
                                    A vajból vagy margarinból 40 g-ot kimérünk, majd egy bevonatos serpenyőben megolvasztjuk. Hozzáadjuk a zabpelyhet és a cukorból 1 evőkanálnyit, és folyamatos keverés mellett világosbarnára pirítjuk. Áttesszük egy tányérra, hagyjuk kihűlni. Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és meglocsoljuk a citromlével. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük. 
 
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
                            Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    Tészta:  
A tojást a többi cukorral, majd a maradék lágy vajjal vagy margarinnal keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, 1 perc alatt habosra keverjük. A zabpehelylisztet a sütőporral és a fahéjjal összekeverjük, majd a kihűlt zabpehellyel együtt rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. Az almát szűrőbe tesszük, a levét alaposan kinyomkodjuk, majd röviden a masszához keverjük. A tésztából két evőkanál segítségével kb. 9-10 halmot helyezünk egymástól kellő távolságban a sütőpapírra, és ellapítjuk a tetejüket. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 14-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket a sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.
                            A tojást a többi cukorral, majd a maradék lágy vajjal vagy margarinnal keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, 1 perc alatt habosra keverjük. A zabpehelylisztet a sütőporral és a fahéjjal összekeverjük, majd a kihűlt zabpehellyel együtt rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. Az almát szűrőbe tesszük, a levét alaposan kinyomkodjuk, majd röviden a masszához keverjük. A tésztából két evőkanál segítségével kb. 9-10 halmot helyezünk egymástól kellő távolságban a sütőpapírra, és ellapítjuk a tetejüket. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 14-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket a sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
                                    Közvetlenül sütés után a kekszek még lágyabbak, hűlés közben szilárdulnak meg.  
A tészta ízlés szerint dúsítható apróra vágott étcsokoládéval, vagy pirított, durvára vágott dióval, mogyoróval, mandulával.
                            A tészta ízlés szerint dúsítható apróra vágott étcsokoládéval, vagy pirított, durvára vágott dióval, mogyoróval, mandulával.
                                            Legújabb cikkek
    1
                        
            
    Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
    2
                        
            
    Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
    3
                        
            
    Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
                    
                    
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?