Zabos-almás keksz
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
100 g nagy szemű zabpehely
80 g lágy vaj vagy margarin
80 g cukor
1 darab tojás (M-es)
100 g zabpehelyliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csapott kávéskanál őrölt fahéj
1 darab alma (kb. 150-170 g)
1 teáskanál citromlé
Elkészítés
Előkészítés:
A vajból vagy margarinból 40 g-ot kimérünk, majd egy bevonatos serpenyőben megolvasztjuk. Hozzáadjuk a zabpelyhet és a cukorból 1 evőkanálnyit, és folyamatos keverés mellett világosbarnára pirítjuk. Áttesszük egy tányérra, hagyjuk kihűlni. Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és meglocsoljuk a citromlével. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojást a többi cukorral, majd a maradék lágy vajjal vagy margarinnal keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, 1 perc alatt habosra keverjük. A zabpehelylisztet a sütőporral és a fahéjjal összekeverjük, majd a kihűlt zabpehellyel együtt rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. Az almát szűrőbe tesszük, a levét alaposan kinyomkodjuk, majd röviden a masszához keverjük. A tésztából két evőkanál segítségével kb. 9-10 halmot helyezünk egymástól kellő távolságban a sütőpapírra, és ellapítjuk a tetejüket. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 14-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket a sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.
A tojást a többi cukorral, majd a maradék lágy vajjal vagy margarinnal keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, 1 perc alatt habosra keverjük. A zabpehelylisztet a sütőporral és a fahéjjal összekeverjük, majd a kihűlt zabpehellyel együtt rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. Az almát szűrőbe tesszük, a levét alaposan kinyomkodjuk, majd röviden a masszához keverjük. A tésztából két evőkanál segítségével kb. 9-10 halmot helyezünk egymástól kellő távolságban a sütőpapírra, és ellapítjuk a tetejüket. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 14-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket a sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Közvetlenül sütés után a kekszek még lágyabbak, hűlés közben szilárdulnak meg.
A tészta ízlés szerint dúsítható apróra vágott étcsokoládéval, vagy pirított, durvára vágott dióval, mogyoróval, mandulával.
A tészta ízlés szerint dúsítható apróra vágott étcsokoládéval, vagy pirított, durvára vágott dióval, mogyoróval, mandulával.
Kedvencnek jelölöm
Zabos-almás keksz
Hozzávalók
kb. 9-10 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
100 g nagy szemű zabpehely
80 g lágy vaj vagy margarin
80 g cukor
1 darab tojás (M-es)
100 g zabpehelyliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csapott kávéskanál őrölt fahéj
1 darab alma (kb. 150-170 g)
1 teáskanál citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A vajból vagy margarinból 40 g-ot kimérünk, majd egy bevonatos serpenyőben megolvasztjuk. Hozzáadjuk a zabpelyhet és a cukorból 1 evőkanálnyit, és folyamatos keverés mellett világosbarnára pirítjuk. Áttesszük egy tányérra, hagyjuk kihűlni. Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és meglocsoljuk a citromlével. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojást a többi cukorral, majd a maradék lágy vajjal vagy margarinnal keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, 1 perc alatt habosra keverjük. A zabpehelylisztet a sütőporral és a fahéjjal összekeverjük, majd a kihűlt zabpehellyel együtt rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. Az almát szűrőbe tesszük, a levét alaposan kinyomkodjuk, majd röviden a masszához keverjük. A tésztából két evőkanál segítségével kb. 9-10 halmot helyezünk egymástól kellő távolságban a sütőpapírra, és ellapítjuk a tetejüket. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 14-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket a sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.
A tojást a többi cukorral, majd a maradék lágy vajjal vagy margarinnal keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, 1 perc alatt habosra keverjük. A zabpehelylisztet a sütőporral és a fahéjjal összekeverjük, majd a kihűlt zabpehellyel együtt rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. Az almát szűrőbe tesszük, a levét alaposan kinyomkodjuk, majd röviden a masszához keverjük. A tésztából két evőkanál segítségével kb. 9-10 halmot helyezünk egymástól kellő távolságban a sütőpapírra, és ellapítjuk a tetejüket. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 14-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket a sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Közvetlenül sütés után a kekszek még lágyabbak, hűlés közben szilárdulnak meg.
A tészta ízlés szerint dúsítható apróra vágott étcsokoládéval, vagy pirított, durvára vágott dióval, mogyoróval, mandulával.
A tészta ízlés szerint dúsítható apróra vágott étcsokoládéval, vagy pirított, durvára vágott dióval, mogyoróval, mandulával.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?