Zabos-almás keksz
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojást a többi cukorral, majd a maradék lágy vajjal vagy margarinnal keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, 1 perc alatt habosra keverjük. A zabpehelylisztet a sütőporral és a fahéjjal összekeverjük, majd a kihűlt zabpehellyel együtt rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. Az almát szűrőbe tesszük, a levét alaposan kinyomkodjuk, majd röviden a masszához keverjük. A tésztából két evőkanál segítségével kb. 9-10 halmot helyezünk egymástól kellő távolságban a sütőpapírra, és ellapítjuk a tetejüket. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 14-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket a sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A tészta ízlés szerint dúsítható apróra vágott étcsokoládéval, vagy pirított, durvára vágott dióval, mogyoróval, mandulával.
Zabos-almás keksz
Hozzávalók
kb. 9-10 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojást a többi cukorral, majd a maradék lágy vajjal vagy margarinnal keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, 1 perc alatt habosra keverjük. A zabpehelylisztet a sütőporral és a fahéjjal összekeverjük, majd a kihűlt zabpehellyel együtt rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. Az almát szűrőbe tesszük, a levét alaposan kinyomkodjuk, majd röviden a masszához keverjük. A tésztából két evőkanál segítségével kb. 9-10 halmot helyezünk egymástól kellő távolságban a sütőpapírra, és ellapítjuk a tetejüket. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 14-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket a sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A tészta ízlés szerint dúsítható apróra vágott étcsokoládéval, vagy pirított, durvára vágott dióval, mogyoróval, mandulával.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?