
Fantázia kekszes süti



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 25 x 30 cm)
Tésztához:
Kenéshez:
Vaníliapudinghoz:
Tejszínes krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az alapport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kimért olajat, tejet és a tojást, majd konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. (Tetszés szerint hozzákeverhetjük a csokoládélapokat is a masszához.) A tésztát a tepsiben elkenjük, és a sütő alsó harmadában megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Kenés:
A dzsemet edényben simára keverjük, röviden felforraljuk, és a süteményen elkenjük.
Vaníliapuding:
A pudingport összekeverjük a cukorral. Legalább 6 evőkanál tejjel fokozatosan simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és a kikevert pudingport habverővel belekeverjük. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és kevergetés közben legalább 1 percig főzzük. A pudingot még forrón elkenjük a süteményen, majd hagyjuk kihűlni.
Tejszínes krém:
A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral keményre felverjük. A tejszínt elkenjük a kihűlt pudingrétegen, majd a süteményt 1 órára hideg helyre tesszük.
Díszítés:
A porcukrot a citromlével sűrű mázzá keverjük. A mázat 3 részre osztjuk és az ételszínezékkel tetszés szerint színezzük. A mázat elkenjük a kekszeken, és hagyjuk megszáradni. Mielőtt teljesen megszáradna, tetszés szerinti, különböző formájú gumicukorral díszítjük.
A díszített vajas kekszeket egymás mellett elhelyezzük a sütemény tetején, majd a süteményt tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.


Fantázia kekszes süti
Hozzávalók
kb. 24 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 25 x 30 cm)
Kenéshez:
Tejszínes krémhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az alapport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kimért olajat, tejet és a tojást, majd konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. (Tetszés szerint hozzákeverhetjük a csokoládélapokat is a masszához.) A tésztát a tepsiben elkenjük, és a sütő alsó harmadában megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Kenés:
A dzsemet edényben simára keverjük, röviden felforraljuk, és a süteményen elkenjük.
Vaníliapuding:
A pudingport összekeverjük a cukorral. Legalább 6 evőkanál tejjel fokozatosan simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és a kikevert pudingport habverővel belekeverjük. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és kevergetés közben legalább 1 percig főzzük. A pudingot még forrón elkenjük a süteményen, majd hagyjuk kihűlni.
Tejszínes krém:
A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral keményre felverjük. A tejszínt elkenjük a kihűlt pudingrétegen, majd a süteményt 1 órára hideg helyre tesszük.
Díszítés:
A porcukrot a citromlével sűrű mázzá keverjük. A mázat 3 részre osztjuk és az ételszínezékkel tetszés szerint színezzük. A mázat elkenjük a kekszeken, és hagyjuk megszáradni. Mielőtt teljesen megszáradna, tetszés szerinti, különböző formájú gumicukorral díszítjük.
A díszített vajas kekszeket egymás mellett elhelyezzük a sütemény tetején, majd a süteményt tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?