Zebra sütemény
Hozzávalók
Sütőformához (kb. 25 x 11 cm):
Tésztához:
Mázhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót - a kakaó kivételével -, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Osszuk a tésztát ketté, és az egyik felébe keverjük bele a kakaót. Először öntsünk 1-2 evőkanál világos tésztát a kenyérforma közepébe. Ezután közvetlenül a tetejére tegyünk 1-2 evőkanál sötét tésztát. Így mindig felváltva, közvetlenül egymás tetején legyen a világos és a sötét tészta. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra. A sütemény tetejét 15 perc elteltével egy késsel hosszában vágjuk be.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a süteményt a formában 10 percig hűlni. Lazítsuk meg, és fordítsuk egy sütőpapírral fedett süteményrácsra és hagyjuk teljesen kihűlni.
Máz:
Szitáljuk át a porcukrot, keverjük össze a rummal, és kenjük a kihűlt sütemény tetejére.
Tipp:
Zebra sütemény
Hozzávalók
kb. 15 szelet elkészítéséhez
Sütőformához (kb. 25 x 11 cm):
Tésztához:
Mázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót - a kakaó kivételével -, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Osszuk a tésztát ketté, és az egyik felébe keverjük bele a kakaót. Először öntsünk 1-2 evőkanál világos tésztát a kenyérforma közepébe. Ezután közvetlenül a tetejére tegyünk 1-2 evőkanál sötét tésztát. Így mindig felváltva, közvetlenül egymás tetején legyen a világos és a sötét tészta. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra. A sütemény tetejét 15 perc elteltével egy késsel hosszában vágjuk be.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a süteményt a formában 10 percig hűlni. Lazítsuk meg, és fordítsuk egy sütőpapírral fedett süteményrácsra és hagyjuk teljesen kihűlni.
Máz:
Szitáljuk át a porcukrot, keverjük össze a rummal, és kenjük a kihűlt sütemény tetejére.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?