Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zebra sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 szelet elkészítéséhez

Sütőformához (kb. 25 x 11 cm):

némi zsiradék
némi búzaliszt

Tésztához:

300 g búzaliszt
4 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g cukor
4 darab tojás (M-es)
100 ml langyos víz
200 ml étolaj, pl. napraforgóolaj

Mázhoz:

150 g porcukor
4 evőkanál rum
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Zsiradékkal alaposan kenjük ki a sütőformát és lisztezzük ki. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót - a kakaó kivételével -, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Osszuk a tésztát ketté, és az egyik felébe keverjük bele a kakaót. Először öntsünk 1-2 evőkanál világos tésztát a kenyérforma közepébe. Ezután közvetlenül a tetejére tegyünk 1-2 evőkanál sötét tésztát. Így mindig felváltva, közvetlenül egymás tetején legyen a világos és a sötét tészta. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra. A sütemény tetejét 15 perc elteltével egy késsel hosszában vágjuk be.

Sütési idő: kb. 55-60 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hagyjuk a süteményt a formában 10 percig hűlni. Lazítsuk meg, és fordítsuk egy sütőpapírral fedett süteményrácsra és hagyjuk teljesen kihűlni.

Máz:
Szitáljuk át a porcukrot, keverjük össze a rummal, és kenjük a kihűlt sütemény tetejére.

Tipp:

A mázhoz rum helyett narancs- vagy citromlevet is használatunk.
Zebra sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!