Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis-vaníliás felhők

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 60 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 60 darab elkészítéséhez

3 darab tojásfehérje (közepes méretű)
75 g porcukor
50 g porcukor
100 g mandulaforgács v. szeletelt mandula
50 g csokoládé

Díszítés:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Csokis-vaníliás felhők hozzávalóit pontosan mérjük ki és készítsük elő.
A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük. A csokoládét nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

Alsó és felső sütés: kb. 130 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 110 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Egy keverőedényben a tojásfehérjét konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. Legmagasabb fokozaton keverve fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a bourbon vanília aromát. A porcukrot és az étkezési keményítőt összekeverjük, és a masszához forgatjuk. Végül hozzákeverjük a mandulát és a csokoládéforgácsot.
Két teáskanál segítségével diónyi nagyságú halmokat formázunk az előkészített tepsire.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.

A Csokis-vaníliás felhők díszítéséhez a tortabevonót a tasakon szereplő útmutató szerint, forró vízbe állítva megolvasztjuk. A tasak egyik csücskét ollóval levágjuk, majd a habcsókot tetszés szerint díszítjük, és hagyjuk megszilárdulni.

Tippek:

Jól záródó fémdobozban a Csokis-vaníliás felhők akár 3 hétig is eltarthatók.
A habcsókot érdemes 1 nappal a fogyasztás előtt elkészíteni.
A Csokis-vaníliás felhők a klasszikus karácsonyi habcsók egyik variációja.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!