Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézes-diós kuglóf

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 18 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 18 szelet Mézes-diós kuglóf elkészítéséhez

Kuglófformához (⌀ 20 cm):

zsiradék
búzaliszt

Tésztához:

200 g margarin
4 darab tojás (M-es)
120 g folyékony virágméz
200 g búzaliszt
1 teáskanál őrölt fahéj
50 g őrölt dió

Díszítéshez:

1 darab kisebb alma (kb. 150 g)
1 evőkanál vaj
1 evőkanál folyékony virágméz
kevés dióbél

A Mézes-diós kuglóf elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A kuglófformát kikenjük margarinnal, és beszórjuk liszttel, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lágy margarint felkockázzuk, keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgájákat egyesével a margarinhoz adjuk, majd folyamatos keverés mellett hozzácsorgatjuk a mézet is.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a fahéjjal és az őrölt dióval, majd a margarinos keverékhez adjuk, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.

A masszát az előkészített kuglófformába simítjuk, a formát a sütő alsó harmadába tesszük, és a süteményt megsütjük. A sütési idő vége felé a süteményt tűpróbával ellenőrizzük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kuglófformát rácsra tesszük, 15 percet pihentetjük, majd a süteményt óvatosan kifordítjuk a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Díszítés:
Az almát megmossuk, magházát eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a mézet, rászórjuk az almacikkeket, kevergetve megpároljuk. A cikkekkel kirakjuk a kihűlt kuglóf tetejét, diódarabokkal díszítjük.

Tipp:

A mézzel készült süteményeket mindig a megszokottnál alacsonyabb hőfokon süssük!
Mézes-diós kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-10-22
0 Kedvelés

Rémisztően finom sütik halloweenra

Tény, hogy halloween nem tradicionális magyar ünnep, de így ősszel nem is lehetne ennél jobb alkalmat találni arra, hogy ijesztő (na jó, inkább mókás) sütiket, desszerteket kreáljunk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-20
1 Kedvelés

Készíts édességeket pillecukorral!

A pillecukor (vagy más néven mályvacukor) az egyik legismertebb amerikai édesség. Ha azonban eddig úgy gondoltuk, hogy karrierjét valóban az Egyesült Államokban kezdte, bizony tévedtünk: az egyiptomiak „találták fel”.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-15
2 Kedvelés

Pizzából sokfélét!

Különféle alkalmak – egy megoldás: pizza. Finom minden formájában! Kreatív ötletek következnek az apróbb vagy épp nagyobb éhség elűzésére, a főétkezések közötti időre, arra, amikor úton vagyunk vagy kétszemélyes vacsorára. A pizza mindig nyerő!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!