Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézes-diós kuglóf

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 18 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Kuglófformához (⌀ 20 cm):

zsiradék
búzaliszt

Tésztához:

200 g margarin
4 darab tojás (M-es)
120 g folyékony virágméz
200 g búzaliszt
1 teáskanál őrölt fahéj
50 g őrölt dió

Díszítéshez:

1 darab kisebb alma (kb. 150 g)
1 evőkanál vaj
1 evőkanál folyékony virágméz
kevés dióbél

Elkészítés

Előkészítés:

A kuglófformát kikenjük margarinnal, és beszórjuk liszttel, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lágy margarint felkockázzuk, keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgájákat egyesével a margarinhoz adjuk, majd folyamatos keverés mellett hozzácsorgatjuk a mézet is.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a fahéjjal és az őrölt dióval, majd a margarinos keverékhez adjuk, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.

A masszát az előkészített kuglófformába simítjuk, a formát a sütő alsó harmadába tesszük, és a süteményt megsütjük. A sütési idő vége felé a süteményt tűpróbával ellenőrizzük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kuglófformát rácsra tesszük, 15 percet pihentetjük, majd a süteményt óvatosan kifordítjuk a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Díszítés:
Az almát megmossuk, magházát eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a mézet, rászórjuk az almacikkeket, kevergetve megpároljuk. A cikkekkel kirakjuk a kihűlt kuglóf tetejét, diódarabokkal díszítjük.

Tipp:

A mézzel készült süteményeket mindig a megszokottnál alacsonyabb hőfokon süssük!
Mézes-diós kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom

Lekvárok, szörpök, befőttek

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes befőzéshez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-19
1 Kedvelés

Húsvéti brunch

Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Elolvasom Elolvasom

Sütemények

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes sütemények elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-11
0 Kedvelés

Krémes, a hagyományos sütemények királynője

Habos, remegős és pillekönnyű – talán ez az a három jelző, ami elsőre eszünkbe jut a krémesről. Sokan ezzel a sütivel kapcsolják össze a családi ünnepeket, másoknak cukrászdai sütizések emléke villan be.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!