![Mézes-diós kuglóf](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31325/mezes-dios-kuglof-14364.jpg)
Mézes-diós kuglóf
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Kuglófformához (⌀ 20 cm):
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A kuglófformát kikenjük margarinnal, és beszórjuk liszttel, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lágy margarint felkockázzuk, keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgájákat egyesével a margarinhoz adjuk, majd folyamatos keverés mellett hozzácsorgatjuk a mézet is.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a fahéjjal és az őrölt dióval, majd a margarinos keverékhez adjuk, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
A masszát az előkészített kuglófformába simítjuk, a formát a sütő alsó harmadába tesszük, és a süteményt megsütjük. A sütési idő vége felé a süteményt tűpróbával ellenőrizzük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kuglófformát rácsra tesszük, 15 percet pihentetjük, majd a süteményt óvatosan kifordítjuk a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Díszítés:
Az almát megmossuk, magházát eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a mézet, rászórjuk az almacikkeket, kevergetve megpároljuk. A cikkekkel kirakjuk a kihűlt Mézes-diós kuglóf tetejét, a süteményt diódarabokkal díszítjük.
Tipp:
A Mézes-diós kuglóf sütemény ízlés szerint porcukorral meghinthető, vagy karamellás, csokoládés öntettel díszíthető.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Mézes-diós kuglóf
Hozzávalók
kb. 18 szelet elkészítéséhez
Kuglófformához (⌀ 20 cm):
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A kuglófformát kikenjük margarinnal, és beszórjuk liszttel, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lágy margarint felkockázzuk, keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgájákat egyesével a margarinhoz adjuk, majd folyamatos keverés mellett hozzácsorgatjuk a mézet is.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a fahéjjal és az őrölt dióval, majd a margarinos keverékhez adjuk, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
A masszát az előkészített kuglófformába simítjuk, a formát a sütő alsó harmadába tesszük, és a süteményt megsütjük. A sütési idő vége felé a süteményt tűpróbával ellenőrizzük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kuglófformát rácsra tesszük, 15 percet pihentetjük, majd a süteményt óvatosan kifordítjuk a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Díszítés:
Az almát megmossuk, magházát eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a mézet, rászórjuk az almacikkeket, kevergetve megpároljuk. A cikkekkel kirakjuk a kihűlt Mézes-diós kuglóf tetejét, a süteményt diódarabokkal díszítjük.
Tipp:
A Mézes-diós kuglóf sütemény ízlés szerint porcukorral meghinthető, vagy karamellás, csokoládés öntettel díszíthető.
![Mézes-diós kuglóf édes sütemény kalendáris és családi ünnepekre.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31325/mezes-dios-kuglof-14364.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?