Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézes-diós kuglóf

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 18 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 18 szelet elkészítéséhez

Kuglófformához (⌀ 20 cm):

zsiradék
búzaliszt

Tésztához:

200 g margarin
4 darab tojás (M-es)
120 g folyékony virágméz
200 g búzaliszt
1 teáskanál őrölt fahéj
50 g őrölt dió

Díszítéshez:

1 darab kisebb alma (kb. 150 g)
1 evőkanál vaj
1 evőkanál folyékony virágméz
kevés dióbél
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Mézes-diós kuglóf sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A kuglófformát kikenjük margarinnal, és beszórjuk liszttel, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lágy margarint felkockázzuk, keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgájákat egyesével a margarinhoz adjuk, majd folyamatos keverés mellett hozzácsorgatjuk a mézet is.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a fahéjjal és az őrölt dióval, majd a margarinos keverékhez adjuk, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.

A masszát az előkészített kuglófformába simítjuk, a formát a sütő alsó harmadába tesszük, és a süteményt megsütjük. A sütési idő vége felé a süteményt tűpróbával ellenőrizzük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kuglófformát rácsra tesszük, 15 percet pihentetjük, majd a süteményt óvatosan kifordítjuk a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Díszítés:
Az almát megmossuk, magházát eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a mézet, rászórjuk az almacikkeket, kevergetve megpároljuk. A cikkekkel kirakjuk a kihűlt Mézes-diós kuglóf tetejét, a süteményt diódarabokkal díszítjük.

Tipp:

A mézzel készült süteményeket mindig a megszokottnál alacsonyabb hőfokon süssük!
A Mézes-diós kuglóf sütemény ízlés szerint porcukorral meghinthető, vagy karamellás, csokoládés öntettel díszíthető.
Mézes-diós kuglóf édes sütemény kalendáris és családi ünnepekre.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!