Medve mancsok
Hozzávalók
Tepsihez kb. 35x40 cm:
sütőpapír
Tésztához:
150 g lágy vaj vagy margarin
50 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
1 darab tojás (M-es)
175 g búzaliszt
20 g Dr. Oetker Holland kakaó sütéshez
2 evőkanál tej
Díszítéshez:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó Ét prémium
5 g vaj vagy margarin
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük ki és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A vajat vagy margarint egy magas falú keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton simára keverjük. Fokozatosan keverjük bele a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást. Keverjük addig, amíg kötött massza nem képződik. Keverjük össze a lisztet és a kakaót, majd alacsony fokozaton a tejjel felváltva keverjük bele a masszába. Öntsük a tésztát kis adagokban egy csillag alakú (kb. 12 mm Ø) díszítőfejjel ellátott nyomózsákba. A tésztát mancs alakban nyomjuk a tepsire. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük le a tésztát a sütőpapírral együtt a tepsiből, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Díszítés:
A tortabevonót aprítsuk durvára, és a vajjal vagy margarinnal tegyük egy fém tálba. Vízgőz felett olvasszuk fel. Keverjük át majd mártsuk a medvemancsokat félig a csokoládémázba, helyezzük egy sütőpapírra, és hagyjuk, hogy a csokoládémáz megszilárduljon.
A vajat vagy margarint egy magas falú keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton simára keverjük. Fokozatosan keverjük bele a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást. Keverjük addig, amíg kötött massza nem képződik. Keverjük össze a lisztet és a kakaót, majd alacsony fokozaton a tejjel felváltva keverjük bele a masszába. Öntsük a tésztát kis adagokban egy csillag alakú (kb. 12 mm Ø) díszítőfejjel ellátott nyomózsákba. A tésztát mancs alakban nyomjuk a tepsire. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük le a tésztát a sütőpapírral együtt a tepsiből, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Díszítés:
A tortabevonót aprítsuk durvára, és a vajjal vagy margarinnal tegyük egy fém tálba. Vízgőz felett olvasszuk fel. Keverjük át majd mártsuk a medvemancsokat félig a csokoládémázba, helyezzük egy sütőpapírra, és hagyjuk, hogy a csokoládémáz megszilárduljon.
Tipp:
Jól zárható dobozban a sütemény kb. 2 hétig eltartható.
Kedvencnek jelölöm
Medve mancsok
Hozzávalók
kb. 50 darab elkészítéséhez
Tepsihez kb. 35x40 cm:
sütőpapír
Tésztához:
150 g lágy vaj vagy margarin
50 g porcukor
1 darab tojás (M-es)
175 g búzaliszt
2 evőkanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük ki és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A vajat vagy margarint egy magas falú keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton simára keverjük. Fokozatosan keverjük bele a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást. Keverjük addig, amíg kötött massza nem képződik. Keverjük össze a lisztet és a kakaót, majd alacsony fokozaton a tejjel felváltva keverjük bele a masszába. Öntsük a tésztát kis adagokban egy csillag alakú (kb. 12 mm Ø) díszítőfejjel ellátott nyomózsákba. A tésztát mancs alakban nyomjuk a tepsire. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük le a tésztát a sütőpapírral együtt a tepsiből, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Díszítés:
A tortabevonót aprítsuk durvára, és a vajjal vagy margarinnal tegyük egy fém tálba. Vízgőz felett olvasszuk fel. Keverjük át majd mártsuk a medvemancsokat félig a csokoládémázba, helyezzük egy sütőpapírra, és hagyjuk, hogy a csokoládémáz megszilárduljon.
A vajat vagy margarint egy magas falú keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton simára keverjük. Fokozatosan keverjük bele a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást. Keverjük addig, amíg kötött massza nem képződik. Keverjük össze a lisztet és a kakaót, majd alacsony fokozaton a tejjel felváltva keverjük bele a masszába. Öntsük a tésztát kis adagokban egy csillag alakú (kb. 12 mm Ø) díszítőfejjel ellátott nyomózsákba. A tésztát mancs alakban nyomjuk a tepsire. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük le a tésztát a sütőpapírral együtt a tepsiből, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Díszítés:
A tortabevonót aprítsuk durvára, és a vajjal vagy margarinnal tegyük egy fém tálba. Vízgőz felett olvasszuk fel. Keverjük át majd mártsuk a medvemancsokat félig a csokoládémázba, helyezzük egy sütőpapírra, és hagyjuk, hogy a csokoládémáz megszilárduljon.
Tipp:
Jól zárható dobozban a sütemény kb. 2 hétig eltartható.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?