
Medve mancsok



Hozzávalók
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint egy magas falú keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton simára keverjük. Fokozatosan keverjük bele a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást. Keverjük addig, amíg kötött massza nem képződik. Keverjük össze a lisztet és a kakaót, majd alacsony fokozaton a tejjel felváltva keverjük bele a masszába. Öntsük a tésztát kis adagokban egy csillag alakú (kb. 12 mm Ø) díszítőfejjel ellátott nyomózsákba. A tésztát mancs alakban nyomjuk a tepsire. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük le a tésztát a sütőpapírral együtt a tepsiből, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Díszítés:
A tortabevonót aprítsuk durvára, és a vajjal vagy margarinnal tegyük egy fém tálba. Vízgőz felett olvasszuk fel. Keverjük át majd mártsuk a medvemancsokat félig a csokoládémázba, helyezzük egy sütőpapírra, és hagyjuk, hogy a csokoládémáz megszilárduljon.
Tipp:


Medve mancsok
Hozzávalók
kb. 50 darab elkészítéséhez
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint egy magas falú keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton simára keverjük. Fokozatosan keverjük bele a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást. Keverjük addig, amíg kötött massza nem képződik. Keverjük össze a lisztet és a kakaót, majd alacsony fokozaton a tejjel felváltva keverjük bele a masszába. Öntsük a tésztát kis adagokban egy csillag alakú (kb. 12 mm Ø) díszítőfejjel ellátott nyomózsákba. A tésztát mancs alakban nyomjuk a tepsire. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük le a tésztát a sütőpapírral együtt a tepsiből, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Díszítés:
A tortabevonót aprítsuk durvára, és a vajjal vagy margarinnal tegyük egy fém tálba. Vízgőz felett olvasszuk fel. Keverjük át majd mártsuk a medvemancsokat félig a csokoládémázba, helyezzük egy sütőpapírra, és hagyjuk, hogy a csokoládémáz megszilárduljon.
Tipp:

Legújabb cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?