Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Medve mancsok

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 50 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 50 darab elkészítéséhez

Tepsihez kb. 35x40 cm:

sütőpapír

Tésztához:

150 g lágy vaj vagy margarin
50 g porcukor
1 darab tojás (M-es)
175 g búzaliszt
2 evőkanál tej

Díszítéshez:

5 g vaj vagy margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük ki és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy margarint egy magas falú keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton simára keverjük. Fokozatosan keverjük bele a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást. Keverjük addig, amíg kötött massza nem képződik. Keverjük össze a lisztet és a kakaót, majd alacsony fokozaton a tejjel felváltva keverjük bele a masszába. Öntsük a tésztát kis adagokban egy csillag alakú (kb. 12 mm Ø) díszítőfejjel ellátott nyomózsákba. A tésztát mancs alakban nyomjuk a tepsire. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a süteményt.

Sütési idő: kb. 13-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük le a tésztát a sütőpapírral együtt a tepsiből, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.

Díszítés:
A tortabevonót aprítsuk durvára, és a vajjal vagy margarinnal tegyük egy fém tálba. Vízgőz felett olvasszuk fel. Keverjük át majd mártsuk a medvemancsokat félig a csokoládémázba, helyezzük egy sütőpapírra, és hagyjuk, hogy a csokoládémáz megszilárduljon.

Tipp:

Jól zárható dobozban a sütemény kb. 2 hétig eltartható.
Medve mancsok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!