Medve mancsok
Hozzávalók
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint egy magas falú keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton simára keverjük. Fokozatosan keverjük bele a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást. Keverjük addig, amíg kötött massza nem képződik. Keverjük össze a lisztet és a kakaót, majd alacsony fokozaton a tejjel felváltva keverjük bele a masszába. Öntsük a tésztát kis adagokban egy csillag alakú (kb. 12 mm Ø) díszítőfejjel ellátott nyomózsákba. A tésztát mancs alakban nyomjuk a tepsire. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük le a tésztát a sütőpapírral együtt a tepsiből, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Díszítés:
A tortabevonót aprítsuk durvára, és a vajjal vagy margarinnal tegyük egy fém tálba. Vízgőz felett olvasszuk fel. Keverjük át majd mártsuk a medvemancsokat félig a csokoládémázba, helyezzük egy sütőpapírra, és hagyjuk, hogy a csokoládémáz megszilárduljon.
Tipp:
Medve mancsok
Hozzávalók
kb. 50 darab elkészítéséhez
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint egy magas falú keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton simára keverjük. Fokozatosan keverjük bele a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást. Keverjük addig, amíg kötött massza nem képződik. Keverjük össze a lisztet és a kakaót, majd alacsony fokozaton a tejjel felváltva keverjük bele a masszába. Öntsük a tésztát kis adagokban egy csillag alakú (kb. 12 mm Ø) díszítőfejjel ellátott nyomózsákba. A tésztát mancs alakban nyomjuk a tepsire. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük le a tésztát a sütőpapírral együtt a tepsiből, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Díszítés:
A tortabevonót aprítsuk durvára, és a vajjal vagy margarinnal tegyük egy fém tálba. Vízgőz felett olvasszuk fel. Keverjük át majd mártsuk a medvemancsokat félig a csokoládémázba, helyezzük egy sütőpapírra, és hagyjuk, hogy a csokoládémáz megszilárduljon.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?