Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Medve mancsok

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 50 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 50 darab elkészítéséhez

Tepsihez kb. 35x40 cm:

sütőpapír

Tésztához:

150 g lágy vaj vagy margarin
50 g porcukor
1 darab tojás (M-es)
175 g búzaliszt
2 evőkanál tej

Díszítéshez:

5 g vaj vagy margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük ki és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy margarint egy magas falú keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton simára keverjük. Fokozatosan keverjük bele a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást. Keverjük addig, amíg kötött massza nem képződik. Keverjük össze a lisztet és a kakaót, majd alacsony fokozaton a tejjel felváltva keverjük bele a masszába. Öntsük a tésztát kis adagokban egy csillag alakú (kb. 12 mm Ø) díszítőfejjel ellátott nyomózsákba. A tésztát mancs alakban nyomjuk a tepsire. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a süteményt.

Sütési idő: kb. 13-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük le a tésztát a sütőpapírral együtt a tepsiből, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.

Díszítés:
A tortabevonót aprítsuk durvára, és a vajjal vagy margarinnal tegyük egy fém tálba. Vízgőz felett olvasszuk fel. Keverjük át majd mártsuk a medvemancsokat félig a csokoládémázba, helyezzük egy sütőpapírra, és hagyjuk, hogy a csokoládémáz megszilárduljon.

Tipp:

Jól zárható dobozban a sütemény kb. 2 hétig eltartható.
Medve mancsok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!