Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Málnás-csokoládés macaron

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 40 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 40 darab elkészítéséhez

Sütőlemezhez:

némi zsiradék
sütőpapír

Tésztához:

100 g őrölt mandula
200 g porcukor
10 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez (kb. 1 evőkanál)
90 g tojásfehérje (kb. 3 darab M-es méretű tojásból)
1 evőkanál cukor
1 csipet só

Töltelékhez:

50 g lágy vaj
50 g kenhető (nem darabos) málnalekvár
100 g porcukor

Szóráshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Málnás-csokoládés macaron hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A mandulát, a porcukrot és a kakaót késes aprítóban nagyon finomra őröljük. Végezetül még egy finom szövésű szitán is átszitáljuk. A sütőlemezt bekenjük zsiradékkal és sütőpapírt helyezünk rá.

Elkészítés:

Tészta:
A tojásfehérjéket zsírmentes keverőtálban lemérjük. Konyhai robotgéppel (habverővel), a legmagasabb fokozaton felverjük. Amint a tojásfehérje hab állagú lesz, beleszitáljuk a cukrot és a sót, és az egészet 5 perc alatt nagyon keményre verjük. A mandulás, porcukros, kakaós keveréket két részletben, a legalacsonyabb fokozaton, hozzáforgatjuk. A masszát sűrű, fényes állagúra keverjük. Sima csöves habzsákba (8 mm Ø) töltjük, és a sütőpapírra halmokat (2,5 cm Ø) nyomunk belőle. 30 percet pihentetjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

A sütőlemezt a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a sütőpapírral együtt rácson hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
A vajat a lekvárral, a porcukorral és a vanillincukorral egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel), a legmagasabb fokozaton krémes állagúra keverjük és sima csöves habzsákba (8 mm Ø) töltjük. A kész sütemények felére (a lapos oldalukra) rányomjuk a krémet. A maradék macaron kalapokat a krémes részre tapasztjuk. A macaronokat hideg helyre tesszük a krém megszilárdulásáig.

Szórás:
A Málnás-csokoládés macaron sütemények tetejét megszórjuk porcukorral.

Tipp:

A macaronok frissen és jól behűtve a legfinomabbak, maximum 1 hétig állnak el.
Ízlés szerint a Málnás-csokoládés macaron csokoládéval, pisztáciával, mogyoróval, mandulával is díszíthető.
Málnás-csokoládés macaron

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
74 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!