Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás fánk

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 darab Almás fánk elkészítéséhez

Tésztához:

350 g búzaliszt
2 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
1 csipet só
40 g cukor
200 ml langyos víz

Töltelékhez:

200 g alma (kb. egy nagy)

Ezenkívül:

étolaj
kb. 75 g cukor
1 teáskanál fahéj

Az Almás fánk elkészítése lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet összekeverjük az élesztővel. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb.45-50 perc).

Töltelék:
A tésztát kb. 16 egyforma méretű adagra osztjuk, és enyhén lisztezett munkafelületen kicsit ellapítjuk. Az almát meghámozzuk, negyedeljük, és minden negyedet 4 egyforma méretű darabra vágunk. A tésztadarabokba 1-1 almadarabot csomagolunk, a tésztát jól rányomkodjuk, majd gombóccá formázzuk.
Az étolajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk úgy, hogy az olajba mártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek.
A fánkot adagonként forró olajba tesszük, világosbarnára sütjük, és konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. A cukrot összekeverjük a fahéjjal, és megforgatjuk benne a fánkokat.

Tipp:

A fánk melegen a legfinomabb.
Almás fánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-11-26
1 Kedvelés

Gombóc gombóc hátán – melyik a kedvenced?

Arról sajnos nincsenek információink, hogy Gombóc Artúr a csokikon kívül rajongott-e a gombócokért, azt viszont biztosan tudjuk, hogy nincs olyan süti/desszert toplista, amelyre ne kerülne fel valamiféle gombóc, golyó, labda…

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-11-19
2 Kedvelés

Édes sütik második fogásnak

Nálunk Magyarországon nagyon népszerűek a tartalmas levesek. Lehet sűrű babgulyás, húsleves vagy raguleves, ezek után második fogásként gyakran tálalunk „ebédsütiket”, azaz édes főételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-27
3 Kedvelés

Leveles tészta trükkök

Tarts otthon mindig egy csomag leveles tésztát, hogy a legváratlanabb „süti vészhelyzetekre” is legyen egy gyors és finom megoldásod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!