Ribizlis örvényes sütemény
Hozzávalók
Tésztához:
Tepsi kikenéséhez:
Elkészítés
Előkészítés
A sütőt előmelegítjük.
Egy kisebb méretű tepsit (20*34 cm) kikenünk margarinnal és megszórjuk kevéske liszttel.
Elkészítés
A tojásokat a cukorral gépi habverővel a legmagasabb fokozatosan kb. 3-4 percig verjük.
Hozzákeverjük a joghurtot és az olajat.
Legvégül beleszórjuk a sütőporos lisztet és alaposan összeforgatjuk.
A tészta 1/3 részét egy másik tálba merjük és belekeverjük a kakaóport.
Az előkészített tepsibe simítjuk először a kakaós masszát, majd rá a világosabb tésztát.
Egy fa pálcikával (de lehet egy fakanál nyele is) merítő mozdulatokkal a kakaós részt kicsit megemelve keverjük a kétszínű részt.
A megmosott ribizli 2/3-át a tészta tetejére szórjuk, majd kicsit belenyomkodjuk.
A maradék gyümölcsöt megszórjuk 1 tk. liszttel és a süti tetejére dobáljuk.
Így az nem fog a tésztába süllyedni.
180 fokon hőlégkeveréssel 40 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Tálalás
Tárolás
Ribizlis örvényes sütemény
Hozzávalók
Tésztához:
Tepsi kikenéséhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A sütőt előmelegítjük.
Egy kisebb méretű tepsit (20*34 cm) kikenünk margarinnal és megszórjuk kevéske liszttel.
Elkészítés
A tojásokat a cukorral gépi habverővel a legmagasabb fokozatosan kb. 3-4 percig verjük.
Hozzákeverjük a joghurtot és az olajat.
Legvégül beleszórjuk a sütőporos lisztet és alaposan összeforgatjuk.
A tészta 1/3 részét egy másik tálba merjük és belekeverjük a kakaóport.
Az előkészített tepsibe simítjuk először a kakaós masszát, majd rá a világosabb tésztát.
Egy fa pálcikával (de lehet egy fakanál nyele is) merítő mozdulatokkal a kakaós részt kicsit megemelve keverjük a kétszínű részt.
A megmosott ribizli 2/3-át a tészta tetejére szórjuk, majd kicsit belenyomkodjuk.
A maradék gyümölcsöt megszórjuk 1 tk. liszttel és a süti tetejére dobáljuk.
Így az nem fog a tésztába süllyedni.
180 fokon hőlégkeveréssel 40 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?