Citromos joghurt szelet
Hozzávalók
Tésztához:
180 g búzaliszt
fél tasak Dr. Oetker Sütőpor
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj
100 g darált mogyoró
2 darab tojás (közepes méretű)
125 ml hideg habtejszín
150 ml tejföl
Ezenkívül:
50 ml víz
1 citrom facsart leve
4 evőkanál porcukor
Krémhez:
500 ml joghurt (natúr, édes)
80 g porcukor
2 kezeletlen citrom reszelt héja és leve
6 lap Dr. Oetker Lapzselatin
Díszítéshez:
Friss citromfű
Elkészítés
Előkészítés
A tepsit (kb. 25 x 25 cm) kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés
A lisztet a sütőporral elkeverjük, egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és jól összedolgozzuk. A tésztát az előkészített tepsiben egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-38 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni. A vizet a citromlével, és a cukorral jól elkeverjük, majd a még meleg tésztát meglocsoljuk vele.
A krémhez a joghurtot, a porcukorral, és a citrom reszelt héjával jól elkeverjük. A zselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint a citrom levében feloldjuk, majd a krémhez keverjük. A krémet a kihűlt tésztán egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, majd 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Amikor a krém megdermedt, a süteményt kockára vágjuk, citromfű levelekkel díszítve tálaljuk.
Sütési idő: kb. 35-38 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni. A vizet a citromlével, és a cukorral jól elkeverjük, majd a még meleg tésztát meglocsoljuk vele.
A krémhez a joghurtot, a porcukorral, és a citrom reszelt héjával jól elkeverjük. A zselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint a citrom levében feloldjuk, majd a krémhez keverjük. A krémet a kihűlt tésztán egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, majd 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Amikor a krém megdermedt, a süteményt kockára vágjuk, citromfű levelekkel díszítve tálaljuk.
Kedvencnek jelölöm
Citromos joghurt szelet
Hozzávalók
kb. 25 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
180 g búzaliszt
fél tasak Dr. Oetker Sütőpor
100 g darált mogyoró
2 darab tojás (közepes méretű)
125 ml hideg habtejszín
150 ml tejföl
Ezenkívül:
50 ml víz
1 citrom facsart leve
4 evőkanál porcukor
Krémhez:
500 ml joghurt (natúr, édes)
80 g porcukor
2 kezeletlen citrom reszelt héja és leve
6 lap Dr. Oetker Lapzselatin
Díszítéshez:
Friss citromfű
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A tepsit (kb. 25 x 25 cm) kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés
A lisztet a sütőporral elkeverjük, egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és jól összedolgozzuk. A tésztát az előkészített tepsiben egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-38 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni. A vizet a citromlével, és a cukorral jól elkeverjük, majd a még meleg tésztát meglocsoljuk vele.
A krémhez a joghurtot, a porcukorral, és a citrom reszelt héjával jól elkeverjük. A zselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint a citrom levében feloldjuk, majd a krémhez keverjük. A krémet a kihűlt tésztán egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, majd 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Amikor a krém megdermedt, a süteményt kockára vágjuk, citromfű levelekkel díszítve tálaljuk.
Sütési idő: kb. 35-38 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni. A vizet a citromlével, és a cukorral jól elkeverjük, majd a még meleg tésztát meglocsoljuk vele.
A krémhez a joghurtot, a porcukorral, és a citrom reszelt héjával jól elkeverjük. A zselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint a citrom levében feloldjuk, majd a krémhez keverjük. A krémet a kihűlt tésztán egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, majd 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Amikor a krém megdermedt, a süteményt kockára vágjuk, citromfű levelekkel díszítve tálaljuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?