Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos joghurt szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 25 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 25 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

180 g búzaliszt
100 g darált mogyoró
2 darab tojás (közepes méretű)
125 ml hideg habtejszín
150 ml tejföl

Ezenkívül:

50 ml víz
1 citrom facsart leve
4 evőkanál porcukor

Krémhez:

500 ml joghurt (natúr, édes)
80 g porcukor
2 kezeletlen citrom reszelt héja és leve

Díszítéshez:

Friss citromfű
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tepsit (kb. 25 x 25 cm) kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés

A lisztet a sütőporral elkeverjük, egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és jól összedolgozzuk. A tésztát az előkészített tepsiben egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 35-38 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni. A vizet a citromlével, és a cukorral jól elkeverjük, majd a még meleg tésztát meglocsoljuk vele.

A krémhez a joghurtot, a porcukorral, és a citrom reszelt héjával jól elkeverjük. A zselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint a citrom levében feloldjuk, majd a krémhez keverjük. A krémet a kihűlt tésztán egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, majd 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Amikor a krém megdermedt, a süteményt kockára vágjuk, citromfű levelekkel díszítve tálaljuk.
A Citromos joghurt szelet finom, étkezés után desszertnek kiválóan alkalmas édes sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!