Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Jénaiban sült kenyér

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető

Hozzávalók

Jénaiban sült kenyér

2 ek. olaj
3 dl víz
50 dk liszt
1 tk. cukor
2 mk. só
1/4 kocka élesztő
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Egy tálban a hozzávalókat a leírt sorrendben összekeverjük, és bedagasztjuk, majd egy órán át kelesztjük. Egy jénai tálat, mindegy, hogy kerek vagy ovális, sütőpapírral kibélelünk, a megkelt tésztát formázzuk, majd a jénaiba téve (tetővel) újabb 20 percig kelesztjük, éles késsel három bevágást készítünk a tészta tetején. Előmelegített sütőbe tesszük, de előtte a tésztát és a jénai tetejét (belülről) egy tollal bevizezzük, vagy spricceljük. Közepes lángon kb. 40 percig sütjük, majd a jénai tetőt levesszük, (már nem tesszük vissza a tetőt) újra vizezünk, és még kb. 10 percig pirosra, ropogósra sütjük.

Alternatív elkészítés

Bármilyen lisztből elkészítheted tönköly, félbarna stb. Szórhatod magokkal is, vagy belegyúrhatod a tésztába.
Jénaiban sült kenyér Jénaiban sült kenyér Jénaiban sült kenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!