Jénaiban sült kenyér
Hozzávalók
Jénaiban sült kenyér
2 ek. olaj
3 dl víz
50 dk liszt
1 tk. cukor
2 mk. só
1/4 kocka élesztő
Elkészítés
Elkészítés
Egy tálban a hozzávalókat a leírt sorrendben összekeverjük, és bedagasztjuk, majd egy órán át kelesztjük. Egy jénai tálat, mindegy, hogy kerek vagy ovális, sütőpapírral kibélelünk, a megkelt tésztát formázzuk, majd a jénaiba téve (tetővel) újabb 20 percig kelesztjük, éles késsel három bevágást készítünk a tészta tetején. Előmelegített sütőbe tesszük, de előtte a tésztát és a jénai tetejét (belülről) egy tollal bevizezzük, vagy spricceljük. Közepes lángon kb. 40 percig sütjük, majd a jénai tetőt levesszük, (már nem tesszük vissza a tetőt) újra vizezünk, és még kb. 10 percig pirosra, ropogósra sütjük.
Alternatív elkészítés
Bármilyen lisztből elkészítheted tönköly, félbarna stb. Szórhatod magokkal is, vagy belegyúrhatod a tésztába.
Kedvencnek jelölöm
Jénaiban sült kenyér
Hozzávalók
Jénaiban sült kenyér
2 ek. olaj
3 dl víz
50 dk liszt
1 tk. cukor
2 mk. só
1/4 kocka élesztő
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Egy tálban a hozzávalókat a leírt sorrendben összekeverjük, és bedagasztjuk, majd egy órán át kelesztjük. Egy jénai tálat, mindegy, hogy kerek vagy ovális, sütőpapírral kibélelünk, a megkelt tésztát formázzuk, majd a jénaiba téve (tetővel) újabb 20 percig kelesztjük, éles késsel három bevágást készítünk a tészta tetején. Előmelegített sütőbe tesszük, de előtte a tésztát és a jénai tetejét (belülről) egy tollal bevizezzük, vagy spricceljük. Közepes lángon kb. 40 percig sütjük, majd a jénai tetőt levesszük, (már nem tesszük vissza a tetőt) újra vizezünk, és még kb. 10 percig pirosra, ropogósra sütjük.
Alternatív elkészítés
Bármilyen lisztből elkészítheted tönköly, félbarna stb. Szórhatod magokkal is, vagy belegyúrhatod a tésztába.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?