Sonkás-paprikás muffin
Hozzávalók
Muffinformához (12 darabos):
némi zsiradék
némi búzaliszt
Tésztához:
180 g kápiapaprika
150 g sonka
2 szál újhagyma
300 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
250 ml tej
75 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
2 darab tojás (M-es)
1 teáskanál fűszerpaprika (édes-nemes)
1 csapott teáskanál só
Elkészítés
Előkészítés:
A paprikát megmossuk, csumáját, ereit, magjait eltávolítjuk, majd kockákra vágjuk. A sonkát felkockázzuk. Az újhagymát megmossuk, megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk (a zöldjéből tetszés szerint félreteszünk a díszítéshez). A muffinforma mélyedéseit kikenjük kevés zsiradékkal és beszórjuk liszttel, majd a felesleget kiütögetjük belőle. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a paprika, a sonka és az újhagyma kivételével, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Végül belekeverjük a paprika- és sonkakockákat, valamint az újhagymakarikákat. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formában, majd a sütő középső részébe tesszük, és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat formával együtt sütőrácsra tesszük, hagyjuk langyosra hűlni, majd kivesszük a formából, és rácsra helyezve hagyjuk teljesen kihűlni. Felcsíkozott újhagymazölddel díszíthetjük.
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a paprika, a sonka és az újhagyma kivételével, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Végül belekeverjük a paprika- és sonkakockákat, valamint az újhagymakarikákat. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formában, majd a sütő középső részébe tesszük, és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat formával együtt sütőrácsra tesszük, hagyjuk langyosra hűlni, majd kivesszük a formából, és rácsra helyezve hagyjuk teljesen kihűlni. Felcsíkozott újhagymazölddel díszíthetjük.
Tipp:
Sütés előtt megszórhatjuk a muffinok tetejét reszelt sajttal.
Kedvencnek jelölöm
Sonkás-paprikás muffin
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffinformához (12 darabos):
némi zsiradék
némi búzaliszt
Tésztához:
180 g kápiapaprika
150 g sonka
2 szál újhagyma
300 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
250 ml tej
75 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
2 darab tojás (M-es)
1 teáskanál fűszerpaprika (édes-nemes)
1 csapott teáskanál só
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A paprikát megmossuk, csumáját, ereit, magjait eltávolítjuk, majd kockákra vágjuk. A sonkát felkockázzuk. Az újhagymát megmossuk, megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk (a zöldjéből tetszés szerint félreteszünk a díszítéshez). A muffinforma mélyedéseit kikenjük kevés zsiradékkal és beszórjuk liszttel, majd a felesleget kiütögetjük belőle. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a paprika, a sonka és az újhagyma kivételével, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Végül belekeverjük a paprika- és sonkakockákat, valamint az újhagymakarikákat. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formában, majd a sütő középső részébe tesszük, és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat formával együtt sütőrácsra tesszük, hagyjuk langyosra hűlni, majd kivesszük a formából, és rácsra helyezve hagyjuk teljesen kihűlni. Felcsíkozott újhagymazölddel díszíthetjük.
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a paprika, a sonka és az újhagyma kivételével, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Végül belekeverjük a paprika- és sonkakockákat, valamint az újhagymakarikákat. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formában, majd a sütő középső részébe tesszük, és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat formával együtt sütőrácsra tesszük, hagyjuk langyosra hűlni, majd kivesszük a formából, és rácsra helyezve hagyjuk teljesen kihűlni. Felcsíkozott újhagymazölddel díszíthetjük.
Tipp:
Sütés előtt megszórhatjuk a muffinok tetejét reszelt sajttal.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?