Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sonkás-paprikás muffin

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffinformához (12 darabos):

némi zsiradék
némi búzaliszt

Tésztához:

180 g kápiapaprika
150 g sonka
2 szál újhagyma
300 g búzaliszt
250 ml tej
75 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
2 darab tojás (M-es)
1 teáskanál fűszerpaprika (édes-nemes)
1 csapott teáskanál só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A paprikát megmossuk, csumáját, ereit, magjait eltávolítjuk, majd kockákra vágjuk. A sonkát felkockázzuk. Az újhagymát megmossuk, megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk (a zöldjéből tetszés szerint félreteszünk a díszítéshez). A muffinforma mélyedéseit kikenjük kevés zsiradékkal és beszórjuk liszttel, majd a felesleget kiütögetjük belőle. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a paprika, a sonka és az újhagyma kivételével, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Végül belekeverjük a paprika- és sonkakockákat, valamint az újhagymakarikákat. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formában, majd a sütő középső részébe tesszük, és a muffinokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A muffinokat formával együtt sütőrácsra tesszük, hagyjuk langyosra hűlni, majd kivesszük a formából, és rácsra helyezve hagyjuk teljesen kihűlni. Felcsíkozott újhagymazölddel díszíthetjük.

Tipp:

Sütés előtt megszórhatjuk a muffinok tetejét reszelt sajttal.
Sonkás-paprikás muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!